Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spatna zkusenost na uzemi nemecka

Od: janbielak odpovědí: 3 změna:

zdravim vas potreboval bych poradit od nekoho kdo ma s touto nestastnou veci podobnou zkusenost jako ja . vec se ma nasledovne : pred rokem sme jeli s kamaradem na projizdku autem byl uz vecer , jeli sme smerem na horu svateho sebestiana ( tzv.sebik ) , v techto mistech sme zabloudili napojili sme se na silnici vedouci buhuzel za hranice s nemeckem. pokracovali sme tedy v ceste aniz bychom tusili ze jedeme do nemecka pote co jsme se uvedomili ze se nachazime jiz za hranicemi chteli sme se vratit zpet a hledali jsme cestu na kterou by se dalo odbocit a otocit se zpet do cech po chvili cesty jsme byli zastaveni hlidkou nemecke policie. po predlozeni dokladu se dozadovali otevreni kufru auta , zde zacina problem : oba jsme totiz zde v cechach hraci airsoftu, chodime na akce nekdy i 3 krat do tydne a z toho duvodu mame vybaveni v aute ani to nevyndavame ven jelikoz v cechach se to neresi u nas je airsoft zcela bezna vec . no zkratka nam byli nase zbrane a prislusenstvi zabaveno museli jsme se podrobil testu na drogy a alkohol samozrejme sme jim pomalu nerozumeli ani slovo. ve finale si zbrane odvezli a navedli nas na cestu domu, druhy den sem nelenil a sel na ceskou policii a situaci jsem jim vysvetlil. policie nad tim kroutila hlavou rekli mi ze mi ma do mesice prijit vyrozumeni co se bude dit takze jestli pokuta nebo sepsani protokolu o udalosti a podobne. no cekal jsem rok Emotikona grin . ted se mi ozvala nemecka policie ze se mam dostavit do marienbergu na vyslech a vysvetleni teto rok stare udalosti 23.3 tam jedu a jsem moc zvedavy jak se tento podle nich prestupek bude resit. takze se vas ptam kdo ma podobnou zkusenost at mi da vedet jak to vlastne cele dopadlo

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mi jednou našli v autě Sunar jen v pytlíku,nenechali se přesvědčit, ze je to výživa pro dítě, zavolali na mě protidrogovou brigádu z Regensburgu,já musel čekat až přijede a podrobí pytlík kontrole.To se asi za hodinu a půl stalo,načež jsem byl propuštěn.
Myslím,že s pomocí tlumočníka,kterého určitě vezměte sebou,se vše vyjasní.
V Německu vidím zbraně na airsoft běžně ve výloze obchodů, jen jsem se nikdy nezkousel ptát,zda jdou volně koupit.
Možná byste si mohl sebou vzít potvrzení provozovatele airsoftoveho hřiště,ze jste pravidelným hráčem či dokonce členem klubu.Přeloženo ofic.do němčiny pochopitelně.
S policajty se nehadejte,nezvyšuje hlas,ale vysvětluje.Oni se snaží pouštět hrůzu a záleží na Vas,co jim dovolite.
janbielak
hodnocení

no celou udalost jim samozreme vysvetlim. pripadnou pokutu take uhradim. ale jestli me reknou ze se mam dostavit na nejake dalsi podle mne zbytecne vyrizovani tak se jednoduse obratim na pravnika a do nemecka uz nepojedu kdyz uz neco budou chtit dale projednavat tak tady pres ceskou policii a to podle mne neudelaji protoze kdyz sem se tu s ceskou policii bavil o teto udalosti tak by se asi nemeckym vysmali do obliceje a poslali je domu.

asd1
hodnocení

0x

Jste podezřelí a to naprosto právem - přejede auto do Němec a otáčí se zpátky (asi proto že vidí policajty), tak vás zkontrolovali - airsoft bouchačky atd. Do němec jezdí spousta zlodějíčků, vozí se drogy atd, nedivte se že to němci hlídají. A vy jste jednoznačně vypadali hooodně podezřele.

Na vysvětlení určitě jeďte, pokud zjistí že nejste zločinci tak budou v pohodě. Akorát většinou mají sazebník přestupek - trest, takže vyjednávat se moc nedá, pokud je tam airsoft bouchačka nelegální tak se dá čekat sankce. Jednejte slušně a jasně. Pokud neumíte německy tak se omluvte že nerozumíte dostatečně dobře a chtějte tlumočníka, osobně bych v tom případě dal avízo předem jestli tlumočníka zařídí oni nebo máš mít svého. Mělo by se to vyřídit na tom prvním jednání. Pokud se nedostavíte, tak to vyřeší ve vaší nepřítomnosti a určitě ve váš neprospěch (např. můžou mít pokutu za nedostavení se bez omluvy atd.), pak vás sebere první německej policajt který vás potká = nesmíte do Německa.

= vysvětlit situaci ža airsoft je v ČR legální vozíte to v autě furt a přes čáru jste přejeli omylem, hned jak jste to zjistili tak jste jste jeli zpátky ale stopli vás.

Na hranicích určitě byla cedule, tu jste museli přehlídnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]