Nejste přihlášen/a.
Kamarádovi je 24 let říká že je elektrikář dostal v práci výpověd za nedlouho si našel novou práci a plat má asi hodně slušný ale chová se divně a hodně ohledně práce tajnustkaří dostal služební auto nový Citroen Berlingo matně zelené s označením (číslo a písmena) na všech dveřích ( ne moc velké ale dobře čitelné) a na skle má nějaký nalepený papír povolení o vjezdu je tam napsaná SPZ potom nějaký kod a červený proužek , v autě má vysílačku a celkově trošku nadstadartní vybavení o proti seriovému autu. Už se několikrát stalo že kamarádovy došla sms on se omluvil a musel rychle odjet , to je u něj neobviklé je to ten typ člověka co když si domluví že jde s někým na kofolu tak si to naplánuje tak aby nemusel nečekaně odjet. A tohle všechno se začlo dít když nastoupil do té nové práce. Když se ho třeba zeptám kde teda pracuje tak odběhne od tématu a celkově o práci vůbec nemluví. A mě už vážně dost vrtá hlavou co dělá?
Tak proč se kamaráda nezeptáte přímo a nevysvětlíte mu svoje pohnutky. Jen ať vás třeba ujistí, že nedělá nic nelegálního, protože vám na něm záleží. Možná má práci, o které nemůže mluvit, tak to tak nechte. Na druhou stranu je spousta zaměstnání, která vyžadují pohotovostní režim. Takových lidí je spousta, že musí třeba dvakrát do měsíce být na telefonu 24 hodin a v případě potřeby musí odjet na místo a řešit problém. A s elektrikou, plynem, atd... je toho dnes a denně.
Váš kamarád je dospělý a plnoletý. Nemusíte o něj mít strach, myslím si stejně, že se spíš jedná o zvědavost. Jsou i takové práce, kde se o tom, co dělám, nemluví a přitom to nemusí být nic trestného.
Tak ho nechte, je dost velký na to, aby sám posoudil, zda dělá dobře a pořád na něm nevyzvídejte. Jaga.
Ano jistě že jsem i zvědavý . Ale v dnešní době je jednoduché zaplést se do něčeho co je nelegalní a můžou mě za to zavřít na hodně dlouho a strach už má i manželka ta totiž také neví co dělá kam jezdí. Ona jenom zná jeho plat a číslo na pracovní telefon ale nechce nebo spíš jak on říká nemůže jí říct co dělá. Už je to dost zvláštní a už my i říkala jestli bych já nemohl jako kamarád něco zjistit ale ne on je pevný jako stěna jak kdyby mu někdo zablokoval mozek prostě nemůže nic říct a tím to končí . Jediné co všichni z jeho okolí o jeho práci vědí je to že dostal služební auto. A chová se hodně divně.
No a když dělá někdo něco legálního a má vybavení nadstandartní a velmi dobrý plat tak se tím netají určitě ne před manželkou.
Třeba rozváží kunčafty na sex..., eskort.
doplněno 13.07.12 11:48:Asi to není na dědině, že..., třeba rozvoz čerstvých vajec.
Tak teď jste mě tedy dostal. Cituji Vás: "...v dnešní době je jednoduché zaplést se do něčeho co je nelegální a můžou MĚ za to zavřít na hodně dlouho..."
Proč by zavírali Vás? Vy jste jeho společník a současně nevíte, co dělá? Svatá prostoto!
Na toto se ptát... a to je problém se ho zeptat. Není odvaha, co? Není tam reklama, telefonní číslo? Nadstandard je co? Barevnější sedačky, TV? Tipuju hlídací agenturu. Mít takové starosti...
doplněno 13.07.12 12:34:Nelegální, že by to už bylo u nás dnes tak daleko, že by se mafiáni promenádovali veřejně? Kdo chce - zjistí, není neviditelný.
Mám kamaráda, no teda známého a o tom všichni víme, že dělá u vojska a nežije si špatně. Tečka, punťa, víc ani Ň. A to známe 20 let a nenapadlo by nás na něm vyzvídat. Nemám tušení zda pracuje v kanceláři, v teréně nebo kde. A víte, že mi to vůbec nevadí, nemusím vědět všechno, nechte to koňovi, ten má větší hlavu a NEŘEŠIT!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.