Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci do vězení - jak na to?

Od: diblik* odpovědí: 34 změna:

Ahoj, chtěl bych jít dobrovolně do vezení, mám čistej trestní rejstřík, nic sem nidky neproved žádnou lumpárnu, ale nechci dřít jako mezek až do smrti, jenom proto abych si mohl koupit jídlo a zaplatit nájem a byt. Tohle budu mít ve vězení taky. Jde to?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Zkusím dotaz vzít vážně, asi to nejde. Musel bys něco záměrně spáchat. Akorát bys tam musel zůstat navždy, protože až Tě pustěj, budou chtít tu "dovolenou" zaplatit...

robin1*

To má vymyšlený, podruhý ho zavřou za to, že nezaplatil

punker*
hodnocení

0x

Snad nejsi línej...pracovat musí skoro každej a po práci si zajdeš kam chceš atd. v lochu ne a myslím že bys tam musel makat taky.

diblik*
hodnocení

zákony jseou nespravedlivé, cikáni nemakaj a maj se jako prase v žitě a aproč já bych mšl makat jenom na to abych zaplatil pitomej byt, elektřino a jídlo?

joudic*

porad to muzes delat jako voni.. nabij si nejakou plodnici a kazdy rok zfoukni jednoho caparta :)

doplněno 15.07.12 18:55:

nebo muzes to udelat uplne presne jak oni *smich* zeptej se segry, co ona na to, a zalozte si rodinny podnik *houpy*

robin1*

Znam jedny a ty se rozvedli proto, aby mohl být táta na mateřský s jedním synkem a máma s druhým*palec*

joudic*

sakra maji to vykoumane *smich*

miljan*
hodnocení

0x

Takhle nám vzniká nová třída - pracující žebrota.

robin1*

Ale on nehce žebrat to by také byla práce, on chce jenom ležet na kavalci, a aby mu oběd nosili..

ladaadal*
hodnocení

0x

S tímhle já počítám taky, ale až místo důchodu. S maminou při odchodu do důchodu něco vyvedeme, abysme se měli v lapáku kapku líp*smich*. Ale takhle uvažuje už dost lidí, jen abysme se tam všichni vešli a nebylo to na pořadník jako do důchoďáku.*smich*

radarbrdy*
hodnocení

0x

Je škoda jít do vězení hned!

Nejprve se zkuste infiltrovat do nějaké organizace nlp. státní, (příklady: lesy ČR, ARČR nákupní odd.,atd.) tam začněte "odkloňovat" peníze. Vyzkoušejte, zda na to někdo přijde. Pokud ano, možná se splní vaše přání :).

hodnocení

0x

Ale vždyť v tom vězení už jsi. Jsi ve vězení konvencí a ani si to neuvědomuješ. Ty nechceš do vězení, ty chceš mít svobodu a zárověň pro ni nechceš nic moc udělat. Ty toužíš po tom, abys Ty nemusel nic, a ostatní se o Tebe postarali. Ale neuvědomuješ si, že i tam, za těmi "mřížemi", se budeš muset podřídit nějakému režimu. O co vlastně kráčí? Máš práci, jsi slušný člověk a dokážeš si vydělat na své výdaje. Buď šťastný. Neměj touhy, na které nestačíš...

iz*
hodnocení

0x

Já tedy nepředpokládám, že by byl dotaz míněn vážně, ale přesto to uvedu na pravou míru: i odsouzení si pobyt ve vězení platí. A je o dost dražší než nájem za byt...

Fakt si platí pobyt?..a kolik je částka za den?a v případě,že po propuštění neplatí - co se děje pak?zase je zavřou? ptám se vážně)opravdu mě to zajímá .) hezký den sépi

iz*

Pokud vím, strhávají jim to z výdělku v průběhu výkonu trestu. Ale přesné informace neznám, možná by na tento dotaz odpověděla vězeňská správa.

doplněno 16.07.12 19:44:

Informace v odkazu rozhlas.cz/... je z roku 2002. Čekala bych, že po 10 letech a dvojím zvýšení DPH bude částka vyšší.

dery*
hodnocení

0x

Je fakt, že sice v lochu nemusíš dřít, ale už vidím, jak si odtam skákneš občas na pivo, do restaurace na dobré jídlo nebo na koncert, jak si užiješ se ženskýma apod :-D

To je přece mnohem větší omezení, než "dřít" :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Dobrovolně do vězení bych nešla-co tam?společné sprchy s vetou(podej mi mýdlo),studený blivajz v ešusu,cela s dalšími vrahy...žádné životní obohacení v tom nevidím.Najdi si ženskou a přestaň blbnout.
doplněno 16.07.12 14:13: pobyt ve věznici nestojí nic.Jakože taxa na den.To stojí daňové poplatníky.Ovšem vězeň musí splácet. úhradu škody z krádeže,někdy i milión a víc (když se mu to nascita)soudní poplatky i právníka a to i když je venku...To že někoho zavřou neznamená že je vysvobozen od poplatků a pyká,musí uhradit vše co napáchal.Třeba v Rakousku je nastaven trestní řád.Buď zaplatíš škodu nebo měsíc vězení.každý radši to vězení.Pobyt se samozřejmě odvíjí od výši škody.
doplněno 16.07.12 14:14: pobyt ve věznici nestojí nic.Jakože taxa na den.To stojí daňové poplatníky.Ovšem vězeň musí splácet. úhradu škody z krádeže,někdy i milión a víc (když se mu to nascita)soudní poplatky i právníka a to i když je venku...To že někoho zavřou neznamená že je vysvobozen od poplatků a pyká,musí uhradit vše co napáchal.Třeba v Rakousku je nastaven trestní řád.Buď zaplatíš škodu nebo měsíc vězení.každý radši to vězení.Pobyt se samozřejmě odvíjí od výši škody.
doplněno 16.07.12 14:14: pobyt ve věznici nestojí nic.Jakože taxa na den.To stojí daňové poplatníky.Ovšem vězeň musí splácet. úhradu škody z krádeže,někdy i milión a víc (když se mu to nascita)soudní poplatky i právníka a to i když je venku...To že někoho zavřou neznamená že je vysvobozen od poplatků a pyká,musí uhradit vše co napáchal.Třeba v Rakousku je nastaven trestní řád.Buď zaplatíš škodu nebo měsíc vězení.každý radši to vězení.Pobyt se samozřejmě odvíjí od výši škody.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Až vylezeš, tak to budeš muset zaplatit. Stát ti nic neodpustí. Pamatuji si spolužačku ze základky, která pocházela z nejchudší rodiny, kterou jsme znala. Komunisti její rodině sebrali vše. Nemohla ani na školu. Dnes po 25 letech je nahoře a dokonce poctivou prací. Jaké máš povolání?

To jsem ani nevěděl,že se potom za to že byl člověk v kriminále musí zpětně platit...takový člověk už potom těžko shání práci a pokud sežene tak za dlouho. A ted do toho ještě splácet kriminál? A kolik se tak platí za den v kriminálu,to by mě teda zajímalo

doplněno 16.07.12 13:44:

To je tak na to,by člověk vykradl nějakou banku :)

V životě jsem neslyšel, že by vězen po opuštění věznice musel cokoli platit.

Pokud vás to zajímá, zadejte do vyhledávače větu "Otázka: Když se v nemocnicích bude platit 100Kč za den" , a dostane se vám odpovědi.

lolaprasatkova

Pracovala jsem v charitativní organizaci a tam se to řešilo pořád. pmscr.cz/... Cenu si nepamatuji.

jirbar*
hodnocení

0x

Už jste zaspal dobu. Kriminály jsou nabité. Ani komunisti neměli tak nabité kriminály jak to pálí demokratičtí soudci. Takže Vás bude čekat domácí vězení nebo náramek (je potřeba ještě nějaký milion utratit, daňoví poplatníci to zaplatí) a potom se pěkně ohřejvat a papat za svoje. No a do práce chodit taky.

hop®
hodnocení

0x

Den v krimu = 45,- Kč pro "nájemníka"...

rozhlas.cz/...

... takže za rok přes 16 tisíc, zbytek dotují daňoví poplatníci...

aroff

ostrava.idnes.cz/...

že by přeci jenom *smich*

corolka
hodnocení

0x

Uznávám, že někdy je chození do práce za peníze které sotva stačí na živobytí dost demotivující, deprimující... Ale myslím, že spousta lidí si neumí pobyt ve vězení představit. Já tam tedy nikdy nebyla, ale nemyslím si, že je to jen flákárna s kámoši. Umíš si vůbec představit, být 3 roky v kuse zavřený? Nikde kousek samoty, kousek prostoru... Nesmět vyjít ven, nerozhodovat o jídle, programu v televizi a času, kdy si chceš jít lehnout? Myslím, že to nejcennější co máme je svoboda. Radši bych přemýšlela, kde ušetřit a kde si přivydělat nějaký peníz

debilnejvetsi
hodnocení

0x

Dobrej den,

co je tohle za otázku? Do vězení, tak to je hustý! No jednoduše nechci si popsat trestnej rejstřík a máš to na doživotí! Ale chlape bude ti smutno! A myslím si, že pokud nevykradeš banku jen tak se tam nedostaneš!

Důvod máme plno ve věznicích!

jikt
hodnocení

0x

Než tohle podstoupíš,doporučuji ti navštívit PSYCHOLOGA...

Ten tvou otázku na 100pro zodpoví,ale jestli půjdeš do vězení ti neslíbím...*jasne*

Život není o bydlení,jídle a práci...to bys mohl pochopit...je to součast života ne život samotný...hodně zdaru

rimortis*
hodnocení

0x

He to je docela hloupá sranda...Já bych tam nešla ani za zlatý prase... Mám tam přítele...je tam zatím tři měsíce, schodil 15 kilo, začal mít problém s vysokým tlakem a psychicky je na tom taky na pytel. Léky mu na ten tlak nedají, že nemá nic na účtě, tak jsme mu tam něco poslali...něco? Poslala jsem mu 1000kč..víš kolik mu zůstalo, když si strhli ty jejich náklady nebo co? 160Kč...takže jsme mu posílali další peníze,aby na ty léky vůbec měl...Toaletní papír a mýdlo dostanou po jednom kuse na měsíc a když nemáš tak si to buď kup v kantýně,když máš peníze,když ne, tak si hezky počkej na další měsíc...Jídlo se tam nejspíš taky jíst nedá, jinak by těžko tolik shodil.No a práci tam nedostal, pač jednoduše není...

Tak to moc děkuju za takové "postarání se o mne"

chloe*

Pane jo, vy to píšete, jako by ta vězeňská správa byli nějaký mrchy zlodějský, co chudáčku přítelovi seberou všechno, co mu pošlete :-o Víte třeba, co jeden den toho vašeho přítele stojí nás všechny, co chodíme do práce? Nevadí vám, že mu platíme nocleh, to jídlo, co se nedá žrát a to jedno mýdlo měsíčně? Pokud má váš přítel skutečně VKT, který potřebuje léčit, léky mu samozřejmě dají, na lékařskou péči má nárok a každý má taky nárok na lék na své potíže zdarma (platí pro ty, co třeba nemají na léky s doplatkem). Můj přítel má také vysoký tlak, on má tedy bez medikace extrémně vysoký, kdy skončí do 2 týdnů bezléků na JIPce a měsíčně na léky doplácíme z toho, co vyděláme, když oba poctivě makáme. Chudinky zavřený, je jim tak ubližováno a z toho, co jim pošlete, pak nemaj na dobroty z kantýny

Nakonec ale dostane od státu 1 mýdlo a 1 záchoďák měsíčně. A komu co dají na svobodě? Mně nikdo mýdlo nikdy nedal. Ani záchoďák. I když se nastupuje do nemocnice, musí mít pacient tyto věci své. Tak ať je rád, že to dostane zadarmo, zaplatí to ze svých daní ti ostatní, co venku pracují.

Léky na vysoký tlak také beru. Je jich mnoho, nebudu polemizovat, které jsou pro pána vhodné a které ne. Ale jsou i takové, kde se doplácí pouze minimum, či dokonce nic. Lékaři je píší neradi, ale v kriminále by mohli to očko přimhouřit, ne?

honzmalatny*
hodnocení

0x

co by to nešlo,ale pokud nejsi homosexuál tak se Ti asi nebudou líbit čtvrtky.*pusa*

itan71*
hodnocení

0x

*cert*Dibliku hlavně NEVRAŽDI nebo nepřepadni BANKU raději ukradni auto apod.*zed*

marc
hodnocení

0x

ja mam opacny problem.. rad bych si to s tebou vymenil. skoda ze to nejde .

hodnocení

0x

Musel bys udělat něco sakra závažného. Třeba sejmout Kalouska! Ale pozor - fackuje a plive jedy!

Dneska jsem četla o ožralém řidiči autobusu u Aše, vezl 16 cestujících, kličkoval, nezastavoval v zastávkách, byl prostě na šrot. Nějaký cikán /jeden z mála těch slušných/ ho vytáhl od volantu a dojel to sám.

Řidiči hrozily až 4 roky natvrdo - návyková látka, obecné ohrožení...blablabla.

DOSTAL TŘÍLETOU PODMÍNKU! To mi hlava nebere, i když tady je možné všechno.

Proto si nejdřív sežeň strejčka - soudce, který by Ti to ze známosti přiklepl natvrdo. Jinak budeš jen v podmínce a to budeš muset makat, platit nájem, byt a kupovat si sám jídlo i nadále. Ono to není tak lehké, jak si člověk představuje, je nutno mít známost všude. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]