Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odklad lednového dítěte

Od: mamka12 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
chtěla bych jsem se zeptat, zda byste dali odklad dítěti, které se narodilo v lednu roku 2007? Zdá se mi, že ještě není zralé na školku...

Děkuji za odpovědi :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Září 2013 do školy, ne? Podle měsíců je vše OK, ale zálží na mentální vyspělosti, klidně si jej ještě nechte rok doma, jestli to necítíte, že by to pro něj nebylo dobré... taky jsem šel o rok později :)

pb®
hodnocení

0x

Petilete dite neni zrale na skolku? No kazde dite je jine, ale obvykle deti touzi po dalsi detske spolecnosti tak po tom tretim roce. Klidne ho tam nedavejte, ono se najde dost rodicu, kteri budou jasat nadsenim, ze pro jejich dite ve skolce misto je, treba misto toho vaseho.

b
hodnocení

0x

Dítě bude mít v září 5 ¾ roku - to už by se školkou neměl být žádný problém. Pokud si nejste jistá, můžete se obrátit na pedagogicko-psychologickou poradnu.

hankauk*
hodnocení

0x

Do školky by mělo chodit určitě, aby se sžilo s kolektivem a vypěstovalo si další návyky. Pokud jde o školu, tak dítě by mělo dosáhnout v první třídě 7 let. Tudíž do školy by šlo v září 2013.

iz*
hodnocení

0x

Na zralosti pro školku by měli zapracovat rodiče. Pětileté dítě by už mělo získávat sociální vazby z dětského kolektivu vrstevníků.

doplněno 16.07.12 21:47:

Pro školku není potřeba žádat o odklad, stačí dítě přihlásit později.

Pokud vím, je návštěva školky bez školného možná jenom v tom školním roce, v němž dítě dovší věk pro začátek povinné školní docházky. Pokud byste požádali o odkald povinné školní docházky, museli byste v následujícím roce školkovné platit. Doporučuji si tuto informaci ještě ověřit (ve školství se toho v poslední době dost mění).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]