Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
seznámila jsem se s velmi sympatickým mužem, bylo to na 2týdenní praxi, první týden jsme se vídali často, místy i spolu pracovali, druhý týden jsem už na něj neměla moc štěstí. Choval se ke mně velmi pěkně, vše mi vysvětlil,... Vypadalo to, že se mu taky líbím, ale je hrozně nesmělý, takže zůstalo u úsměvů. Ale já na tom nejsem jinak, takže mé plánované pozvání na kafe se nakonec nekonalo. Teď už mám po praxi, ale stále bych ho hrozně ráda chtěla vidět. On tam stále pracuje, takže najít ho není problém. Myslíte si, že když bych ho pozvala až potom, co mi skončila praxe(stejne na to pracoviste musim jeste jit kvuli nejakemu vyrizovani), bude to vypadat divně? Pro představu: přijdu tam, zaklepu na jeho dveře a zeptám se, jestli bych s ním nemohla na chvíli mluvit a pozvala bych ho. Jak byste se na to dívali, být v roli toho muže (jen dodávám, že o mě druzí říkají, že jsem pěkná)? Ne/milé překvapení, zaskočení,...?On netuší, že se mi líbí.
Já myslím, že by mohl kývnout. Pokud by ses bála přímého odmítnutí, napiš na papírek své číslo a předej mu ho se slovy, že bys s ním ráda zašla na kafčo, tak jestli se mu bude chtít, ať zavolá. Pokud je stydlivý, možná by mu bylo příjemnější, že by se nemusel rozhodovat hned. Ale rozhodně na pozvání není nic špatného.
Slušným pozváním na kávu určitě nikoho neurazíte a pokud se nemýlíte v tom, že se mu líbíte, tak nevidím důvod, proč by nepřijal. A i kdyby, není to žádná společenská katastrofa. Jen mimochodem, většina slušných lidí se chová k ostatním pěkně, pomáhá a usmívá se, podle toho bych určitě neposuzoval zájem.
Ztotožňuji se s Vámi, asi bych situaci vyjádřil tím, že pouhá galantnost vůči ženě nemusí ještě znamenat, že o ni jeví zájem jako o partnerku. Víte, jsem na starší kolena na chalupě, kdesi na venkově, okolo malá městečka... Zdejší ženy si té obyčejné mužské galantnosti příliš neužijí, a naopak. Je to kraj hrubosti, ať už to vyzní jakkoliv, jsou tu lidé poměrně hrubí, ale oni se s tím rodí, oni s tím žijí. Pomoci ve vlaku dámě do kabátu či z kabátu, okamžitě jste středem pozornosti a podivných pohledů... No toto? Pomoci ženě s nákupní taškou, no manžel to neudělá, její odrostlý synek také ne... Je to smutné, když ani žena, statná padesátnice, nepustí dříve do autobusu mladou, nastávající maminku, v pokročilém stupni těhoteství. A kdo se pohybuje ve velkých městech, musí mi dát za pravdu, já osobně jsem viděl pouze několikrát, že by žena pustila sednout těhotnou ženu...
Tak si m yslím, že paní byla okouzlena pouhou zdvořilostí, galantností pána... Kdyby o ni měl zájem jako o partnerku, jistě by nějaký krok podnikl sám...
Rada na závěr? Pokuste se vytvořit "náhodnou" situaci, při které se "náhodně - pracovně" opět setkáte. Hlavně se ho prosím hned neptejte, jakou používá antikoncepci. Jsou takové případové...
Bývaly doby, kdy se pouze muž musel ucházet o ženu svého srdce. To už je ale dávno pryč a protože odvážnému štěstí přeje, klidně to zkuste. Ne nijak protřele a suverénně. Pošlete mu maila, či zavolejte, zda se můžete sejít někde v zahrádce třeba v 16 hodin. A uvidíte, jestli přijde.
K němu domů bych snad raději nechodila a na jeho dveře neťukala. . Je to už takové moc soukromé a může se klidně i stát, že se za dveřmi zjeví jeho manželka a otluče Vám pekáč o hlavu. Co Vy můžete vědět!Chlapi dokáží být tajní.
Jinak - převzetí iniciativy Vám chválím, zkuste to a uvidíte. Dneska už neplatí pro ženy to:
Mně říkávali, jen buď hodné dítě, seď tiše v koutku, vyšívej a pleť,
až přijde ten, co si tam objeví tě...a jenže já ho chci mít právě TEĎ!
Vzpomínáte? Přece nezapomenutelná Naďa Urbánková a její PŮLNOC JE OBDOBÍ ZLÉ. Jaga
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.