Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zajímá mě zda je možné když jsem na uřadu práce,vyrobit si nábytek u kamaráda v jeho dílně. Kamarád je OSVČ a má truhlárnu. On proti tomu nic nemá, ale Já mám rád pořádek. Jde mi oto za jakých podmínek je to legální, kvuli případné kontrole. Případně jak smluvně ošetřit to, že nejde o zaměstnání a že zato nemám žádný příjem.Děkuji Jarda.
Já být OSVČ sepsala bych s vámi smlouvu o pronájmu dílny za xxx Kč/ hodinu za účelem výroby vlastního nábytku. S tím, že platba za pronájem se uskuteční po dokončení nábytku - jednorázově. Sem tam bych do knihy nebo na papír napsala 1 - 2 hodiny pronájmu ... datum, od kdy do kdy ...
Pokud přijde kontrola, tak je vše v pořádku, zapsané hodiny se musí prohnat účetnictvím u OSVČ. Když nikdo nepřijde, smlouvu zlikvidujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.