Díky za odpovědi, asi vás chápu, jak to myslíte, ale pro představu například můj hlas je podobný asi jako Bártuv z VV, což není opravdu žádná paráda. Ale když to nejde, tak to hold nejde no. Jinak dát se na chlast a huleni kvůli tomu fakt nehodlám spis jsem myslel, jestli to prave nejde nejak jinak treba.
Ve 20 je to trochu brzo na chlapsky hlas, musim nesouhlasit s Martinou, ja mam 2 polohy. Jedna "slusna mladeznicka" a jedna hruba dospela, ta hrubsi se pomalu stava defaultni, nicmene hlas rano po kalbe + muj sigrovsky zjev, tak nekteri vypadaji ze by polozili penezenku a zdrhli, tuhle "nejvice rezonancni" polohu mam nejradsi, ale chlastat denne kvuli toho nebudu :D
martinaa*
Jistěže intonace a poloha hlasu se ovlivnit dá, člověk ji mění podle aktuálního prostředí, podle hlasitosti, závažnosti mluvení a asi deseti dalších aspektů. Já mluvím v klidu níže, než třeba, když vedu skupinu na prohlídce, kde musím mluvit nahlas, to mi to samo poskočí o něco výše
Jako takový je hlas prostě daný, pokud někdo mluví jako princezna, vyhulený drsňácký hlas mít prostě nebude
Ale tím zpíváním se hlas hodně cvičí, tím pádem si s ním lze vyhrát ve více poloháh
Kdysi se občas sehnaly cigarety značky Madras, byly v červené krabičce a po vykouření měl člověk hlas ¨jako glaspapír!
Jinak nebuďte smutný ze svého hlasu. Nejhorší v naší republid¨ce ho má určitě Vít Bárta, ten když začne v televizi kokrhat, musím to vypnout. Určitě máte lepší! O co? Jaga.
Počul som, že pomáha aj posilňovanie svalov krku. Ešte som nepočul nikoho s hrubým krkom pišťať, takže niečo na tom môže byť. V USA robia i operácie hlasiviek pre tento účel, ale to by stálo celý majetok. Neviem, či to niekto robí i u nás... Keď si kľudný, aj tvoj hlas je hlbší. Skús čítať nejaký text, nacvičovať si želateľnú polohu hlasu, dávať pozor na dikciu, nahrávať sa kvôli tomu, aby si mal zaznamenaný pokrok. Tak to robia aj herci. Koleník si touto metódou prehĺbil hlas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.