Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam nahlásit ztrátu občanského průkazu ?

Od: mases* odpovědí: 9 změna:

Ahoj ztratil jsem OP,kam to mužu teď nahlásit?Zjistil jsem to před chvílí a ztratil jsem ho asi na poště Mužu na policii?Nebo musím až zítra zavolat na uřad kde mi ho vydaly?Díky :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesil*
hodnocení

0x

Bez problémů jděte na policii ;) Mně tam ještě zdrbali, že jsem přišel až na druhý den ráno *zed* Zajít na úřad je taky možnost, ale na policii vám dají papír o nahlášení, takže kdyby od té doby někdo na občanku něco zkoušel tak má smůlu... jistota je jistota

petrzach
hodnocení

0x

Opčanský průkaz nahlas neodkladně na Policii.

buss
hodnocení

0x

Policie OP nevystavuje. Ale oznámit můžete.

mases*
hodnocení

Ale dnes se nikam už nedostanu :( to mužu zavolat?A jak mi pak dají nějaký protokol?

dam®

Tos měl udělat bez prodlení, půjčky peněz "narychlo" fungují rychle, nebo třeba černý pasažér.

PČR to bude asi chtít sepsat a teprve od tohoto momentu budeš mít jakous takous ochranu a nebo ji poctivý nálezce už odevzdal a budeš ji mít na obecním úřadě.

marfusa*
hodnocení

0x

Kdysi jsem ohlásila krádež OP. Příslušník požadoval zaplacení pokuty, protože mojí povinností bylo chránit doklad. Měla jsem si na něj dávat pozor. Náhodou jsem měla úplně prázdnou peněženku a tu jsem mu s omluvou ukázala. Řekl, že dá do zápisu, že pokutu jsem zaplatila. Tak jsem ušetřila.

danys*
hodnocení

0x

Policie ztráty neřeší! Zajděte na příslušný městský úřad a tam nahlašte ztrátu. Nikam nevolejte a rovnou tam jděte.

Pokud vám jí někdo najde a hodí např. do schránky, tak stejně jděte na příslušný městský úřad a ztrátu nahlašte. nikdy nevíte, kdo ji mohl do té doby zneužít.

hodnocení

0x

Pokud máte podezření na tu poštu, začala bych úplně nejdřív tam. OP mohl zůstat u přepážky, úřednice ho uschovala a když tam přijdete, vrátí Vám ho. Nebo ho mohl najít nějaký zákazník na zemi a taky ho předal té úřednici. Tam by se najít mohl.

Ale spěchejte, čas pracuje proti Vám.

Pokud jej nenajdete, na měst. úřadě Vám zruší jeho platnost, vystaví prozatímní doklad a po měsíci dostanete nový OP. Jaga.

doplněno 19.03.15 14:37:

Tak to vidíte, já jsem to říkala. Každá pořádná baba Jaga má totiž křišťálovou kouli a v ní krásně vidí, kde má který kujón ztracenou občanku. A tu Vaši jsem viděla na poště! *ua*Jaga.

mases*
hodnocení

Tak OP byl na poště,zapoměl jsem ho u přepážky a odcházel jsem z pošty poslední před zavíračkou,dnes ráno jsem volal před otvíračkou a pracovnice mi ho schovala

Uff to bylo štěstí díky za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]