Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vše napravit? Podnikání

Od: pazout71* odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

jmenuji se Pavel a jsem rád, že existuje web, kde se mohou spojit lidi a navzájem si poradit a pomoci. Byl bych moc vděčný, kdyby mi někdo mohl poradit jak řešit svoji nelehkou situaci. Celý život jsem žil jako slušný člověk a sportovec, ale to již není pravda. Chtěl bych vše napravit, ale nevím vše co a jak. Nechal jsem se zblbnout kamarádem a začal podnikat jako osvč a bohužel vše dopadlo špatně. Nyní z toho mám jen samé starosti a problémy. Nikoho nechci obtěžovat ani zatěžovat svojí nelehkou situací, ale sám si nevím rady. Pěkně prosím, našel by se někdo, kdo by byl ochoten poradit? Pokud ano, tak rozeberu více.

Spozdravem Pavel Pažout

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

budete muset nastínit v čem je zakopaný pes. Nasekal jste dluhy a nevíte kudy ven? Neplatil jste si pojištění a dohání vás pojišťovny nebo špatné účetnictví a chcete to napravit než se na to přijde?

Možností v čem můžete mít problém je moře.

hodnocení

0x

Tato poradna nemá sice mnoho "specializovaných" rádců, ale o to více lidí je tu se zkušenostmi ze života. Tj. pokud uvedete konkrétní problém, jistě se pár lidí najde s radou či zkušeností (ať už svojí nebo někoho z okolí). Zkuste to - můžete klidně obecně co se týče vaší osoby, ale problém musí být konkrétní a řádně popsán... případně si někdo vyžádá podrobnosti z určité oblasti... nebo poradíme firmu/sdružení, kde vám pomůžou "na míru".

ria*
hodnocení

0x

Být osvč má jen jednu jedinou výhodu - že je člověk sám sobě pánem a nemusí se zodpovídat jiným "autoritám" ...ale zároveň vím, že se touto cestou zbohatnout nedá :). Kdyžtak se rozepište, pokud budu vědět, ráda poradím..

pazout71*
hodnocení

Pěkné odpoledne,

předem děkuji za zájem a možnou radu. Do podnikní jsem šel s rezervou asi 270 000Kč, které se rychle rozutekli a byl jsem nucen si vzít úvěr na 300 000,-. Obchody nešli skoro vůbec a všechno šlo k čertu. Nyní mám jen samé dluhy a hlavně úroky naskakují jak šílené. Nyní opět pracuji jako Truhlář, ale nikdo platit nechce a tak nevím jak vše mám splácet a na osobní bankrot s více důvodů nedosáhnu a hlavně si ani nedokážu představit z čeho bych pak žil a platil nájem.

Děkuji za odpověď

Pažout

sebod*

Jestliže máte tolik dluhů, že je nestiháta splácet a na oddlužení nedosáhnete, tak je to špatné. Tady se asi rady nenajde. Kolik dělají dluhy? Kolik jste schopen měsíčně splácet?

Tuto situaci zažilo už mnoho původně nadšených podnikatelů... a vznikl tím i nový obor - oddlužení.

search.seznam.cz/...

Hodně firem na tom hezky vydělává.. takže i v tomto byste měl být obezřetný a nepodepisovat každý papír. Pokud máte možnost od rodiny získat ručení a máte nějaký majetek, navrhoval bych nejprve "americkou hypotéku"- splatit všechny dluhy a splácet akceptovatelnou částku jedné bance.

Pokud nemáte možnost zástavy domu a žijete již jen s příjmy načerno, doporučil bych oddluzenipodnikatelu.cz/...

Celá záležitost je natolik složitá, že ji na webu jen tak nevyřešíte. Potřebujete mít někoho, komu svěříte všechny informace, kdo je nějak kontrolován státem (aby nedošlo na lichváře) a hlavně vše řešit v klidu. Vyřešit to lze, ale už to nebude za týden - je to běh na dlouhou trať. Počítejte několik let, než se dostanete do relativního plusu..

pazout71*
hodnocení

Děkuji za tak rychlou odpověď, nejprve možnosti prostuduji a ještě napíši.

Pěkný den Pažout

buss
hodnocení

0x

Vy chcete poradit, ale nepíšete v čem. Když jste začal podnikat, tak jste si měl udělat průzkum zda o to, co nabízíte bude vůůbec zájem, jaká je konkurence, kolik bude zákazníků, jaké jsou ceny ... Proč jste se neptal, než jste začal podnikat? Tak to podnikání prostě ukončete, máte-li dluhy, uhraďte je.

pazout71*
hodnocení

Ahoj,

podnikat jsem začal ve službách, ale netušil jsem jaké vídaje to sebou ponese a hlavně zisk velmi nejistý a stále v nedohlednu. Dlužím celkem asi 700 000,-, ale s úroky asi 2 000 000,-. Dávno jsem se vrátil k normální práci jako Truhlář, ale nikde se slušně neplatí. Buď přiznávají minimum nebo platí na černo a tímto stylem se na řádné splácení nezmáhám. Co tedy mám dělat, když splácet chci, ale nemám z čeho. Je to nerovný boj. Splátky jsou nereálně vysoké a nikdo nemá zájem se dohodnout. Zajímalo by mě, jak to dělají velcí podnikatelé, když třeba dluží opravdu velké peníze a nikdo na ně nemůže. Jsem opavdu rád, že se jen uživím. Jsem 10-12h. v práci a domů sotva dolezu. Mám všeho plné zuby a vím, že se takto nezvednu! Jak mám vše vyřešit, abych měl klid od exekutorů a nebo aby mě nakonec nezavřeli. Jsem slušný člověk a vím, že bych toto nepřežil. Ahoj

fio

Neuvažoval jste o práci za hranicemi? Na pozici truhláře by tam mohla být výplat několikanásobně větší.

pazout71*
hodnocení

Ahoj,

o práci venku jsem samozřejmě uvažoval, ale do Norska, tak daleko mám obavy o návrat. Do Německa je podmínkou dobře ovládat NJ. Hlavně dnes jak nás drží u pusi, tak si není člověk schopen ani vytvořit rezervu, která je nutná k vycestování.

sebod*

pazout. Opravdu bude pro Vás nejlepší oddlužení. U Vás však záleží na tom, o jaké se jedná dluhy. Zda z podnikání či nikoliv. Pozor na to. ne každý dluh, který vznikl při podnikání, je podnikatelský dluh. Ne každá půjčka, která se brala na IČO je podnikatelská půjčka. Jestliže byste měl opravdu dluhy z podnikání, byl byste nejspíš poslán do nepatrného konkurzu a až po nějaké době byste mohl požádat znovu o oddlužení, Jde však o to, zda byste byl schopen splácet insolvenční splátky. Tak, jak jste to nastínil, Vám vycházejí na cca 12.000,- Kč/měsíc. Ale zase...Když budete žádat o oddlužení, tak se bude prozkoumávat každý dluh a je naděje, že některá navýšení (úroky) nebudete muset platit.

A nemusíte se bát. Za takovéto dluhy se většinou nezavírá

pazout71*
hodnocení

Ahoj,

děkuji za radu, dodání odvahy a kéž by jste měl pravdu. Pokud nesplácím a formlují to jako podvod i když to úmysl nebyl, tak mě můžou odsoudit a zavřít. Ikdyž nejde třeba o velku částku.

Pěkný den Pazout

sebod*

Pazout. Pracuji s klienty, kteří mají daleko větší problémy jak Vy. Podat na někoho TO pro podvod je velice jednoduché. |Velice těžké však je prokázat, že se o podvod opravdu jedná. To, že jste si nabral tolik půjček, že je nyní nestiháte splácet, ještě neznamená, že jste se pokusil o podvod.

ertl
Dobra rada nad zlato. Ze jo buss.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]