Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,je mi 10 let a chtěla bych se zeptat jak si mám třeba vydělvávat.Kapesné moc nedostávám protože nemáme moc peněz.Chci se tedy zaptat jak si vydělat nějaké peníze.Předem všem moc děkuji za odpověd.
frantiseks1 moc ti děkuji že mě podporuješ.Umím toho celkem hodně.Hodně dobře se učím na vysvědčení jsem měla samý jedničky.S počítačem taky umím.Hrozně mě baví psát básničky a povídky někdy si vymýšlím i nějaké pohádky.Taky mě baví pomáhat lidem.Taky by mě bavilo roznášet letáky a napsat to třeba na někoho jinýho ale vůbec nic o tomto nevím.Tak prosím poradte.Nashledanou Petra.
Ahoj , já tě určitě podporuju je dobře že si chceš vydělávat v dnešní době jsou peníze tak nějak duležitější než kdysi když dostaneš 200 Kč tak to je v dnešní době skoro nic. Jseš generace pro kterou je výdělek nejjednoduší s PC určitě umíš dobře a třeba i s jinou elektronikou můžeš pomáhat s výběrem třeba mobilů nebo učit lidi používat počítače. Nebo teda jak už je tady psáno zbírat papír nebo železo což bude asi těžší vzhledem k tomu že dnes lidi toto prodávají sami nebo hází do kontejnéru a podobně.
Doufám že sem ti aspoň trochu pomohl. Napiš co umíš a z toho se dá vykoumat více.
I když ti je pouze 10, oceňuji tvou snahu Petro. Říkáš, že se učíš dobře, tak co třeba nějaké doučování slabších spolužáků, samozřejmě za peníze. Spolužáky ze třídy asi ne, ale nižší ročník, to by šlo, ne? Také podle toho v jakém městě či vesnici žiješ, ve městě je logicky více škol, tudíž více možností. Zkus např. vytisknout letáky, že nabízíš doučování v těch a těch předmětech a dát je na místa, kde by mohli lidi zaujmout. Divila by ses kolik žáků musí dělat o prázdninách reparát (musí opakovat nějaký předmět).
Nebo můžeš zkusit venčení psů. Máte v okolí nějaké důchodce nebo normální sousedy, co mají psa/psi, a odjíždějí na dovolenou, nabídni jim hlídání a venčení. Důchodcům můžeš nabídnout venčení. Samozřejmě nemůžeš čekat nějaké zásadní sumy, ale i pár drobných je dobrých. Nebo hlídání dětí, nemáš v sousedství nějakou maminku, která má malé dítě? Z toho by také mohlo něco být. A co třeba sběr bylinek, to by také něco mohlo dát. Nebo se můžeš zeptat v nějaké menší samoobsluze, třeba tam nějakou práci pro tebe budou mít, jako u vracení láhví nebo u zeleniny atd.
Anzionka.
Moc ti děkuji za odpověd.Bydlím ve městě v Brně.Jednou už jsem doučovala svoji spolužačku.Dostala jsem za to pár korunek.Jinak ti moc děkuji za rady.
Vidíš, Brno je velké město, tam máš spoustu možností... Mimochodem máte moc dobré divadlo, a to Městské divadlo Brno, ale to jen na okraj...
Teď záleží jen na tobě, na tvé snaze. Musíš se chytat příležitostí, ptát se kde jen můžeš, ostych musí jít stranou. Ještě mě napadá chodit starým lidem na nákupy, myslím nějaké opravdu staré důchodce, kteří jsou třeba o berlích. Vždycky ti dají více peněz a pak, když jim to doneseš i s účtenkou, tak ti třeba řeknou, že si ten zbytek můžeš nechat.
No tak leda doučovat ti co propadli jestli by ses chtěla věnovat i o prázdninách škole . Bydlíš v Brně tam se toho najde bydlím kousek od Brna. Určitě můžeš pomáhat s tím PC to je asi nejžádanější. Roznášením letáku si moc nevyděláš teda nevím jak to je u vás ale většinou to moc není muselo by se to napsat na někoho z rodiny a ty bys roznášela ale to je o ničem. Tím PC si vyděláš víc u nás na vesnici je hoch je mu kolem 14 let a s počítači i elektronikou umí dobře u nás byl už 4x
Odvede bezvadnou práci a rychle taky si nechá zaplatit.
Jeho otec říkal že si příjde na velice slušné peníze jezdí prý i po okolních vesnicích
Jestli máš poblíž sídliště, tak v panelákách bývá pod schránkama bedna na letáky, která se pak vysype do kontejneru. Tak domluvit se s místníma, jestli by sis to nemohla brát do sběru. (pokud to teda náhodou nenosí do sběru sami)
Letáky nosit můžeš, shánějí velice často distributory, musela by si to ale dát napsat na sebe třeba Tvoje mamka. Pak bys je roznášela Ty a dostala i výplatu.
Já před léty chodila už od 10 let plet stromečky do lesních školek. Psal se ovšem rok 1966 a podobně. Mamka ve školkách pracovala v kanceláři, napsala to na sebe. Já makala jak divá, poctivě, záda připálená, poštípaná od ovádů, pot se ze mě lil a za měsíc jsem si taky vydělala okolo 600 kč. To bylo něco, takové peníze tehdy braly už zaměstnaná děvčata někde v kanceláři. Nekecám.
Jenže my jsme ty lesní školky měli takřka u nosu. A kdo by chtěl dneska plet stromečky? Jaga.
No jo tenkrát a dnes 600 korun to je skoro nic Ale v 10 si tím že tě někdo "zaměstná" víc nevyděláš. Ale v Brně bude asi trochu problém jít do lesní školky
. Ale jak všichni píšou napsané to bude muset být na tatínka nebo mamku ale může být třeba i na strejdy to je jedno.
Nebo místo toho spokojit se s tím co my někdo dá a mít tak pevnou částku za práci třeba 600KČ/měsíc si můžeš o penězích a výdělku rozhodovat sama v podstatě "podnikat"
Neznáte prosím nějakou sběrovnu,kde můžu dát ten papír?Žádnou sběrovnu neznám.Předem moc děkuji za odpověd. (nějlíp sběrovnu někde v Brně.)
Zkus se podívat na tuhle stránku a vybrat sběrnu nejblíž tvému bydlišti - veronica.cz/... Ceny tam bohužel nejsou.
1 kg za dvě kačky, to se mi zdá trochu málo... Co takhle zkusit třeba železo nebo hliník, či nějaký jiný kov, za ten bys dostala více. Můžeš chodit po panelákách a ptát se, jestli nemají ve slepě nějaké staré harampádí. Anzionka.
Nebo měď za jedno kilo dostaneš v Brně 140 Kč a to je dobrý. No na papíru bys asi moc nezbohatla přece jen 1kg za 2 Kč kdybys měla 10 kg což je pořádnej pakl papíru tak za to dostaneš 20 korun to je nic. Leda že bys sbírala Telefoní seznamy
Moc ti děkuji za rady,s tím harampádím to je moc dobrý nápad.Ale k čemu mi to harampádí bude?Předem dík za odpověd.
No, mohlo by v tom být něco, co by se hodilo právě do toho sběrů, chtělo by to zjistit, co vůbec všechno vykupují. A co nepůjde do sběru, mohlo by jít třeba do starožitnictví nebo vetešnictví, tam by ti za to určitě také něco dali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.