Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rakousko - nákupní centrum

Od: ladinpraha* odpovědí: 7 změna:

Dostal jsem takový úchylný nápad - o dovolené se na otočku podívat do Rakous, nějaké nákupní centrum poblíž Znojma. Zajímala by mě především elektronika, PC, ale třeba i věci do domácnosti a potraviny. Prostě se jen podívat, co a jak tam vlastně ti sousedi mají. A protože k tomu výletu budu muset zneužít synovce s autem, tak mu nechci cestu moc komplikovat. Díky za případný tip.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednou jsem byl kousek za Znojmem a jmenovalo se to tuším Horn.

Koukněte tady:

shoppinghorn.at/...

hodnocení

0x

Asi 30 km od Znojma je pěkné městečko Laa an der Thaya, tam jsou prodejny s elektronikou, domácími potřebami i potravinami. Pokud byste pokračoval dalších 20 km na jih, tak u okresního města Mistelbach je veliký shopping center, tam najdete všechno.

colombo*
hodnocení

0x

Jezdil jsem tudy na kole na festival do Sankt Poeltenu.

První město za hranicemi je Retz ale tam asi nákupní centrum nebude.

Takže nejblíže je město Horn - tam už něco najdeš.

Jinak Mistelbach je dost daleko od Znojma. Blíže je Hollabrunn a tam snad taky nějaký obchodňák najdeš.

Elektroniku jsem v Rakousku v obchodech neprohlížel, ale asi to nebude zásadní rozdíl oproti našim obchodům.

Poptraviny v marketech vypadají rozhodně lépe než u nás. Rakušané si taky do regálů v obchodech dávají a prodávají především svoje výrobky.

Takové jsou moje skromné zkušennosti z Rakouska.

mowla*
hodnocení

0x

No - ze Znojma je to asi 100 kiláků, ale doporučuju Wien, Shopping Centre Süd... Je to na celý den, šopů až nad hlavu... Synovec ať přibere přítelkyni/manželku, bude nadšena...

Ale - ty budeš asi zklamán - v takových šopech najdeš nemlich to samé, co u nás - zejména pokud jde o elektroniku a PC... V potravinách ne - jsi-li, podobně jako já, na ´dobré´ potraviny, užiješ si zejména v uzeninách, sýrech, mase a rybách, vínu - tam se vždycky nákupně ´rozvášním´...

SCS doporučuju proto, že součástí areálu je Blaue Lagune - trvalá výstava domů - technologií i designu, něco jako ´náš´ ForArch, ale násobně větší... Viz. blauelagune.at/... - BTW - bez problému se domluvíš i anglicky, vcelku dobře i česky...

ladinpraha*
hodnocení

Díky všem za tipy, mrknu na to. Ale jak říkám, zatím je to jenom nápad. Dělal jsem podobný výlet kdysi hned po revoluci, že jsem jel z Prahy na jih a na Moravu přes Rakousko. Tenkrát mě překvapilo, jak tam mají všechno upravené, uklizené, všude jsme se v obchodech setkali s nevšední ochotou. Nikdo nikam nespěchal, prostě naprostá pohoda. Já jel pomalu, asi 60, rozhlíželi jsme se po okolí, za mnou se utvořila kolona a nikdo se nesnažil předjet, ačkoli krásná široká silnice a v protisměru žádný provoz. Nepochopitelné. Takže jenom nápad si to zopáknout a podívat se, co se změnilo.

colombo*

Jo za našima jižními hranicemi je jiný svět. Já jako cyklista to vím. Po rakouské straně jedu po silnicích někdy až 150km. Za tu dobu se vyjímečně stane, že někdo spěchá a bezohledně mne předjede. Většina řidičů před nepřehlednou zatáčkou nebo úzkým místem je schopna zpomalit je jet zacyklistou na místo, kde je dobrý rozhled a potom mne teprve předjedou.

Bohužel už někteří okoukali chování k cyklistům "od našich řidičů", ale to jsou naštěstí jenom vyjímky.

Pořádek a úklid je tam naprostou samozřejmostí. Taky mne ani nenapadne po sobě někde nechat binec. To bych se tam ani nemohl vrátit.

Na průjezd Vídní bych si při první cestě netroufnul. Teď protože už to přece trošku znám tak asi jo.

To obchodní centrum, o kterém píší kolegové se jmenuje SCS (Shoping City Sud).

martinhajek*
Nezměnilo se tam nic. A u nás také ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]