Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pristi rok s pritelem a s prateli podnikneme plavbu po amazonce na kterou se moc tesim Ale mam jeden dotaz..? Muze se koupat v amazonce nebo je to nebezpecne? Ja vodu miluju a jak ji vidim tak jsem v ni.
Nerada bych aby me neco kouslo či ještě horšího
Z wikipedie:
Rostlinný i živočišný svět Amazonky je velmi bohatý. V jezerech a průtocích roste obří leknínviktorie královská, její listy dosahují obrovských rozměrů. Ze savců žije v ústí kapustňák jihoamerický a v celém povodí delfínovec amazonský. Z ryb zde žije ⅓ celosvětové sladkovodní fauny (2 000 druhů). Arapaima velká dosahující délky až 4 m má průmyslový význam. Charakteristická je také dravá ryba piraňa. Žijí zde také rejnoci, úhoři, hadi a krokodýli.
Z anglické wiki jsem vyyčetla i o anakondách. Ale žádné z těch zvířat nebude asi všude... možná někde je bezpečnějšší koupací místo, než jinde, ale bez rizik to nebude.
Anakondy bych se, být tebou, nebál... Krokodýlů taky moc ne...
Daleko větší nebezpečí skýtá už zmíněná piraňa, alei té se dá,obvykle,vyhnout. Nejnebezpečnější je ale docela malá rybka - kandiru (také Vandelie obecná či také, daleko signifikantněji, nazývaná Šulinokaz obecný!) - tato rybka může vniknout do močové trubice, kde se vzpříčí a uhyne - následkem pak je i smrtelný zánět, ochrana spočívá v mechanické zábraně (pro chlapy je ideální kondom), záchrana pak v chirurgickém zákroku (v pralese?!).
To Tomasgulas: Jo jo - rybce - bez ohledu na její pohlaví i na pohlaví dočasného nedobrovolného hostitele/ky, se vztýčí ostnaté skřele...
Tak tahle informace mne zaujala natolik, že jsem si našel odkaz na Biolib a tímto se o něj podělím.
Nedoporučoval bych krom toho že je celkem špinavá tak vám tam kde není tak špinavá řeknou obyvatelé aby jste se nekoupali kvůli už zmíněním piraňám a kvuli tomu Šulinokazovi :D . Narozdíl od afriky není tam nic pořádného k vidění jsou tam jen zvířata které mají zbůsobit vaši smrt v nepředstavitelných bolestech .. užijte si plavbu jinak byl jsem tam taky 2x moc se mi tam líbilo pohled na krokodíla z blízka vzbuzoval obrovský respekt viděl sem i ty piraně ale jinak voda byla hodně bahnita byli tam jakýsi chaluhy do kterých by ste se asi zamotala a nevyplavala. Je to celkem nebezpečná krása zvlášť v těch pralesech. muchy co vám udělají v uchu hnízdo a budou vám vyžírat mozek zevnitř a podobně (ale to se stalo jen jednou). Obrovští hadi a další je to vážně nebezpečná krása ale krásnááá. Přeji ať se vejlet vydaří.
Když to tak tady čtu, vidím, že není důvod ke chlubení, jaká exotická dovolená koho čeká. Ani důvod k závisti. Špinavá voda je k mání i u nás, mouchy taky a tak si to klidně pěkně užijte a ve zdraví se vraťte. Já si myslím, že u rybníka Kačáku ve Lhotě se vykoupete rozhodně líp a bezpečněji. A člověk se nemusí vláčet tak dlouhou cestu, s každým se tu domluví, platí korunami a nezaútočí na něj krokodýl ani anakonda. Domove, sladký domove...Jaga.
A - jen tak mimochodem, stejně si myslím, že si tady s tím pobytem na Amazonce děláte srandu. Čecháček bývá tvor závistivý, tak je možné, že někdo by záviděl i to krokodýlí kousnutí. Já tedy ne!
přesně tak na Vranovské přehradě je líp hlavně v kempu pláž. Jenom škoda že Novomlýnské nádrže (Mušov) smrdi a nedá se tam koupat jinak by tam bylo hezky. Mám to kousek.
doplněno 17.07.12 09:09:Ale myslím že na amazonku nejedou kvůli vodě na koupání ale přírodě , ale jak sem psal nejsou tam žádný zajímavý zvířata jako třeba v africe.
doplněno 17.07.12 09:25:Mám otázku vy jedete na vlastní riziko? nebo s nějakou cestovkou? Průvodce na řeku máte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.