Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noseni bryli do školy vs posměch

Od: kelllne* odpovědí: 34 změna:

Dnes jsem dostal dioptricke bryle jsou to ale jen pulky.Na konci prazdnin pujdu do 9.B. myslite ze je mam nosit do skoly? Budou se mi smat?

Díky.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Určitě bych je nosil, může se i stát, že se ti zrak upraví a nebudeš je muset v budoucnosti nosit. V dobách, kdy jsem do školy chodil já, byly brýle, stejně jako třeba rovnátka, docela objektem posměchu. Ale dnes už to neplatí, v prodejnách jsou docela jiné a módní obroučky. Prostě šel bych do toho a na ostatní se neohlížel. Kvalita člověka se pozná v jiných věcech a ne třeba v problémech s očima.

kelllne*

Kdyby se mi zrak upravil to by bylo uzasny :D

Dekuju

bena*

Dobrý na lepší zraku je tzv. oční cvičení. Nečekejte ale zázraky nebo rychlé zlepšení. Díky tomu nemusím nosit brýle...zatím

Je to docela možné. Měl jsem spolužáka, před moc lety, který nosil brýle. Byl to fajn kluk a kamarádili jsme spolu, jenže za našeho mládí si nějaké ústrky opravdu vytrpěl, takže jsem byl trochu jako jeho ochránce...:) Tenkrát byly tři druhy obrouček, takže každý vypadal s brýlemi příšerně.

Ale dnes je bez brýlí a dokonce bez brýlí jezdí i s autobusem, kde je dobrý zrak potřeba. Prostě se mu to srovnalo. Třeba se to povede i tobě.*palec*

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Dneska už nejsou brýle ostuda, naopak! Jsou módním doplňkem! Takže si vyber hezké brýle, které ti budou slušet (a nemusí být drahé) a v pohodě s nimi do školy vyraž.

Já nosím taky brýle a spousta lidí si mě bez brýlí nedokáže představit.

Brýle jsou prostě jako kus oblečení, nebo šperk. Dokonce někteří nosí brýle bez dioptrií, opravdu jen jako doplněk.

lidus*
hodnocení

2x

Hezké brýle jsou modní doplněk, to víte, že se pár blbů najde co se budou smát ale vidět na tabuli je vždy lepší než nevidět.

lucimera*
hodnocení

1x

Brýle vem čert. U nás je nosí více jak tři čtvrtiny třídy a nikdo se jim kvůli tomu nikdy nesmál. Smáli jsme se mnoha věcem a posmívali se, ale brýlím nikdy. To patří k životu - vždyť je tolik lidí, co je nosí! Není to důvod k smíchu, neměj z toho strach. Nejdřív to pro tvé spolužáky a kamarády bude trochu nezvyk, ale brzy tě začnou brát jako "kluka s brýlemi" a bude jim připadat úplně normální, že se objevíš v brýlích. Neboj se, zvládneš to jak ty, tak tvé okolí na jedničku! ;)

kelllne*
12.07.12 08:42

dekuji :*

frosti*
hodnocení

0x

To co na to budou říkat ostatní hoď za hlavu, jde o tvoje zdraví. Já jsem brýle nenosil a byla to chyba! Zrak se mi nekontrolovaně zhoršoval. Začínal jsem také na půlkách a dnes mám 3 dioptrie. Takže brýle začni normálně nosit. Navíc brýle sluší každému! :)

cocinkamichalka*

Ahoj Frosti, tak to jsme na tom podobně, já v cca 7. třídě půlky, a dnes v 23 letech trojky. Ale prý by se to mělo každou chvíli ustálit, nejvíce se prý zhoršuje zrak mezi 15-25 rokem.

mowla*
hodnocení

0x

Určitě je máš nosit do školy - resp. hlavně tam - sice "půlky" nejsou nic moc (navíc nepíšeš, zda spojky či rozptylky), ale jejich nepoužívání ti může uspíšit dobu, kdy budeš nosit "jedničky" a více...

A jetli se ti budou smát? - těžko říct - smál by ses ty někomu kvůli brýlím? - sádře nebo ortéze? jizvě? ;)

dery*
hodnocení

0x

Kvuli brylim se smali moji mamce pred 45 lety. Dnes je to prave naopak - bryle jsou modni zalezitosti. A nemusi to byt ani zadne trendove kusy, staci obyc.

Ja jsem zacinala ve skole se 3/4 a davala jsem si je jen pri cteni z tabule, protoze na tu dalku jsem nevidela. Bezne jsem je ale nenosila, vyhovovalo mi, jak vidim, takze jsem je vytahla jen na tu tabuli, doma na televizi nebo v kine.

Dneska mam 3,5 a nosim bryle porad.

V dnesni dobe se ti urcite smat nebudou - schvalne na ulici mrkni, kolik lidi ma bryle. Je to kazdej druhej *frajer*

hodnocení

0x

Zdravím,

do školy je nos určitě, ať dobře vidíš na tabuli a hlavně na pěkné slečny... ;)

Smát se ti určitě nebudou, protože v dnešní době nosí brýle hodně lidí, včetně známých osobností počínaje Harry Potterem a konče Johny Deppem. Vyber, nebo už si možná dokonce vybral, nějaké pěkné, určitě ti budou slušet. Jsem holka a podle mě jsou někteří kluci s brýlemi hezčí než nějací svalovci z fitka. Já sama nosím brýle od čtvrté třídy základní školy, dneska jsem se dopracovala na rovných 5 dioptrií, ale díky moderním plastovým sklíčkám, které jsou tenké, nenosím žádné lupy, takže se neboj, kdyby se ti zrak ještě zhoršoval. Zdraví Anzionka.

Já jsem začal poprvé nosit brýle na tabuli a na TV v 9 třídě. Začínal sem jedničkama. Nejde tak o to,že by se ti smáli (i když malému posměšku se nevyhneš),ale o to jak se všichni budou divit že nosíš brýle. Ale to bude trvat pár dní a pak to připadne jim aji tobě naprosto normální.

dzordz*
hodnocení

0x

Když už jsme u toho, mně se (nejen) do školy z praktického hlediska zalíbily takové ty podlouhlé obdélníkové, které měly užší skla, takže v zorném poli nebyly až tak nízko a na čtení/psaní/mobil/jídlo/klávesnici se dalo bez problému koukat pod nima. Tak trochu jako půlky na čtení, ale naopak :) (Možná se dělají skutečně půlky na dálku, ale co jsem kdy koukal, tak jsem si nevšim.)

hodnocení

0x

Já nosil brýle od 1. do 4. třídy a pak už nemusel. Další jsem nasadil až v cca 47 letech. A že se mi někdo smál? No a? Může se mi smát i za vlasy, křivé zuby malá prsa atd. Když je někdo neinteligentní, důvod si vždy najde.

vlazy*
hodnocení

0x

Já brýle nosím už od svého dětství, téměž od narození a ani si už život bez brýli neumím představit. Když nemám brýle na očích tak cítím, že mi něco chybí. Sundávám je pouze při spaní a při mytí se. Pokud ti brýle předepsal oční lékař tak asi věděl proč a nepředepisoval ti je asi proto aby jsi je nenosil a aby ležely někde doma. Určitě bych se nebál je nosít i do školy. Možná, že ze začátku když tě spolužáci uvidí v brýlích tak se ti někteři budou smát, ale s časem si na to snad zvyknou a budou to brát jako něco zcela normálního co k tobě patří bez jakéhokoliv posmívání. Tak jak zde někteří píšou v dnešní době mnozí lidi považují brýle i jako módní doplněk.
Když tu tak čtu jak silné máte kdo brýle tak se mi chce až trochu "závidět", že máte až tak "perfektní" zrak. Já mám v současné době na dálku 7 dioptrií a na blízko 10 dioptrií a to ne vždy mi to dostatečně stačí a musím si pomáhat lupou. Za ty léta jsem se už ale na to stačil dostatečně zvyknout.

Zdravím Vlazy,

mám také poměrně silné brýle na dálku _ cca 5 dioprií + nějaké cylindry. Brýle také nosím pořád, kromě sprchování a spaní, dokonce s nimi, mám dvoje, musím i do bazénu na koupališti, protože jsem bez nich úplně ztracená. Při více dioptriích toho v dálce vidíte opravdu málo, ani obličeje nepoznáváte. Můžu se zeptat, jak silné máte brýle na dálku, vím, že je to 7 dioptrií, ale myslím konkrétně sklíčko. Já, když ho změřím uprostřed, kde je nejtenčí, tak to je 3 mm. Anzionka.

vlazy*

anzionka: Tak tu tloušťku skel jsem ještě u mých brýli nikdy neměřil. U těch 7 dioptrií to bude odhadem tak asi 3 mm a u těch 10 dioptrií asi o něco málo víc. Při těch 7 dioptrií do dálky toho vidím docela dost, ale s rozpoznáváním některých detailů nebo čtení nápisů je to horší. Rozpoznávat obličeje mi ale nedělá téměř žáden problém. Ono i úplně bez brýli by to pro mne nebyla krátkodobě žádná katastrofa a nehrozilo by, že bych do něčeho narazil nebo spadnul nebo někde zabloudil. Až tak katastrofální to s mým zrakem prozatím není. Horší je to se čtením nebo nějakou drobnou práci. Na to mi často ani těch 10 dioptrií nestačí a musím si pomáhat lupou. U počítače je dobré alespoň to, že si většinou (ne vždy) jde písmo nastavit větší, tak jak to komu vyhovuje.
Časy kdy jsem měl asi před 17 léty ještě pouze jedny brýle 5 dioptrií na dálku a na blízko jsou už pro mne minulosti a musím se smířit, že to s věkem bude pomalu asi čím dál horší. Někteří lidí mi radi laserové operace oči. Vím, že mnohým lidém to úspěšně pomohlo zlepšít zrak nebo se úplně zbavit brýli. V mým případě mi to ale připadá, že by mi to nemuselo až tolik pomoct a mám obavu zda by to s časem i nezrychlilo zhoršování se zraku. Na brýle jsem ale natolik zvyknutý, že mi jejích nošení až tolik nevadí.
kelllne*

kolik ti teda je? me je teprve 15.

Díky za reakci. *placni*

kelllne*

a kolik ti proboha je?

vlazy*

kelllne: Jsem od tebe o několik desítek let starší.

doplněno 11.07.12 12:54:
kelllne: Nemusíš se mi omlouvát. Alespoň nevidím k tomu žáden důvod.
Jinak taková malá poznámka. Nevím jak pro tebe, ale předpokládám, že ten žlutý text na bílým pozadí který jsi použil bude snad i pro bystrozraké ne zcela dobře čitelný.
kelllne*

vlazy: aha :D Tak promin ze jsem to tak napsal :D

lucinkaa*
hodnocení

0x

ahoj , urcite je nos i ve škole, za brýle se nemusíš stydět, je to modní doplnek. Jsem v prváku a mám 4 dioptrie, nosím kontaktní čočky a jsem velice spokojená.

kelllne*

Ok docela si uz na ne zvykam :D

askmenow*
hodnocení

0x

Na blízko nebo na dálku?

Pokud na dálku, nos je třeba v pouzdře a nasazuj si je na čtení z tabule. Nebo si pořiď stylové a udělej si z toho image a nesundavej je. Rozhodně nošení brýlí nezanedbávej, mě se po tom oči zhoršily. Hezké brýle jsou doplněk a pokud je budeš nosit sebejistě, nikoho ani nenapadne, že by se ti měl nebo mohl smát!

kelllne*

mam bryle na dalku, a pouzdro si zatim schanim :D

askmenow*

Můžeš je nosit pořád, nebo sundavat. Uvidíš. Většinou je pohodlnější je nosit pořád, než je pořád vytahovat a skládat. jestli sis dobře vybral padnoucí brýle, po pár dnech ani nebudeš vědět, že je máš na hlavě. Sehnat pouzdro nebude problém ;)

kelllne*
hodnocení

si koupim nejake pouzdro az budou u nas trhy.

a ze mam bryle jsem si uz asi zvykl. a mimochodem jdu uz na stredni skolu XD

vanesa68*

Taky jsem kdysi řešila takový problém, ovšem nebylo na výběr tolik krásných obrouček jako dnes, jedny jsem vyfásla a půl roku tajně nosila v rukávu do školy. Nasazovala jsem si je jen když se ve třídě zhaslo (např. opisování z meotaru), pak mě to přestalo bavit a začala jsem je nosit pořád. Překvapivě se mi nikdo nesmál ;)

ladaadal*
hodnocení

0x

Pokud se ti někdo bude smát, je to pěknej blbec a trouba. V 9. třídě už bys měla mít docela rozumné spolužáky a i kdyby, ti, co by se smáli jsou jen ubožáci a tak na ně můžeš i pohlížet. Navíc některým lidem brýle velice sluší, to záleží na obličeji a brýlích. Druhá věc je, má-li cenu půlky nosit. Můj brácha je měl nosit od 4. třídy. Jeho spolužák tak činil velice zodpovědně, zatímco můj bratr na to kašlal. Dnes jim je oběma skoro 50 let. Brácha má 0,75 na obě oči, jeho spolužák 3,5 a 4 dioptrie. Prostě oko si zvykne že se nemusí namáhat a začne to flákat ještě víc - je to jako s lidma. Dioptrie 0,5 bych absolutně neřešil, ale je to jen můj názor a zkušenost z blízkého okolí, doktoři by mě asi za to ukamenovali *smich*.

Tak to by vás asi určitě ukamenovali, myslím ti doktoři... *ee* Já bych se řídila tím, co mi řekne doktor, tj. oční doktor, který se na to povolání svědomitě mnoho let připravoval na vysoké škole, tudíž přesně ví, kdo brýle potřebuje a kdo ne. Nikdy nemůžete říci, jen tak na dálku, že určitý člověk, který má pouze 0,5 dioptrií, nemusí nebo nemá nosit své brýle. Naopak by mu to mohlo v budoucnu uškodit, protože neznáte jeho přesnou diagnózu. To, že váš bratr flinkal nošení brýlí ještě neznamená to, že mu to ve stáří přineslo méně dioptrií. Toť můj názor. Anzionka.

doplněno 17.07.12 19:50:

Pro @ladaadal : Tazatel je muž, nevím, proč jste mu psal/a s ženskou koncovkou...

ladaadal*

Anzionka: Nojo, opravdu, to teda nevím, asi mi slzeli oči *smich*. Tak to se tazateli omlouvám, nějak jsem si vsugeroval, že jde o dívku - nevím proč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]