Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem velký nadšenec do vlaků, ale nevím ještě spoustu věcí. Věc, která mě momentálně zajímá je ta, co znamená, když je u trati rychlostník a jsou tam napsané dvě rychlosti. Jedna je na hranatém podkladu a ta druhá na kulatém.
Vím, že když je tam pouze hranatá, že je to maximální povolená rychlost a když jsou tam jen dvě hranaté tak je to, že se ten vlak musí držet i v případě zpoždění a najetí dopředu dle jízdního řádu mezi těmito dvěmi rychlostmi (tedy miniální a maximální rychlost).
Děkuji.
Kulatá rychlost je myslím pro šesti-osé vozy nejsem si jistý. Podívej se tady do dopravních předpisů: predpisycd.wz.cz/...
Šestiosý vůz má šest os, tedy náprav, takže celkem 12 kol.
Předpokládám, že mne zítra Fatálek doplní, případně opraví...
Ano, šesti-osý vůz vypadá přibližně takhle.
3esti-osý vůz je třeba Salp/Px happymodel.cz/...
doplněno 06.07.12 02:05:*Šesti-osý
Kulatý rychlostník platí při jízdě vlaku nebo posunového dílu ve kterým je zařazeno HNACÍ vozidlo skupiny přechodnosti "3".
doplněno 06.07.12 12:44: Takhle nějak to asi je:
skupina přechodnosti 3
příčná síla větší než 60kN
- 180, 181, 182, 183, 715, 770, 771, 775, 776, 781
skupina přechodnosti 2
příčná síla 50 - 60kN
- 163, 263, 363 a z nich upravený , dále taky protototyp 759
skupina přechodnosti 1
příčná síla menší než 50kN
- všechny ostatní řady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.