Nejste přihlášen/a.
Vízum - přinejhorším, dostanete na letišti, bez problému... Ale na Sinaj vízum nepotřebujete - pokud neplánujete výlet do ´afrického´ Egypta... Na druhou stranu - je to pár dolarů, možná jeho zaplacením eliminujete nějaké šikanování ze strany průvodců...
doplněno 07.07.12 17:36:To 2masoni: No - oficiální stanovisko ambasády si žádat nebudu - ale, podle mých informací ´v místě´ na sinajskou část Egypta vízum potřeba není - ´tamně´ mi to potvrdila místní policie (při výletu autem do pouště jsem potřeboval ´cestovní povolení´ kvůli několika check-pointům). Samozřejmě jsem vízum měl, z letiště - ony na něm totiž dost profitují cestovky i místní ´agenti´, takže jeho nutnost propagují - ale jak jsem psal - než se nechat případně šikanovat, je to pár dolarů...
doplněno 07.07.12 18:44:A jo - kruci - já sice napsal, že na letišti, ale nenapsal, že po příletu tam (ono je to logické, kdo by taky vízum třeba na Ruzyni - nebo třeba ve Slatině, vydával - ale nenapsal jsem to - to je fakt).
Já si je taky koupil až tam, po příletu - a jak mne o pár dnů později upozornili policajti, zbytečně - aspoň podle nich. Asi nemá cenu o tom dál polemizovat - je fakt, že jsem byl celou dobu na Sinaji, do Jordánska (Petra) jsme se díky našemu delegátovi nedostali a lokální toulky pokryla už zmíněná místní policie.
no výlet nikam neplanuju, jenom se naložim k pláži a už se nehnu:D Sice bych ráda si udělala výlet po Egyptě ale na to nejsou finance Děkuju za odpoved
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.