Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik potřebuju uzvednout?

Od: karate odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, kolik potřebuju uzvednou aby sem mohl chodit na lekce karate?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

V karate je mnohem důležitější obratnost, švih a postřeh, než ´hrubá síla´ - nejde o vzpírání... ;)

Zajdi do oddílu rovnou...

frame*
hodnocení

0x

Nemusíš zvednout "nic". Nejde o sílu.

jokr
hodnocení

0x

Umíš kliky? Tak ne na dlaních, ale zatni pěsti a dělej kliky na zatnutých pěstích tak, že největší váha bude spočívat na kloubech ukazováku a prostředníču... Jo, a nejlépe na parketách či si vezmi prkýnka na krájení zeleniny.

Uzvedávat nemusíš nic, ale měl by jsi zvládnout vlastní váhu... Pro začátek...

amadeus*

To se dětem nedoporučuje, poškodí si klouby. Ať dělá raději normální kliky na dlaních.

jokr

Promiňte, já nevěděl, že je až takové dítě... V textu věk výslovně neuvádí.

karate
hodnocení

JE mi 11 let.

hop®

Hele kámo, podmínky přijetí do klubu má každý trenér jiné, zkus si najít místo, kde bys chtěl tenhle sport zkusit, Ale - jak už napsali kolegové, tenhle sport není o síle, ve svém věku bys neměl zvedat těžké věci, zničíš si třeba páteř na celý život, karate je především o myšlení, soustředění, a potom o rychlosti a hbitosti. Dobrý karatista zahodí třikrát těžšího soupeře a vůbec se nenadře, o tom to je...

amadeus*

Já Kara-te dělal od 9 let a skončil s tím v 15ti. Dospěl jsem k názoru, že na sebeobranu je toto bojové umění (přinejmenším styl Shoko-tan) nevhodné-neúčinné, především, pokud jste slabší konstituce. Pokud tedy nutně chcete cvičit Kara-te, pak raději hledejte školu stylu Kyokushinkai.

Za sebe doporučuji chodit na Krav Maga případně Aikido. Já osobně bych rád zkusil také Musado, ale otevřených škol není mnoho.

joudic*
hodnocení

0x

trenink pro kluky v tvem veku neni tak narocny, abys nemohl jit rovnou, az budou nabirat lidi. Do par tydnu se zacvicis. Ja chodil na taekwondo taky nekdy od 12...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]