Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Quo vadis Justice

Od: jiznecucakneblb odpovědí: 6 změna:

Před pár dny mě zaujalo mládí nově jmenovaných rozhodovatelů o lidských osudech přiklepávané rovnou na doživotí a především fakt , že pouze jedna třetina z nich se zmohla před získaním titulu soudce na titul JUDr. (což podle mně taky trochu svědčí o osobnosti, schopnostech atd. atd.) Svůj dotaz, zda si toho všimnul i někdo další jsem síce úmyslně formuloval trochu netradičně, m.j. abych podnítil diskusi a event i následmou širší společenskou debatu.

Zatím se v souvislosti s justici síce mluví o mafiích - ale v zásadě s žádným konkrétnějším závěrem, snád až na to, že pokud si své soudce vysokými platy nekoupí (neuplatí?) Český stát, tak by mnozí z nich mohli neodolat úplatkům ze strany zločinu *vtip* !

I div se světě - můj příspěvek ZAKRÁTKO zmizel. Tak se ptám - na toto téma se už nesmí ani mluvit? Anebo se o morálněvolných vlastnostech v oblasti justice JEŠTĚ NESMÍ MLUVIT?! Pokud tomu tak není, byl bych docela rád kdaby se můj původní text mohl znovu objevit a být ponechán k roznesení na kopytech (byl-li tak blbej) všemi ostatními, ač zatím nedosáhly na hrdý titul "ten co nejlíp ví,co se můžejinýmdovolit".

TOŽ - CO VY NA TO?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

0x

Stát ve státě absolutně mimo postih, podléhající lobistům a penězům, jdoucí si společne na ruku soudci - státní zastupci - advokacie - notáři v celém spektru ...absolutně nepostižitelní a schopni zvrátit jakýkoliv případ na tu stranu která nabídne nejvíc...je to tlupa která je o několik levelů výš než pitomci z malé strany a strakovky - kteří když připravují návrh zákona už vědí jak z něj zbohatnout, kděžto tahle mafie už je o několik kroků napřed a ví jak zákon připravit, zbohatnout, jak být absolutně nad věcí a ještě ji vyhodnotit ve svůj prospěch a dokázat zákonodárcům - poslancům jak jsou blbí co to vlastně vytvořili za paskvil, který oni musí vyžadovat. Jinak se každoročně scházeli - či scházejí 2 - 3 ročně ve Špindlu v Hotelu Harmony / soudci - státní zastupci - advokacie - notáři / a ladí noty, jak na tu verbež v podhradí...

Vůči této skupině můžeme projevit bezmoc,nasranost, marnost ale to je tak všechno - bohužel je na ně vidět ještě méně než na naše skvělé dementy v politice - bože, kdysi se tvrdilo že budou odborníci na svých místech, a nebude to jen proto, že jsou jen ve straně - vzpomeňme Stráského co měl rád vláčky, zubatou rezatou Vlastu co ráda zpívala a koupila letadla, Bartáka co bal přes tatry a pandury, chudáka nemocného Standu se strejcem Vikem, chemického opilce Mirečka, šmíru Stropnického, biomasu, terdu mravence a mnoho dalších zasloužilých straníků kteří úspěšně škodili tomuhle banánistánu...pro moralisty, doplňovače a pravdo láskaře - ...! Včera mě ta vládní garnitura dohnala k slzám - přišli na to, že by kancelářské potřeby mohli kupovat centrálně - těším se na to kdy přijdou na to že by centrálně měli nakupovat všechno počínaje tužkou a konče autama - jenže to by si pak nikdo nemázl za IT služby, za papír, za všecho - nebyly by provize...

uznecucakneblb
hodnocení

... hmm až tak radikálně kritizovat jsem se neodvážil - to už je o pár "levelů" výš.

Mně zatím šlo alespoň o poukázání na fakt, že děláme nové doživotní prakticky nepostižitelné polobohy z postpuberťáků, kteří se v mnoha případech nejen objektivně nemohli stihnouit vybarvit a poznat reálný život, ale navíc jim táto božská funkce rozhodovat i o nesrovnatelně složitějších lidských životních osudech než je ten jejich byla zhůry dána nafurt ještě než stihli dokázat, že mají dost pevné vůle, schopností a IQ kapacity, aby se nad své ostatní kolegy z oboru vyšvyhli nejenom doživotním "pomazáním", ale i dosažením trošilinku vyššího vzdělanostního stupně mež je obyčejný M.g.r

Chukdák občan, vědec, politik, poslanec ministr a dokonce i prezident to má furt jen dočasně - holt asi nejsou tak kvalitní aby si potřebnou úroveň udrželi až do důchodu - to snad ani bývalá nižší šlechta to tak zichrovaní neměla *houpy*

ju*

Klídek naši zákonodárcové zajisté vědí že ten kdo dosáhne právnického vzdělání je kovaný a může rozhodovat nezaujatě a podle svého nejlepšího svědomí o osudech spoluobčanů, pokud studoval v Plzni tak vědí zač je toho loket...a jsou určitě všichni kvalitní ...na našem demokratickém zřízení se mi líbí několik věcí , ale jedna mě doslova vždy nadchne, proč by naši moudří kopírovali něco co funguje kolem nás, nebo fungovalo za těch zlých komančů - ne naši geniové vymyslí třetí cestu jak toho ještě víc rozkrást a napakovat se...jen se divím že nás celá EU neprokoukla a nekopla nás do pozadí / protože už nám končí skvostné období pakování a začneme do struktur EU odvádět a to bude průser kdo a z čeho..? Zvedneme daně nebo se budeme EU snažit rozložit zevnitř, či raději vystoupíme? To bude mazec...a bude to za chvilku...

namátkou školství - vime že se začalyi rodit děti - nebyly místa ve školkách, no i genia ze zvláštní školy by asi napadlo - bude dost míst ve školách, zdravotnictví - humbuk kolem lázní - všechno špatně - budeme dotovat, doprava - vědělo se že satelitní systém by byl nejlepší a že Kapsch je průser a zastaralý - nějaký genius dostal a je to tak jak je, a takhle bohužel je v bordelu kterákoliv oblast na kterou si vzpmenete...potřebuji aby mi nějaký doplńovač a pravdoláskář / nejlépe typu jedné zpěvačky z které ta láska a sladkost jen kape - lidičky já Vás mám tak ráda../ napsal jedinou oblast kde to klape...a že se pletu... Hezký večer.

bambula*

Jenom ale, kdo tu šlechtu volí a pomáhá žvatlákům ke korytu, na př. Venoušek slibotechna na Hrad, Venoušek neviditelná ruka trhu a jeho ODS, růžo spolek s mašinfírou a spol., svatí co jsou po návštěvě kostela čistí, spolek uhelných skladů, rudí potomci Uljanovců co vždy podpoří zvláště na krajích svoje kumpánisty, převlekači kabátků, skokani do různých spolků, obdivovatelé šišlajících kníže pánů a další a další poddaní, když se dostanou ke žlabu zapomenou na sliby. Ještě že jsou velmi spokojeni kvalitní ovčané, kteří nezapnou mozek a odmítají chodit k volbám.

divit
hodnocení

0x

Zareaguji jen na to zmizení,. Čemu se divíš . Nemusíš porušit ani jedno pravidlo a zmizíš. Vítr fouká od západu

jiznecucakneblb
hodnocení

Nojono - to víš, že vím odkaď fouká, ale co bylo špatného na tom, když jsem v původním dotazu na závěr konstatoval, že i jako ateista začínam litovat kněze s jejich platy a nutnosti makat především z přesvědčení ... Myslím, že minimálně třetina platu (ohodnocení) soudce by neměla vůůůůůbec být o penězích ale o společenské vážnosti a úctě okolí. To je to čeho by si měl soudce vážit víc než o chlup vyšší nebo nižší plat a kvůli čemuž by se měl o funkci soudce vůbec zajímat. Toto společenské postavení se samo o sobě penězí vyjádřit nedá - jenže tento pohled je na dnešní českou realitu až moc donquijoteovský ... a pro většinu politiků i soudcu nepochybně trapně směšný ...AVOTOMTOJE

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]