Nejste přihlášen/a.
Je to jednoduché. Vezměte dva hrnce, do jednoho dejte vodu z kohoutku normální, do toho druhého vodu osolenou a uvidíte. Nic těžkého
Teoreticky jednoduchý návod, ale prakticky u mě nepoužitelný. Ještě k těm dvěma hrcům musíte mít dva stejné zdroje, na kterých ty hrce budete zahřívat. Já nemám dvě plotýnky se stejným výkonem či příkonem ( nebo jak se to jmenuje). Ták cobrak - a teď raď
Tak ještě jednoduší No, i když
Vzít jeden hrnec na vychladlou plostnu, vzít stopky do ruky a zapnout. Potom udělat to samé s tím hrncem druhým
Ale samozřejmě na vychladlou plotnu opět.
Osolený hrnec ohřát na 102°C, pak sůl vyndat, voda by měla prudce začít vřít...
...asi mi z toho horka začíná trošku hrabat...
Slaná voda má za stejných podmínek vyšší bod varu než neslaná, destilovaná. Tato teplota se zvyšuje spolu se zvyšováním obsahu soli v roztoku. Tento jev platí pro většinu vodních roztoků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.