Nejste přihlášen/a.
Když tak brouzdám na internetu a vidím tu záplavu všech možných eshopů, napadá mě myšlenka. Co všechno kupujete nebo jste ochotní koupit v eshopech na internetu? A myslíte si, že do budoucnosti kamenné obchody zajdou na úbytě, když se tak rozmáhá internetové obchodování? Za sebe mohu napsat, že ano, já nakupuji přes internet - hlavně knihy, oblečení (jelikož se mi nechce chodit po obchodech a dlouze něco shánět a nesehnat), plenky, Sunar, drobné elektrospotřebiče ...
jaaaaj... slovo mimbazar mi shodilo prohlížeč...
Mám dotaz, jak si skrze internet zkoušíte oblečení/boty..?
Nebo rostou unifikovaní lidé..?
U bot i oblečení většina prodejců uvádí přesné rozměry, a pokud neuvádí, tak si o ně vždycky napíšu U bot není stěžejní číslo, ale délka stélky, kterou také lze změřit.
hangar, nene, žádní unifikovaní lidé! Liduš si je nechá od firmy poslat do jejich kamenného obchodu a tam je zprubne a buď zaplatí nebo poděkuje. Je to fikané!
Fíha, fikané.. je to možné...
90% nákupů je ve třech obchodech které jsou kamarádů min nedává tuto potřebu...
Ale to zkoušení od bot, ponožek až po tílko vždycky se s tím pářu min. půl hodiny...
hangar-konkrétně Sportisimo, kde boty, trika, plavky...nakupuji nejvíc má na stránkách možnost podívat se ve které nejbližší prodejně zboži je skladem a nebo si ho nechat poslat na prodejnu-bez problémů, příjdu vyzkouším za 5 minut, beru nebo neberu. Elektroniku-počítač, fotoaparát vyberu na netu, příjdu do prodejny Alfacomputer v Brně na Minské, jakmile zboží mají, pošlou SMS a na mejl potvrzení objednávky s číslem k odběru, už je nachystaná krabice a na základě objednávky co si vytisknu si jí mohu převzít-ještě se nestalo, že by mi ji neotevřeli abych se na zboží podívala.
Tak třeba Alfu v OStravě kde začínala znm pomalu od dob vzniku.. nicméně parametry a rozměr graf. karty tam popsán je ale doma mám na pohled stejne boty ač salomon dal velikost 40 nike má 46 přitom uvnitř je to to samé.. a není to první ani poslední zkušenost... ale pokud člověk vyzkouší na prodejně tak to je jiná.. to nebylo v původním textu paáno...
hangár-bylo napsané -vyzkouším, osahám. Konkrétně Salomony objednám klidně domů, ještě se nestalo, že by neseděly. Poslední objednané zboží domů byly manželovi drezy na nohejbal, sedí perfektně, objednával je telefonicky, chtěl XL a prodejce mu hned řekl, že mu budou velké, že L bohatě stačí, neprohloupil.
Oblečení - přes internet neposoudím, jak (ne)příjemný je materiál; na fotkách není vidět, jak (ne)kvalitně je výrobek ušit Knihy - si před koupí ráda prolistuji, (u učebnic je navíc nutná i kontrola)
Takže internet a e-shopy používám ke srovnání cen, zboží si pak objednám tam, kde je možný osobní odběr.
Přes internet nakupuji zboží, které si nepotřebuji "osahat, očichat" nebo vyzkoušet (např. CD pro zálohování, ...) a zboží, které neseženu jinak (spíše výjimka).
Většinou elektroniku - od lednice po flashdisk k počítači, náhradní díly na mobily, občas nějaké elektrické nářadí. A pokud to patří do dotazu, už jsem si přes internet objednal i večeři, pizzu.
Ale zatím jsem nekoupil nic na sebe, určité věci prostě potřebuji vidět v reálu, osahat si je.
Kamenným obchodům zatím určitě odzvoněno není, i rozumné e-shopy mají svá "kamenná" výdejní místa s nabídkou základních produktů k přímému prodeji...
A myslím, že některé zboží prostě svůj "krámek" potřebuje...
Nedělejte si starosti většina obchodů patří zahraničním firmám. Takže když jim uškodíte , tak jen dobře. Podporujte malé provozovny. Jedině tak se naše hospodářství dostane nahoru. Já nakupuji již řadu let v centru města. Nebudete tomu věřit, ale je tam levněji než v obchodním centru.
V 99% oblečení, doplňky a obuv, už mám vytipované dobré prodejce, kde vím, že bude zboží kvalitní. Kdo se bojí materiálu atd., výrobky téměř vždy uvádějí složení, takže když vidím 60% nylon, ta nekupuji:D
Občas knihu, která už se v knihkupectví nedá sehnat... a v těch 99% byla spokojenost
Veškerou elektroniku ale tu si vyzvedáváme v kamenné prodejně, hračky,knihy, CD-DVD, oblečení, boty, ložní prádlo,jednorázové pleny, parfémy, krmení kočce, v podstatě téměř vše ale mám své osvědčené eschopy, buď beru zboží na dobírku a nechám dovézt PPL, nebo vyzvedáváme v Brně a platíme až tam, pokud beru zboží víc a není to z daleka tak obchod zdarma doveze, na Českou poštu se nespoléhám.
Liduš, pošta poslední dobou funguje velmi spolehlivě, opět si získává moji důvěru. Nedávno jsem objednával zboží od Alzy, jeden den dopoledne objednávka, druhý den v 11 hodin jsem si šel pro "Balík na poštu", byl jsem opravdu příjemně překvapen!
S e-shopy nejsem tak moc zkušená, už jsem ve věku, kdy všechno raději prohlídnu, ohmatám, vyzkouším. Takové boty bych si bez zkoušení nekoupila nikdy, velikosti bývají často nestejné. Už jsem měla boty od č. 39 do č. 42 a přitom na poměření byly úplně stejné. A s oblečením to nebývá o mnoho lepší. I když jsou ochotni to vyměnit, je s tím pak velké kočkování /balit, posílat zpátky.../
Nakupovala jsem zatím 3x, pokaždé to bylo z oboru elektro. Před Vánoci pračku Zanussi, pak ohřívač vody pod dřez Mora a nyní fotoaparát Canon. Před nákupem jsem si ale vše ověřila a dojednala ještě telefonicky, nějak mě jen to kliknutí nedovede přesvědčit o tom, že to tak doopravdy bude. Foťák nám dovezli, pračku a ohřívač jsme si vyzvedli sami v nedalekém kamenném obchodě. Se všemi třemi výrobky jsme spokojeni, dobře nám slouží.
Spíš, než kamenné obchody si myslím, že zanikne asi dost novin a časopisů. Prý se jich tiskne čím dál míň. Nakonec, všechno si člověk najde a přečte na netu a navíc to nebude pak zmuchlané lítat po příkopech. Jaga.
Jaguš třeba trekové sandály, vybereme pohodlně na netu a pokud nejsou ve Sportisimu v Brně tak si je tam nechám poslat, pak jedu do prodejny, vyzkouším, osahám a pokud ta fotka byla zavádějící nebo nesedí, neodeberu je. Zatím nikdy žádný problém, platím internetovou cenu a ta je i o 100kč nižší. U některých značek bot už vím, že je na jejich číslování spoleh a ty si můžu nechat rovnou poslat domů. Ovšem objednala jsem vnučce na svatbu neteře krásné šaty a když došly tak to byl trochu šok, byly místo bílé lehce růžové,na fotce krátký rukávek, ve skutečnosti ramínka, materiál nic moc, no nakonec bylo horko a moc slušely. Krásně se v nich jezdilo po skluzavce.
Dobrý den.
Vzhledem k tomu, že nevlastníme auto, kupujeme přes internet prakticky vše, co neuneseme.
Veškerou elektroniku,knihy, učebnice, mobilní telefony. Celé rodině jsme takto koupili jízdní kola. Dále zahradní nábytek. Materiál na plot kolem celého domu(pletivo, tyčky, upínáky..) Nábytek. Drtič kostí pro slepice, krmítko a napáječku pro slepice. Sekačku na trávu. Motorovou pilu. Domácí pekárnu.Odšťavňovač.Kuchyňské nádobí.
Ani si už na všechno nevzpomenu. Musím konstatovat, že ještě ani jednou jsem neměla špatnou zkušenost s tímto nakupováním.Vše dorazilo vpořádku a dle objednávky. Platbu provádíme vždy jen dobírkou, po kontrole zboží a neporušenosti obalu. Nikdy neplatíme předem.
A můj názor, jestli zaniknou kamenné obchody? Myslím že ne. Plno lidí jim dává přednost. Do kamenných obchodů si zboží před objednáním někdy chodím prohlédnout. Ale není to pravidlem.
Přes internet nekupuji oblečení, obuv, žádné potraviny.
Já jsem kupovala skoro všechnu elektroniku a el.přístroje do kuchyně a prádelny. Poklikala jsem, podívala se na nabídky, přečetla si vlastnosti přístrojů, protože v obchodě prodavač řekne jen to, co ví o obrovské spoustě přístrojů, ale o mém, který žádám, toho zas až tak neví. Zajdu ho zkouknout v reálu v kamenném obchodě a objednám v nejlevnějším obchodě na netu. Nepodívala jsem se v reálu na vysavač a dodnes toho lituji velice. Nesháním odvoz, neplatím přemrštěné ceny za vynesení do patra.
Textil a boty si musím vyzkoušet a ohmatat, z jakého je materiálu. Dcera si takhle objednala zlevněné cíchy a je to tragedie. Fáčovina řídká, ošklivá.
Kamenné obchody asi nezaniknou. Kam by lidi ve chvílích volna chodili na výlet? Přece ne do přírody?!
babkazov-povlečení, prostěradla objednávám pouze z Veby, super kvalita. Já vždycky čekám na nějakou např. vánoční akci kdy je třeba poštovné zdarma nebo 1 prostěradlo k nákupu přes 2000kč zdarma.
Ty cíchy jsem si objednala také. Nebyla to dobrá koupě, v této kvalitě je kdykoliv za 100 kč koupím u vietnamců. Jinak občas nakoupím elekroniku. Dlouhé roky nakupuji čistící prostředky, prášky a gely na praní, aviváže a jiné, české výroby. Výrobky znám ještě z doby, kdy se vybíraly pouze z papírového katalogu. Zboží lze objednat i dlouho dopředu a dovoz s vynáškou zdarma. Koření od jedné firmy jsem donedávna kupovala v jednom obchodě. Navštívila jsem jejich webovou stránku a zjistila jsem, že tam je většina koření o polovinu levnější a poštovné zdarma. Nakoupila jsem si formy na pečení, tvary, které běžně nekoupím. Textil a obuv nemám odvahu takto nakupovat. Nikdy si neobjednávám zboží s platbou dopředu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.