Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mel bych dotaz ohledne jedne pro mne dost nepochopitelne zahady. Jde o to ze uz me delsi dobu pronasleduje cas.Je az neuveritelne jak casto se mi na vsemoznych hodinach, hodinkach atd, objevuje stejny cas. Napr. 08:08 , 11:11 , 17:17 a tak dale a tak dale.nejhorsi je ze vzdy se podivam na cas uplne nahodne a vim urcite ze si to nevsugerovavam a blazen take nejsem.Kdyz se v noci zbudim a jen tak zkontroluji cas abych zjistil kolik mi zbyva spanku nez pujdu do prace a zase je tam stejny cas 05:05 uz me to zacina znepokojovat.Nebyl by den kdyby se nestalo ze by na me nekde cekal opet ten zatraceny cas.muzu vam rict ze je to velice podivne ,nejsem zadny maniak ktery by koukal schvalne stokrat za hodinu kolik je hodin a vyhledaval tento nepochopitelny jev.Kdyz jsem vcera otevrel dvere do bytu a vubec nevedel ani priblizne kolik je hodin opet na me cihalo na mikrovlnce 18:18 .Posledni dobou zacinam mit k tomuto jevu znacny respekt a hledam odpovedi na tutu zahadu.Dokonce jsem si to zacal zapisovat a po kratke dobe se mi sesit kazdym dnem znace zaplnuje.Kdyz to nekomu vypravim tak mi rekne ze se mu to take stava, ano ale jednou tydne ale me nekolikrat za den.Obcas se az musim zasmat jak to na me opravdu ceka.kdyby se to alespon seklo o minutu ale vzdy je tam stejny cas.Nebudu vam tady lhat ze je to pokazde kdyz se podivam kolik je hodin ale vetsinou kdyz se to stane je to necim zvlastni situace.takovy divny vnitrni pocit jako by me neco nutilo se podivat na hodiny.Docetl jsem se ze to muze byt znameni od andelu ale nejsem si jist jestli teto teorii muzu verit.Aby toho nebylo malo nejsem v tom sam.Mozna jeste casteji se to stava moji pritelkyni a ta je z toho take uz velice v neklidu.Proto prosim o nejake vase nazory nebo vysvetleni k tomu co se deje s tim zatracenym casem.Predem vam velice dekuji za vase nazory.Filip
I mě se to stává. Ráno se budím na minutu přesně téměř každý den už několik let. Během dne se podívám několikrát na hodiny a často se mi stává, že pokaždý ve stejný čas. .15:15, 18:18,20:22 Opakuje se to.Nevšímám si toho. Většinou děláme denně pravidelně ty stejné věci ve stejných časových intervalech. Nemyslím, že je v tom něco nadpřirozeného. Přestaň to sledovat, nic to neznamená. Moc se na to zaměřuješ.
Myslím, že tento jev moc pozoruješ - tak jako hypochondr každé ´píchnutí´ považuje za zaručený příznak smrtelné choroby, díváš se na hodiny výrazně častěji, než si uvědomuješ - a pokaždé tě ´kopne´ jen ta správná kombinace...
Přítelku už jsi ´zblbnul´ taky...
Poradím ti - přelep displaye a pořiďte si analogové hodiny - jednak dá více práce čas odečíst (nebude ti fungovat jen letmý pohled, takže si koukání na hodiny více uvědomíš) a jedna není zcela jasné, zda je 17:17, 17:16 nebo 17:18 - je prostě něco málo po čtvrt na šest.
".Dokonce jsem si to zacal zapisovat " - co přesně jste si začal zapisovat? Kolikrát se díváte na hodinky vůbec, nebo jenom, kolikrát jste na nich viděl "stejný čas"? Pokud to druhé, tak je vaše pozorování neprůkazné; samozřejmě pokud si zapisujete kařdý pohled a děláte si čárky, kolikrát dz toho ..., nu pak je to pozorování, které zasluhuje stetistickou analýzu, jestli frekvence toho jevu nějak výrazně přesahuje svou odchylkoou od průměru statistickou chybu. Průkazné to ovšem je až při dlouhodobém pozorování; "náhodný" neznamená "průměrný"
Zapisuji si kolikrat jsem videl stejny cas a jaky to byl den a co jsem zrovna delal kde jsem byl a co se odehravalo.Beru to jako takovy denik.Kdybych schvalne vyhledaval az stretne cas tak bych sam vedel ze to neni nahoda.Ale opravdu to schvalne nedelam to uz jen pro svuj vlastni pocit vim ja sam.Zrovna vcera jsem mel na hodinach ctyrikrat stejny cas a opravdu by nebyl den kdyby se mi to nestalo a musite sami uznat ze kdyz se clovek v noci zbudi a koukne na mobil a opet to vidi zacne to vnimat.nikdy jsem nezazil nic podobneho a nikdy se mi nestalo nic zvlastniho co se tyka neceho nadprirozeneho nebo tak nejak bych to vyjadril, ale urcite me chapete.
Par mesicu jsem se to neresil ale bylo to stale vickrat a vickrat.Kdyby alespon neslo o ten pocit ktery me nuti se vzdy podivat na hodiny.stava se mi ze kdyz mam ten pocit reknu si tak a zase tam budou stejne cislice a co myslite kdyz se podivam.Je to tam a to uz jsou chvile kdy se clovek nad takovyma vecma zacina zamyslet.Stalo se mi ze jsem dokonce nekolikrat videl stejny cas na dvou rozdilnych hodinach ktere nesly stejne a ani sem to nevedel,sly napred nebo opozdene.Nebo se cely den na hodiny nepodivam a pak kouknu a 19:19 .Hlava mi to uz nebere a proto se o to zacinam zajimat.Take zvlastni je ze stejny cas najdu napr ve starych odeslanych e-mailech nebo smskach.Nebo jedu autem a nahle mi oci sjedou na displej od radia a tam je 02:02 jako cas pisnicky.Cvaknu si v autobuse listek a zase stejny cas.Mam pocit jako by mi to chtelo neco naznacit nebo rict.Je to opravdu kolikrat psycho.Mozna se vam nekdy stalo ze ste se divaly na oblohu a zahlidly neco podivneho a vam pripadalo ze to nebylo z tohoto sveta?takovy opravud hodne zvlastni pocit az strach a husy kuze?To presne zazivam ja pokazde kdyz se to deje.
Na hodiny se skoro vůbec nedívám. Nenosím hodinky, je to na nic. Dyžtak mám telefon, ale ani ten moc nepozoruji. Vždy ale večer, když mám "klid", tak si třeba hraju hry nebo tak, a pokaždé, když si řeknu "kolik je asi hodin, neměla bych jít spát?" je na hodinách 22:22 nebo 23:23. Je to zvláštní, ale nadpřirozeno určitě ne :D. A že by vám andělé sdělovali kolik je hodin? :D
Nemyslim tim ze by mi andele sdelovali kolik je hodin ale spis na neco upozornovali nebo davali nejaka znameni neceho.Nemam to tak ze kdyz vidim na hodinach 15:10 ze cekam na 15:15 .Tim se pak uz nezabejvam.Ale pokud pak nekam jdu a jsou tam jine hodiny ktere jdou treba trochu pozdeji tak tam 15:15 .Takovych prikladu bych vam tu mohl davat stovky a stovky protoze se to deje uz delsi dobu a na vselijakych mistech a ruznou dobu...
Mám stejný problém, ale jen s časem 21:21h. Skoro vždy když se probudím (když jsu spát brzo), neno když jdu spát tak je na hodinách 21:21. Zajímavé je, že je to jen na budíku, který po koupi fungoval tak půl roku. Potom nefungoval vůbec a cca před půl rokem zase začal. Mám ho asi dva roky. A občas nad tím uvažuju. Proč zrovna 21:21h. Je ale dobré vědět že to zažívá více lidí.
doplněno 30.06.12 09:28:Ono když se zamyslíte tak na světě existuje mnoho nevysvětlitelných jevů. Ať už stejné časy na hodinách, dežaví nebo zákony schválnosti. Komu se nechce nad tím přemýšlet, nebo tomu nechce věřit tak řekne že je to jen náhoda. Já na náhody nevěřím. Nikdo mi nebude tvrdit, že když jedu do kopce na kole je jen náhoda že pokaždé jedu proti větru. A to ať svítí slunce nebo prší.
A ještě pár věcí: Čas 21:21 vidím na hodinách v posledním půl roce čím dál častěji.
"dežaví" mám čím dál delší. Nevm proč, ale vždy to byla scéna pár vteřin. Poslední dobou to trvá i půl minuty.
Zato ale zákony schválnosti na mě dopadají čím dál méně.
Vše co jsem napsal je můj názor na věc. Přeberte si to jak chcete můj názor žádným komentářem nezměníte.
Je to naprosto jednoduché a není v tom žádná záhada. Tento čas jsi náhodně zaregistroval, zaujal tvé podvědomí a to si ho uložilo do paměti a teď na něj vlastně pořád čeká a tebe na něj upozorní. Každý máme v sobě zabudované hodiny a je jen na nás, jak si je dokážeme nastavit. Já se například většinou probudím vteřinu dvě před zazvoněním budíku a vypínám ho v okamžiku, kdy v něm cvakne a on chce startovat. Sledování času patří k činnostem, které děláme, aniž bychom si je uvědomovali. Mrkneme na hodiny a pokud nás ničím nezaujmou, okamžitě zapomeneme. A klidně se budeme hádat, že my jsme se přece na hodiny vůbec nedívali. Pokud nás ale něčím zaujmou, např. trošku neobvyklým časem, tak už si to uvědomíme a zapíšeme do paměti. A hned je z toho téma na diskuzi.
No vpodstatě ano, ale jak jsem již psal výše. "Proč zrovna 21:21h." Nevidím na tom nic zajímavého. Proto uvažuju proč zrovna číslo 21.
Pokud si zapisujete jen tyhle shodné časy, není to k ničemu. Zkuste si svědomitě zapisovat čas pokaždé, když se podíváte na hodiny. Zjistíte, že shodných časů bude mnohem méně, než těch rozdílných. Jenže je tu problém, při neshodném čase si vůbec neuvědomíte, že jste se na hodinky podíval, takže Vás ani nenapadne to zapsat. Díváte se totiž podvědomě a pokud vás něco nezaujme, ani si to neuvědomíte. Nechte jednou schválně hodinky doma. Pak přijdete na to, kolikrát za den se na ně bezděčně pokusíte podívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.