Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vízum do egypta

Od: janamm* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, za 3 týdny bych vyrazila ráda s přáteli do egypta, konkrétně na lokalitu Sharm El Sheikh.Chci se zeptat, potřebuji vízum do Egypta nebo stačí to co mi dá cestovka? Děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Vízum - přinejhorším, dostanete na letišti, bez problému... Ale na Sinaj vízum nepotřebujete - pokud neplánujete výlet do ´afrického´ Egypta... Na druhou stranu - je to pár dolarů, možná jeho zaplacením eliminujete nějaké šikanování ze strany průvodců...

doplněno 07.07.12 17:36:

To 2masoni: No - oficiální stanovisko ambasády si žádat nebudu - ale, podle mých informací ´v místě´ na sinajskou část Egypta vízum potřeba není - ´tamně´ mi to potvrdila místní policie (při výletu autem do pouště jsem potřeboval ´cestovní povolení´ kvůli několika check-pointům). Samozřejmě jsem vízum měl, z letiště - ony na něm totiž dost profitují cestovky i místní ´agenti´, takže jeho nutnost propagují - ale jak jsem psal - než se nechat případně šikanovat, je to pár dolarů...

doplněno 07.07.12 18:44:

A jo - kruci - já sice napsal, že na letišti, ale nenapsal, že po příletu tam (ono je to logické, kdo by taky vízum třeba na Ruzyni - nebo třeba ve Slatině, vydával - ale nenapsal jsem to - to je fakt).

Já si je taky koupil až tam, po příletu - a jak mne o pár dnů později upozornili policajti, zbytečně - aspoň podle nich. Asi nemá cenu o tom dál polemizovat - je fakt, že jsem byl celou dobu na Sinaji, do Jordánska (Petra) jsme se díky našemu delegátovi nedostali a lokální toulky pokryla už zmíněná místní policie.

janamm*
hodnocení

no výlet nikam neplanuju, jenom se naložim k pláži a už se nehnu:D Sice bych ráda si udělala výlet po Egyptě ale na to nejsou finance:) Děkuju za odpoved:)

? Ale na Sinaj vízum nepotřebujete...do Egypta vstupní vízum určitě potřebujete! na letišti (Sharm El Sheikh, Hurghada, Marsa Alam) ho pořídíte za 15 dolarů/ osoba. od cestovky bývá většinou dražší. doplněno 07.07.12 18:27: mowla:Vízum do Egypta není problém koupit až na letišti v Egyptě. Přepážka, kde se prodávají je většinou první, co po vystoupení z letadla spatříte v letištní hale. Zde koupíte za 15 USD jednovstupové vízum s platností třicet dnů (toto vízum nelze prodloužit). S tímto vízem můžete pobývat v Egyptě a dokonce z něj i vycestovat na nějaký výlet, třeba do Izraele či Jordánska. Při návratu do Egypta však do pasu dostanete razítko Sinai only, které omezuje jeho platnost pouze na Sinajský poloostrov. Pokud byste zbytek vaší cesty či dovolené trávili mimo Sinai, je třeba si před odjezdem vyřídit více vstupové vizum. Jelikož je někdy některými leteckými společnostmi vizum vyžadováno při vstupu do letadla (záleží na letecké společnosti) je lepší vizum do Egypta zakoupit na egypském velvyslanectví v Praze. loni v září jsem si vízum zakoupil, nechal vylepit a šel na pasovou kontrolu. tam se úředníkovi vízum v novém pase nedařilo najít. byl z toho docela nervozní a nevypadal, že by mě chtěl pustit dál... po pár vteřinách ho našel a v klidu mě pustil dál.

joudic*
hodnocení

0x

na letisti v egypte... a jeste bylo levnejsi nez tady... dokonce jsem byl bez cestovky v Kahire, a pres poust autem do Hurghady.. jeste jsem musel vyplnit jakysi listecek, kde se budu zdrzovat..

lidus*
hodnocení

0x

Už v letadle vyplníte malý lístek a pak jen záleží na tom co máte zaplacené u své cestovky, my nic za vízum neplatili. Rovněž Sharm a klidně může na výlet na pyramidy nebo cestu po Nilu (v tom vedru ovšem ty výletníky nechápu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]