Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proměna = fiasko?

Od: potek odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

stalo se vám někdy, že jste si např. nakoupili nové oblečení, nechali udělat třeba nový účes nebo jiné procedury, navoňali se a vyšli mezi lidi se sebevědomím, že vypadáte nově a svěže, a okolí to vůbec nepřijmulo? Např. vás zkritizovalo, že to je o dost horší, nebo si vás nevšímalo, ignorovalo, apod?

Čím tohle podle vás je? Tím, že jsou Češi zkrátka konzervativní a nemají rádi náhlé změny?

Já jsem si nakoupil jarní oblečení, vždy jsem předtím chodil v černé, ale už mě přestala bavit, tak jsem si koupil takovou modrohnědou bundu (riflovina, kůže), pod to krevetové tričko, modré džíny s hnědým lemováním a nové kožené hnědé boty, kde jsem nahradil hnědé tkaničky světle modrými. Podle mě to vypadalo hodně dobře a sladěně, ale ostatní to nevzali a zvykají si... :)

A co vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yxpe
hodnocení

0x

Ahoj, těžko podle popisu soudit, ale modrohnědá bunda+modrohnědé kalhoty+modrohnědé boty..no nevím, mně to nepřijde jako dobrá kombinace, je toho trochu moc, tričko to nezachrání..

potek
hodnocení

Asi máte pravdu, tak já sundám kalhoty a půjdu bez nich *smich*

hodnocení

0x

Asi jste čekal jásot a ono nic. Někdo si nevšimnul. Všimnul vy jste si, že má někdo něco jiného, nového? Ne?! Líbí se vám všechno, co si lidé obléknou? Ne?! I vy reagujete stejně na lidi, jako oni na vás.

Proměna = fiasko?
potek
hodnocení

Já si všimnu snad úplně vždy, ale já jsem tak trochu výjimka ;)

Poučka dobrá, realizace ale horší

rybana

Babkazov - tak to je hodně dobrej citát.:)

lidus*
hodnocení

0x

Podstatné je, že vy se cítíte dobře, názory okolí nejsou důležité. Zrovna v sobotu jsem viděla mladou ženu v barevné (modrá, červená)mini sukni, modré punčocháče, červené tenisky + modré šňůrky, žluto modrý svetr. Vypadala trochu jak blázen na výletě ale je to její vkus, její věc.Hlavně dávala na jevo, že pohledy kolemjdoucích jsou ji srdečně jedno.

potek
hodnocení

Souhlas, někde jsem četl, že to, jaký obraz si na nás vytvoří okolí, souvisí na 30% se vzhledem, 10% osobních preferencích a sympatiích/antipatiích a ze 60% s chováním a vystupováním dotyčné osoby.

hodnocení

0x

Někdy to okolí přijme spíš s humorem, zvláště, pokud to dotyčný /dotyčná/ přežene. Jedna moje kamarádka v 70 letech, náhle silně změnila image. Říkejme jí třeba Nováková.

Když vyrazila celá přeměněná, nový účes, líčení, oblečení, škodolibí kluci se chechtali:

No jo, podívejte se na Novákovou, zezadu vypadá jako Brejchová, zepředu jako Effa!

Dotyčná si to nezasloužila, nevypadala až tak špatně, jako ten Effa. Ale kluci ji jen chtěli poškádlit. Takže záleží na tom, zda to Vaše okolí bere spíš s humorem, se špetkou závisti /že na to máte/, nebo zda se jim to nelíbí doopravdy.

Ale co, vykašlete se na ně a choďte v tom, co je pěkné, čisté a cítíte se v tom dobře. /pokud to nebude růžová minisukně/ *smich* Máte to na sobě Vy, ne oni. Tak proč rozebírat, co na to řeknou ostatní? Jaga.

mp*
hodnocení

0x

Zase trefa. Jak nepodstatné je co máte na sobě, ale jak podstatné co máte uvnitř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]