Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vře dřív slaná nebo sladká voda

Od: 666karel odpovědí: 6 změna:

Která vře dřív, a proč?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Je to jednoduché. Vezměte dva hrnce, do jednoho dejte vodu z kohoutku normální, do toho druhého vodu osolenou a uvidíte. Nic těžkého ;)

uska*

Teoreticky jednoduchý návod, ale prakticky u mě nepoužitelný. Ještě k těm dvěma hrcům musíte mít dva stejné zdroje, na kterých ty hrce budete zahřívat. Já nemám dvě plotýnky se stejným výkonem či příkonem ( nebo jak se to jmenuje). Ták cobrak - a teď raď:)

cobrak*

Tak ještě jednoduší :) No, i když :) Vzít jeden hrnec na vychladlou plostnu, vzít stopky do ruky a zapnout. Potom udělat to samé s tím hrncem druhým :) Ale samozřejmě na vychladlou plotnu opět.

hop®

Osolený hrnec ohřát na 102°C, pak sůl vyndat, voda by měla prudce začít vřít... :-P*smich*

doplněno 01.07.12 14:59:

...asi mi z toho horka začíná trošku hrabat... *hi**ua*

hop®
hodnocení

0x

Slaná voda má za stejných podmínek vyšší bod varu než neslaná, destilovaná. Tato teplota se zvyšuje spolu se zvyšováním obsahu soli v roztoku. Tento jev platí pro většinu vodních roztoků.

jabraka*
hodnocení

0x

Existuje i grafické vyjádření .

JABRAKA

Vře dřív slaná nebo sladká voda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]