Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začátky kódování - jaká kniha, je to těžké?

Od: paldo* odpovědí: 2 změna:

Pěkný večer,

rád bych jsem se začal učit kódovat webové stránky. Zřejmě bych měl začít základy HTMl poté přejít na CSS.
Chtěl bych jsem se zeptat, zda byste mi nedoporučili nějakou knihu? Doma mám dvě ,t yto:
knihy.cpress.cz/...
knihy.cpress.cz/...

Jakou bych měl začít?K tomu bych jsem se chtěl zeptat - je těžké se naučit kódovat, nějaké základní stránky a třeba po čase se naučit PHP a vytvořit si nějaký jednoduchý systém? Protože se věnuji grafice, rád bych jsem se přitom naučil i základy kódování :) .Tak se jen ptám, zda je to dost těžké, naučit se všechny kódy, apod.. :)

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Html a css jdou ruku v ruce a po pochopení základních principů je celkové porozumění otázkou několika málo hodin. Všechno ostatní přijde postupně, až to budete potřebovat, nejlépe vyhledáváním dokumentace na webu (jakpsatweb, w3schools).

Ta druhá kniha se mi moc nezdá, aby vás náhodou netlačila tím javaskriptem někam, kam by vás tlačit neměla, tj "ulehčování si" práce nebo řešení problémů s css nebo se serverovými operacemi (které by se měly v první řadě řešit css, respektive php, ne javaskriptem). Navíc je dneska moderní (a mnohem pohodlnější / jednodušší / udržovatelnější) používat neobtruzivní skripty a knihovny (tedy takové, které nejsou přímo v html, neprasí kód a ani stránku při jejich vypnutí).

Když si vyberete vhodnou učebnici php, určitě vás provede zároveň i základy html a css a půjdete k cíli přímo, ne oklikou.

paldo*
hodnocení

Dobře, mockrát díky.

A nedoporučil byste mi prosím nějakou knihu, ve které bych jsem se tedy anučil jak PHP tak začátky HTML/CSS?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]