Nejste přihlášen/a.
To je blbost, každý stárne a je to někdy moc ošklivé, dám si do pořádku věci, napíšu závěť a budu mít klid, vlastně co je to věc, majetek, auto, na co,...ale nebýt ponižován, zesměšňovám, kritizován, je mi 57 a chci jít ke svým rodičům, s mamakou jsem kvůli muži moc být nemohla, nesnášel ji,ona jeho taky ne, byla zvláštní a já začínám být trochu jako ona, byla dobrá, hodná, v 76 měla svůj svět a rakovinu, já to neviděla, teď jsem v PID 3 stupeň a chci za ní,...
Zatím umřít nehodlám, tudíž přemýšlím jak žít v co největší pohodě. Otázka snad není přímo nevhodná, ale je divná. Zřejmě se Vám něco zvrtlo ve Vašem životě. Tyhle nápady totiž lidi mají, když už nevědí kudy kam. Pokud je to otázka vložená jen tak, aby řeč nestála, tak vás evidentně trápí roupy.
Kdybyste byl pes, tak bych radu věděla...
Smrt je nedílnou částí života a myslet na to že jednou zemřeme není nic "špatného" nebo "nevhodného" je to naprosto přirozená věc a jednou nás potká všechny. Jedno klasické východní (ind.) "moudro zní": " Tvá smrt se narodila s tvým zrozením". Takže k vaší otázce, osobně bych chtěl umřít rychle náhle a neočekávaně, jako když lusknete prsty, říkám tomu "smrt za odměnu" a jsem přesvědčen o tom že takto bez komplikací je to opravdu "za odměnu", zkrátka dobrý člověk, dobrý život dobrá smrt, tak jest
A pochopitelně Indové to rozvíjí dále:
"Je jisto že co se narodilo zemře, a co zemře znovu se narodí"...(Gíta ) A cílem indů právě většinou je pracovat na "konečném osvobození" které vyloučí další "zrození do tohoto nešťastného světa plného bolesti a utrpení" , jak vidno "jiný kraj jiný mrav" , zatímco Evropan se hrozí zemřít, na dálném východě se už něchtějí narodit, považte
Pro fiku
Ano přemýšlet o smyslu života a o smrti je dobrá "cesta" to je právě to, co člověka dělá člověkem "filosofické otázky" a jsou to otázky důležité, smysl života i smrti je "nosníkem" celého našeho života.
V apokryfním evangeliu tzv. "Tomášovu" Kristus praví: "Kdo hledá ať nepřestává hledat až nalezne...( a až nalezne bude otřesen a když bude otřesen, bude se divit a stane se pánem nade vším, co je.)
zkrátka čtěte a hledejte hloubejte,dobré je seznámit se s buddhismem, hinduismem, gnózí,křesťanstvím ... objevíte zajímavé věci a souvislosti a budete z toho mít radost, a možná se vám podaří objevit i tu "pravou radost" "co svět nemůže dát", "co oko nevidělo ucho neslyšelo" tedy pokud jste s tím již nezačal...
zdá se mi, že už ničeho nemohu dosáhnout, nic nepotřebuji,chci jen už nebýt,...byla jsem vším ,dcerou,matkou, manželkou,...další cíle nemám, mám deprese,jse v ID, kvůli nim, proč mám žít,...dcera má rodinu, syn ne, otec ho dost ponižoval!/(
- suzy - otázka není divná, je naprosto realistická, protože umřít musí každej a skoro každej se toho bojí. Nejlepší je umřít bezbolestně ve spánku a pokud to nejde, tak alespoň náhle a znenadání, aniž byste si to uvědomili (mrtvice, zastřelení, atd.. ). Předem si vybírat strom chce odvahu ! - ale blázni ji holt mají .
Máme s manželem sen, zemřeme ve spánku držíce se za ruce a to, že nás po spálení v kremačce dcera nasype do společné urny a tu vysype na zahradě pod hrušku už máme také naplánované. Doufám, že ještě máme nějaký pátek na umírání čas ale jeden nikdy neví. Kamarád ráno vstal, otevřel okno aby vyvětral a v tu chvíli to měl za sebou, krásná smrt ale bohužel moc brzy.
Vy si představujete jak se roztřískáte v autě, doufám, že u toho budete sám, že nesmetete další plné auto a že se vám podaří být mrtvý dřív než auto začne hořet. Nepřeji vám aby jste tu havárii přežil a jen týden ležel v krutých bolestech.Hnusná smrt.
Božinku a já dělám kremaci s rozptylem i slepicím. Proč se to nesmí?, copak je nějaký rozdíl jestli zhoří černé uhlí nebo já? Já vím, zákon o pohřebnictví, to se zas nějaký poslanec vzbudil a papír a pero měl u ruky.
pro lidus: Myslím že se nemáte čeho obávat, zemřelého je možné vyzvednout si v urně, po vyzvednutí se nikdo nestará kde ta urna je a co s ní děláte, zkrátka máte ji ve svých rukou, takže nevím jak je to "zákonně" ale prakticky se o to nikdo nezajímá vím to ze zkušenosti potvrzeno i od ostatních příbuzných ...
doplněno 23.03.15 19:49:Pochopitelně nikomu nebudete říkat, že máte manžela "pod hruškou" znáte lidi , Je zkrátka doma v urně tečka.
Nechtěl bych umírat pomalu následkem třeba nějaké nemoci.
Raději bych chtěl umřít nečekaně, náhle, rychle, raději na základě nějaké nehody.
V souvislosti s touto otázkou mě napadá věta, která mě mnohdy v těžkých chvílích pomohla jít v životě dál a žít dobře: "Kolik lidí asi dorazí (upřímně, né z formality) na můj pohřeb?"
Kdybych měl možnost výběru, tak ve spánku, jednoduše, jít spát a ejhle najednou Cháron vezoucí mě na druhý břeh...
A ještě mít čistý "štít"...
Chci umřít oprávněným rozčilením a rukou žárlivého manžela krásné 20tky ve svých 120ti letech.
doplněno 11.05.16 17:07:"chěl bych umřít ve spánku a s úsměvem na rtech jako můj strýček... a ne ve stresu a s křikem jako ti lidé, co je v tom autobusu vezl..."
Když už, tak ať z toho má někdo užitek. Orgány darovat nemocnému dítěti, lidem, kterým se ještě nechce zemřít, nebo na zlepšení stávajícího života.
Též se přimlouvám o to auto, nebuďte takový sobec, jistě by někomu ještě posloužilo, darujte ho /s plnou nádrží/.
Jinak doufám, že zemřu v přiměřeném věku okolo 90ti let, tolik zdravá, abych se do poslední chvíle mohla o sebe postarat a nic mě nebolelo. Co si více přát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.