Nejste přihlášen/a.
Prosím, není zde odborník, který zná odpověď na otázku, jak vysoko musí být nad vozovkou dočasný kabel el. vedení ke stavbě, případně zákon, vyhlášku či normu, která to stanovuje? Díky
Díky za rychlé odpovědi. Chci jen upřesnit, že při odtahu auta, které stálo na vyhrazeném místě pro jiný vůz, došlo ke stržení takového kabelu, ramenem odtahového vozu. Bylo to v deset večer a řidič odtahovky neměl šanci v té tmě vidět kabel, který vede z rozvodny ke stavbě. Řešila to dopravní policie, která tvrdila, že dle jakési normy může být kabel ve výšce 4m a rameno mělo výšku 4,20. Řidič odtahovky zaplatil pokutu, prý může být rád, že to nedopadlo hůř, ale pořád se mi to zdá jaksi nefér. Jak může řidič tušit, že někdo natáhl kabel někde, kde stokrát bezpečně projel? Navíc kabel vede nad vozovkou, kde jezdí zásobovací vozy pro hypermarket.
Vážení. Už mě nepřekvapuje, proč jsem se tak rychle dočkal odpovědí. Takže: Pokud si přečtete můj první příspěvek, žádal jsem radu odborníka, který ví, o čem píše. Jak tak koukám, odpovědí jsem se dočkal spíš od samozvaných všeználků, co jsou přesvědčeni, že zde musí reagovat na každou otázku. Hrůůůza.
Pokud tam nebyla značka, tak nic neporušil a pokuta byla noprávněná.
Značka z omezením výšky musí být pokud je výška nad vozovkou 4,8 metrů a méně.
Dále ty normy na výšku kabelu nad vozovkou - kabel byl níž než měl být. 4m je špatně, policie nemluvila pravdu.
Neměl nic platit. Ale dohnat tu pokutu ještě jde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.