Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem dostal dioptricke bryle jsou to ale jen pulky.Na konci prazdnin pujdu do 9.B. myslite ze je mam nosit do skoly? Budou se mi smat?
Díky.
Určitě bych je nosil, může se i stát, že se ti zrak upraví a nebudeš je muset v budoucnosti nosit. V dobách, kdy jsem do školy chodil já, byly brýle, stejně jako třeba rovnátka, docela objektem posměchu. Ale dnes už to neplatí, v prodejnách jsou docela jiné a módní obroučky. Prostě šel bych do toho a na ostatní se neohlížel. Kvalita člověka se pozná v jiných věcech a ne třeba v problémech s očima.
Dobrý na lepší zraku je tzv. oční cvičení. Nečekejte ale zázraky nebo rychlé zlepšení. Díky tomu nemusím nosit brýle...zatím
Je to docela možné. Měl jsem spolužáka, před moc lety, který nosil brýle. Byl to fajn kluk a kamarádili jsme spolu, jenže za našeho mládí si nějaké ústrky opravdu vytrpěl, takže jsem byl trochu jako jeho ochránce... Tenkrát byly tři druhy obrouček, takže každý vypadal s brýlemi příšerně.
Ale dnes je bez brýlí a dokonce bez brýlí jezdí i s autobusem, kde je dobrý zrak potřeba. Prostě se mu to srovnalo. Třeba se to povede i tobě.
Dneska už nejsou brýle ostuda, naopak! Jsou módním doplňkem! Takže si vyber hezké brýle, které ti budou slušet (a nemusí být drahé) a v pohodě s nimi do školy vyraž.
Já nosím taky brýle a spousta lidí si mě bez brýlí nedokáže představit.
Brýle jsou prostě jako kus oblečení, nebo šperk. Dokonce někteří nosí brýle bez dioptrií, opravdu jen jako doplněk.
Brýle vem čert. U nás je nosí více jak tři čtvrtiny třídy a nikdo se jim kvůli tomu nikdy nesmál. Smáli jsme se mnoha věcem a posmívali se, ale brýlím nikdy. To patří k životu - vždyť je tolik lidí, co je nosí! Není to důvod k smíchu, neměj z toho strach. Nejdřív to pro tvé spolužáky a kamarády bude trochu nezvyk, ale brzy tě začnou brát jako "kluka s brýlemi" a bude jim připadat úplně normální, že se objevíš v brýlích. Neboj se, zvládneš to jak ty, tak tvé okolí na jedničku!
To co na to budou říkat ostatní hoď za hlavu, jde o tvoje zdraví. Já jsem brýle nenosil a byla to chyba! Zrak se mi nekontrolovaně zhoršoval. Začínal jsem také na půlkách a dnes mám 3 dioptrie. Takže brýle začni normálně nosit. Navíc brýle sluší každému!
Určitě je máš nosit do školy - resp. hlavně tam - sice "půlky" nejsou nic moc (navíc nepíšeš, zda spojky či rozptylky), ale jejich nepoužívání ti může uspíšit dobu, kdy budeš nosit "jedničky" a více...
A jetli se ti budou smát? - těžko říct - smál by ses ty někomu kvůli brýlím? - sádře nebo ortéze? jizvě?
Kvuli brylim se smali moji mamce pred 45 lety. Dnes je to prave naopak - bryle jsou modni zalezitosti. A nemusi to byt ani zadne trendove kusy, staci obyc.
Ja jsem zacinala ve skole se 3/4 a davala jsem si je jen pri cteni z tabule, protoze na tu dalku jsem nevidela. Bezne jsem je ale nenosila, vyhovovalo mi, jak vidim, takze jsem je vytahla jen na tu tabuli, doma na televizi nebo v kine.
Dneska mam 3,5 a nosim bryle porad.
V dnesni dobe se ti urcite smat nebudou - schvalne na ulici mrkni, kolik lidi ma bryle. Je to kazdej druhej
Zdravím,
do školy je nos určitě, ať dobře vidíš na tabuli a hlavně na pěkné slečny...
Smát se ti určitě nebudou, protože v dnešní době nosí brýle hodně lidí, včetně známých osobností počínaje Harry Potterem a konče Johny Deppem. Vyber, nebo už si možná dokonce vybral, nějaké pěkné, určitě ti budou slušet. Jsem holka a podle mě jsou někteří kluci s brýlemi hezčí než nějací svalovci z fitka. Já sama nosím brýle od čtvrté třídy základní školy, dneska jsem se dopracovala na rovných 5 dioptrií, ale díky moderním plastovým sklíčkám, které jsou tenké, nenosím žádné lupy, takže se neboj, kdyby se ti zrak ještě zhoršoval. Zdraví Anzionka.
Já jsem začal poprvé nosit brýle na tabuli a na TV v 9 třídě. Začínal sem jedničkama. Nejde tak o to,že by se ti smáli (i když malému posměšku se nevyhneš),ale o to jak se všichni budou divit že nosíš brýle. Ale to bude trvat pár dní a pak to připadne jim aji tobě naprosto normální.
Když už jsme u toho, mně se (nejen) do školy z praktického hlediska zalíbily takové ty podlouhlé obdélníkové, které měly užší skla, takže v zorném poli nebyly až tak nízko a na čtení/psaní/mobil/jídlo/klávesnici se dalo bez problému koukat pod nima. Tak trochu jako půlky na čtení, ale naopak (Možná se dělají skutečně půlky na dálku, ale co jsem kdy koukal, tak jsem si nevšim.)
Zdravím Vlazy,
mám také poměrně silné brýle na dálku _ cca 5 dioprií + nějaké cylindry. Brýle také nosím pořád, kromě sprchování a spaní, dokonce s nimi, mám dvoje, musím i do bazénu na koupališti, protože jsem bez nich úplně ztracená. Při více dioptriích toho v dálce vidíte opravdu málo, ani obličeje nepoznáváte. Můžu se zeptat, jak silné máte brýle na dálku, vím, že je to 7 dioptrií, ale myslím konkrétně sklíčko. Já, když ho změřím uprostřed, kde je nejtenčí, tak to je 3 mm. Anzionka.
kelllne: Jsem od tebe o několik desítek let starší.
doplněno 11.07.12 12:54:
Na blízko nebo na dálku?
Pokud na dálku, nos je třeba v pouzdře a nasazuj si je na čtení z tabule. Nebo si pořiď stylové a udělej si z toho image a nesundavej je. Rozhodně nošení brýlí nezanedbávej, mě se po tom oči zhoršily. Hezké brýle jsou doplněk a pokud je budeš nosit sebejistě, nikoho ani nenapadne, že by se ti měl nebo mohl smát!
Můžeš je nosit pořád, nebo sundavat. Uvidíš. Většinou je pohodlnější je nosit pořád, než je pořád vytahovat a skládat. jestli sis dobře vybral padnoucí brýle, po pár dnech ani nebudeš vědět, že je máš na hlavě. Sehnat pouzdro nebude problém
si koupim nejake pouzdro az budou u nas trhy.
a ze mam bryle jsem si uz asi zvykl. a mimochodem jdu uz na stredni skolu XD
Taky jsem kdysi řešila takový problém, ovšem nebylo na výběr tolik krásných obrouček jako dnes, jedny jsem vyfásla a půl roku tajně nosila v rukávu do školy. Nasazovala jsem si je jen když se ve třídě zhaslo (např. opisování z meotaru), pak mě to přestalo bavit a začala jsem je nosit pořád. Překvapivě se mi nikdo nesmál
Pokud se ti někdo bude smát, je to pěknej blbec a trouba. V 9. třídě už bys měla mít docela rozumné spolužáky a i kdyby, ti, co by se smáli jsou jen ubožáci a tak na ně můžeš i pohlížet. Navíc některým lidem brýle velice sluší, to záleží na obličeji a brýlích. Druhá věc je, má-li cenu půlky nosit. Můj brácha je měl nosit od 4. třídy. Jeho spolužák tak činil velice zodpovědně, zatímco můj bratr na to kašlal. Dnes jim je oběma skoro 50 let. Brácha má 0,75 na obě oči, jeho spolužák 3,5 a 4 dioptrie. Prostě oko si zvykne že se nemusí namáhat a začne to flákat ještě víc - je to jako s lidma. Dioptrie 0,5 bych absolutně neřešil, ale je to jen můj názor a zkušenost z blízkého okolí, doktoři by mě asi za to ukamenovali .
Tak to by vás asi určitě ukamenovali, myslím ti doktoři... Já bych se řídila tím, co mi řekne doktor, tj. oční doktor, který se na to povolání svědomitě mnoho let připravoval na vysoké škole, tudíž přesně ví, kdo brýle potřebuje a kdo ne. Nikdy nemůžete říci, jen tak na dálku, že určitý člověk, který má pouze 0,5 dioptrií, nemusí nebo nemá nosit své brýle. Naopak by mu to mohlo v budoucnu uškodit, protože neznáte jeho přesnou diagnózu. To, že váš bratr flinkal nošení brýlí ještě neznamená to, že mu to ve stáří přineslo méně dioptrií. Toť můj názor. Anzionka.
Pro @ladaadal : Tazatel je muž, nevím, proč jste mu psal/a s ženskou koncovkou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.