Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat, mám kabel CYKY 5Jx6 od elektorměrové skříně. Hlavní jisitč je 3x25A to vím že je v pohodě..ale problém je ted v tom že potřebuji navýšit jistič na 3x32A, myslíte že tento kabel bude dostačující? a nebo musím vyměnit za 5x10?
Děkuji
No technicky vzato to kabel vydrží v pohodě.
Je otázka, jestli po výměně jističe vyhoví i imp. smyčka, ale předpokládám, že v tomto případě ano.
doplněno 12.07.12 20:21:I kdyby byl kabel uložený "ve vzduchu", tak má minimální zatížitelnost cca 45A (trošku se může lišit od výrobce).
Předpokládám, ale, že kabel je uložený v zemi nebo ve zdivu, čímž se zatížitelnost zvyšuje, hodnot atedy není ani zdaleka hraniční.
Navíc lze předpokládat, že jistič 3x32A nebude vytížený na doraz, maximálně velmi nahodile.
Je uložený ve zdi. Vzdálenost je max. 3m. A navýšení jističe musím provést protože mám čerpadlo na zavalžování hříště a vyhazuje mi to 3x25A.
Děkuji
tak to bohužel nevím. je to staré čerpadlo a nejde na něm už nic přečíst.. Předělávalo se měření kde byl hl. vypínač a proudový chráníč..ted se ale předělalo měření jinam a tam už musí být hl. jistič..při osazení 3x25 jistič padá...
Jen mne napadlo, jestli by (i s výhledem do budoucna) nebylo levnější vyměnit čerpadlo. Druhá možnost - předpokládám, že jistič padá při rozběhu čerpadla - za určitých podmínek je možné osadit hlavní jistič s charakteristikou C, tedy zpožděný. I toto řešení by možná vyšlo levněji než navýšení rezervovaného příkonu na 3x32A.
Berte to je jako námět k zamyšlení, jako jinou možnou cestu...
Já bych vám doporučil vyzkoušet čerpadlo na jiném jističi 3x25A - jestli i tento jistič vypadne.
Pak bych nechal zkontrolovat elektromotor, případně můžete doplnit přepínač pro rozběh motoru (přepínač hvězda - trojúhelník) ale to už musí zapojovat elektrikář.
I já bych se přikláněl k výměně čerpadla pokud o tom čerpadle nic nevíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.