Nejste přihlášen/a.
Z fotky je zřejmé, že uvnitř je elektromotor a na jeho hřídeli je exentr, buď to celé vibrovalo, nebo ten exentr s něčím hýbe sem-tam...
doplněno 03.01.13 10:29:Nejspíš to vibrovalo s tím rezatým co je v té druhé polokouli.
Fotka druhé strany té krycí polokoule by napověděla víc, každopádně, že to obsahuje elektromotor s exentrem (vačkou) co něčím hýbala je myslím stoprocentní.
doplněno 03.01.13 20:02:Omlouvám se ...excentrem...
Zdravím,
můj odhad je, že daný přístroj je předchůdce dnešních elektrických šlehačů, předpokládám, že jeho určení bylo hlavně na usnadnění ručního šlehání šlehačky, možná i na výrobu nějakých dalších krémů (ale tam si nejsem jistý).
Co mne vedlo k tomuto názoru?
Ve strojku je elektromotorek, na hřídelce je vačka, možná ložisko (z fotky to není moc zřetelné). Kulisa, kterí prochází otvorem druhé části skříně, je uprostřed uchycena čepem, okolo kterého se pootáčí. Nástavec (kteý bohužel chybí), který se upevňuje do kruhového pouzdra na výstupní části tak bude při běhu motorku vykonávat kmitavý pohyb, takže kmitat metlou. Kdo si to neumí představit, jak takové ruční šlehání šlehačky vypadá (asi spíš vypadalo, jak se to dělá dnes netuším - maminka kdysi cukrářka používá stále tuto klasiku) např zde:
Chtěl bych taky autorce otázky poděkovat - díky hledání po internetu jsem přišel kromě jiného na to, co za přístroj mám a taky jsem nevěděl, k čemu přesně byl určený ( už vím, že se jedná o masážní strojek). Ale Váš přístroj se mi nikde najít nepodařilo a ani nic podobného. Takže kdo byl výrobcem bohužel asi nezjistíme. Určitě by však bylo škoda tuto věc vyhodit (a to když je nefunkční), protože s rozvojem kuchyňských robotů, změnou napětí v síti a pod se tyto věci hromadně vyhazovaly ( na rozdíl třeba od těch masážních strojků) a jedná se tak svým způsobem už o unikát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.