Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodí mi denně 2 piva?

Od: lada1® odpovědí: 18 změna:

Dávám si doma!po práci dvě piva,v práci vypiji jen jeden čaj a vodu.Ptám se jestli mi to škodí?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
17.03.15 16:20
hodnocení

0x

Neškodí

kamil*

Dal bych si bacha na ten čaj.Pít ho každý den,to je už taky napováženou.Nejdřív jeden po obědě,potom další odpoledne a do rána je daleko.Takhle začíná závislost. :)

hodnocení

0x

Co na to říct?Kdo je víc závislý na alkoholu?Ten,kdo se 2x do měsíce opije nebo ten,kdo si denně dá 1 nebo 2 piva?

layborrr

novinky.cz/...

Někde jsem četl že denně 1 pivo je už začátek alkoholismu .

pivo

V poradně je plakát "Jedno pivo denně - konzument. Dvě piva denně - alkoholik"

albatros498022*
hodnocení

0x

Není se čeho bát, jen to nechce poslouchat přiblblé abstinenty.

hodnocení

0x

Ozývá se tady jeden přiblblý abstinent. Se zkušeností přímo z rodiny. Tak dlouho to nic nebylo, tak dlouho se nic nedělo, "vše bylo pod kontrolou" a najednou z toho bylo rozhodnutí k pobytovému léčení. Nepomohlo nic, nářek, sliby, jelo se na detox /10 dní mezi nejtěžšími psych.nemocnými/, potom půl roku Želiv.

A tak se narodil další přiblblý abstinent. Vážím si toho ale strašně moc. Málokdo totiž vydrží a po návratu do běžného života nastává brzy recidiva. Abstinuje už 8 let a vše je v pohodě.

Myslím si, že určitá pravidelnost vede k návyku. Je lepší se jednou za rok požádně ožrat a pak dělat dobrotu, než pít ve vší slušnosti ta 2 piva každý den. Z této pravidelnosti se tvoří návyk. Časem místo 2 piv bude chuť na 3, na 4 /třeba bude vedro.../a alkoholismus je tady.

Pokud si to uvědomujete, raději přestaňte. Proč si nedat po pečené kachně po obědě jedno pivo, ale jen občas, nepravidelně. Právě v té pravidelnosti, určitém rituálu /třeba pivko k televizi/ číhá hrozba závislosti. Na něco se těšíte, přivádí Vám to příjemné zážitky, pokud to nemáte, jste nesvůj, něco vám chybí. A takhle nenápadně to začíná. Žádný alkoholik nepil hned 10 piv denně, každý začínal pozvolna.

Vím o tom hodně a jsem ráda, že už je to, doufám, všechno za námi. Neměla bych už sílu prožívat vše znovu. Byla jsem mladší a snažila jsem se to snášet líp. Dneska bych to už nezvládla. Jaga.

pivo

Tak já znám jednoho vyléčeného alkoholika, který na našich sedánkách roznáší tácky se štamprdlaty rumu, čuchá k nim, necucne si ani piva. Zato je závislák na kafi.

ohneta*

Myslím že paušalizujete. Děda chodil x desítek let na dvě piva a rozhodně z něj alkoholik nebyl. Nevzpomínám si, že by někdy přišel opilý. Že máte vy takovou zkušenost v rodině neznamená, že tak dopadne i tazatel.

majsterjoe*

Nesnáším lidi co se pár krát za rok opijou jako prasata a zbytek roku na poslusne abstinenty.

Dve piva denne neznamenaji alkoholismus.Alkoholik by clovek byl, kdyby ty dve piva nemohl za nic ozelet.

Časem může dojít i na to,že je nebude moct oželet.

webbiecz*
hodnocení

0x

Škodí - pokud vypiješ za den jen jeden čaj a vodu a doma dvě piva, je to málo tekutin :)

mp*
hodnocení

0x

Mám názor, že by spíše mohla škodit ta pravidelnost. A co nám škodilo, to asi poznáme tak 5 min před koncem, pak se to dá asi teprve relevantně vyhodnotit.

klaban*
hodnocení

0x

No dvě piva každej den pravidelně...jedno OK ale dvě už je docela dost když je to opravdu každý den. Já mám rád taky pivo a jedno deně si dám, ale není to pravidelně, někdy tři dny nic atd. Jsou dny v létě, kdy u práce vypiji třeba 5 piv ale rozhodně ne pravidelně. Hrozné je když se člověk v hospě naleje jak žok a druhý den to je katastrofa a ještě horší je když se člověk naleje jak žok a ještě dělá brajgl, je agresivní apod.

joudic*
hodnocení

0x

piju nepravidelne, ale rozhodne mnohem vic denne v prumeru nez 2, nemam ani pivas z toho, nicmene se neoziram, opily jsem velice zridka, spise do nalady nebo na zizen nebo pri manualni praci

Každý začátek je těžký.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Někde jsem četl, že není problém, ty dvě piva si dát denně. Horší je skoro abstinovat do pátku večera a pak se zchlastat do němoty a v sobotu taky. Soused to má takhle nastavený už léta. Neděli má na vyléčení následků, aby mohl jít v ponděli do práce. A je jedno, jestli na ranní, nebo odpolední šichtu. Když jde makat i v sobotu, tak je to jen o jednom dnu. O sobotu večer. Jedno pivo má být dobré na zdraví. Asi nebudu zdráv. Nedávám si ani jedno. Furt si vozím prdel a někdy se na to i vymlouvám. A se sousedem někdy v sobotu, si dám tak jedno, maximálně dvě.

novinky.cz/...
Tak tady abstinenti a moralisti dostali pěknou ťafku podpásovku. . Když to tvrdí vědci tak to holt musí být pravda.
Hned bych si jedno preventivní otevřel, kdybych neseděl v práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]