Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nudím se přemýšlím nad hloupostma jen mě tak napadlo, co třeba počkat, až budou stát policajti před hospodou. Vypotácet se z hospody (nic předtím nepít), dělat opilýho, dobývat se do auta, stěží nastartovat a odjet. Kdyby mě zastavili a já předstíral opilost a přitom nadýchal 0,00 promile, můžou mi něco?
Řekl bych že můžou. Budou mít důvodné podezření, tak vás pošlou na krev. A až po negativním výsledku vám pak opravdu leda tak můžou
Ale pokud odmítnete jít na krev, tak jste nahraný a je na vás pohlíženo jako byste opravdu alkohol v krvi měl.
tohle jsem zazil v jednom baru , sedely jsme tam z kamosema a ja tam byl autem a nepil jsem kvuly tomu ze jsem byl na antibiotikach a jedine co me tam nosila barmanka byl caj (opravdu me bylo blbe jinak se caje nedotknu) a delala si standu at uz ten caj s rumem nepiju a byl tam policajt v civilu a kdyz jsem kluky odvazel tak me draply a dejchal jsem snad 4x. Nastesti se tam stavil jeste jinej kamos co dela u policajtu a uklidnil situaci protoze na krev by me nikdo nedostal (fobie z jehel i na chirurgii me musi chytit kdyz ne neco chteji pichnout)
Jak to popisujete, nemůžou Vám udělat nic. Jenže když nebudete mít alkohol, zaměří se na drogy. Když nebudete mít ani ty, zaměří se na auto. A věřte, že policisté pokaždé něco najdou, když chtějí - světla, brzdy, příslušenství, pokaždé se něco najde. Takže za tu Vaši legrácku nakonec stejně zaplatíte pokutu. Sice za něco jiného - ale zaplatíte!
Mě jednou proklepávali a když nic nenašli, nakonec se jim povedlo zjistit, že mám 14 dní! prošlou lékárničku. A hned byl malér na světě! Jaga.
žádnej takovej nápad nemůže bejt hloupější, než policajti sami...
Já je nesnáším a nemám rád když mě obtěžujou. A protože jsem ten "problémista" tak mi vždycky auto projedou do posledního šroubku. Kolikrát na mě zkouší různý finty, třeba jestli mám náhradní šroub na kolo atp. ale kdysi mi dali pokutu za to, že jsem měl málo nahuštěnou rezervu. Co naplat že si vozím pumpičku - když si orgán zamane, tak můžete bejt třeba svatej a stejně vám to nepomůže.
Omlouvám se všem, kterým to přijde inteligentní, ale je to hloupý nápad. a) jak bylo napsáno, půjdete na krev, za odmítnutí jsou vysoké pokuty b) budete mít "zabitý" celý večer c) dostanete pokutu za něco jinýho d) lesy ČR zapláčou, protože je to papírování až nad hlavu, vzhledem k tomu, že policisté jsou spíše úředníci e) čas, který zbytečně promrhají Vaší kontrolou a sepisováním Vaší blbosti (je to v řádu několika hodin a né minut jak by se někdo mohl domnívat) by mohli využít jinak, např. kontrolou jiných vozidel nebo objektů.
Navíc na spoustě obvodních odděleních nemají v okrese hlídkovou službu a jsou na baráku pouze dva, kdy jeden z nich dělá současně dozorčího, takže práce je až až, kort teď v létě, vyjma rušení nočního klidu a opilých inteligentů kteří to pivo asi pili v knihovně a při tom jedli vtipnou kaši ještě taky i krádeže, vloupání. Někdy se to dá sotva stíhat. Navíc jak říkám, teď v létě to je nejhorší.
Třeba zrovna, když by kontrolovali Vás a řešili to, např. s Vámi byli v nemocnici na krvi, tak by se po městě, nebo obci to už je jedno proháněl někdo skutečně opilej a přejel Vám příbuzného, nebo kamaráda. Pak by to asi taková sranda už nebyla co? Chce to občas přemejšlet a to seno v hlavě přehazovat, aby se nepotilo.
doplněno 29.06.12 08:07:koudalak: stačí se při kontrole nechovat jako hlupák, policisté dělají svojí práci, kolik kradených aut, věcí a osob v celosátním pátrání se takhle našlo. A když Vy můžete znepříjemňovat hloupými řečmi život jim, tak ho pak zas znepříjemní oni Vám zdlouhavou kontrolou, event. i pokutou.
Slušnej člověk se policajta bát nemusí.
doplněno 29.06.12 08:08:Jednoduchá rada, když se nudíte, začněte sportovat, choďte na výlety apod. 1) se zabavíte 2) se unavííte (bude se Vám lépe spát) 3) uděláte něco pro své zdraví
doplněno 29.06.12 10:14:koudalak: běžná silniční kontrola se dělá z toho důvodu, že např. zde na severu se hodně kradou vozy Škoda Octavia, Ford Galaxy, Espace apod. Takže se kontrolují především auta tohoto typu. Spoustu ukkradených vozidel se tímto také našlo, také se objasnilo i pár pojišťovacích podvodů apod. Spousta lidí jezdí bez řidičáku bez technický to se všechno timhle dá zjistit. Spousta pašeráků,(viz cegarety předevčírem), loni u nás v okrese varna pervitinu, osob v celostátním pátrání apod. se najde právě jen díky běžným, rutijním a silničním kontrolám.
Městská policie má zastavovat vozidla pouze v případě spáchání přestupku. Jinak věřte, že ze strany hlídek PČR to není o tom, že by Vás stavět chtěli, ale o tom, že musí 1) je to jejich práce 2)nejedená se o "běžnou kontrolu" ale o párání po osobách a věcech.,
Takže si myslím, že kontroly vozidel mají smysl a ta nevole je z obou stran, policajt si to musí vytrpět, protože jinak by dostal spucunk od nadřízeného a vy zas proto, že by jste dostal spucunk od policajta, magistrátu případně soudu. Prostě takové nutné zlo. A tím, že si budeme dělat naschvály a znepříjemňovat si to si škodíme jen sami sobě. Když řeknu jiný příklad, na záchod taky nechodíte, protože by jste nevěděl co s volným časem, ale protože musíte.
Naopak někteří polisté na dopravní akce chodí neradi, za celý rok nedali pokutu a pak jsou za to buzerováni od vedení, které je samozřejmě v právu, protože je zas buzerováno od jejich vedení, kdo byl na vojně, tak ví o čem mluvím. Je to práce jako každá jiná, jenom je to bohužel dost často o otravování lidí. Bohužel.
Co se týče různých poučení a někdy i nemístných hlášek ze strany policistů, tak s Vámi naprosto souhlasím, poučení plyne ze zákona a zažil jsem i několik policistů, kteří byli arogantní a chytří jak rádio, ačkoliv to vůbec nebylo na místě a naopak i policistů, kteří si nechali od řidiče líbit různé věci a neuměli ho odpálkovat (to zas plyne ze zkušeností a z neznalosti zákonů a vyhlášek)
martinaa: jak já říkám, vždycky se dá někde narazit na blbce, ve Vašem případě jste narazil na blbce v uniformě, ale nejsou takoví všichni, mohl bych dát spoustu příkladů
To si ovšem nerozumíme. Já se nechovám jako hlupák v tom smyslu že bych k nim byl nějak arogantní, měl hloupý řeči, chytračil atp.
Sám si myslím že by mě policie měla mít právo stavět jen když se něčeho dopustím - viz. třeba USA kde něco jako "namátková silniční kontrola" v provedení jaké známe neexistuje.
Beru to tak, že páni policajti plýtvají mým časem a obtěžují mě i když jsem nic neudělal. Prostě se s nimi nebavím. Na výzvu předložím doklady, na výzvu dýchnu atd... ale nic víc. Obvyklé otázky jestli jsem pil atp. ignoruju, příp se zeptám jestli je to podání vysvětlení, že bych si přál být poučen, než něco řeknu.
Jenže pro většinu policajtů když někoho zastaví a hned jim neleze do zadku a nekňučí tak je automaticky "problémista". Takže obvykle ještě na výzvu ještě demontuju rezervu, předkládám lékárničku, vestu ...
Nutno dodat, že jednou jedinkrát jsem byl v dobrým rozmaru a policajt se mě zeptal jestli spěchám, tak jsem řekl že ano - že chvátám na soutěž a prohlídka byla skutečně rychlá a bez problému. Ale to je fakt jeden ze sta. Za dobu co tohle praktikuju jsem nezaplatil jedinou pokutu se kterou bych nesouhlasil, jezdím jako člověk a výbavu mám taky 100%.
A přesto mě staví furt dokola...
Zcela s Vámi soihlasím, včetně toho, že slušný člověk vyjde s policistou v pohodě, pokud má vše v pořádku. Lidé se tváří otráveně a znechuceně, že si je zase nějaký debil v uniformě dovolil zastavit... a pak se diví, že se policista chová stejně.
Zatím jsem potkala všechny slušné, až na jednoho, který opravdu zbytečně buzeroval kvůli tónování oken. Přítel se ho v klidu zeptal, proč ho buzeruje, když on sám stojí v zákazu stání - a byl klid.
S tou krví - je pravda, že obecně vzato odmítnutí odběru je průšvih. Ale mám takový matný pocit, že mám-li prokazatelnou a lékařsky potvrzenou fobii, lze krevní zkoušku nahradit odběrem moči. Ale jednak to nevím jistě (on mne určitě někdou fundovaně doplní), jednak odběr moči ve stresových podmínkách taky nemusí být legrace: když musíte, tak se ne a nevyčůráte a budete tam tvrdnout půl dne, sportovci na dopingových zkouškách by mohli vyprávět, jednak si myslím, že takové extrabuřty by mohly policajty nakrknout ještě víc.
No ale abych to odlehčil: Jeden policista jel autobucem do Liberce, tam naněkterýh spojích bývala dost dlouhá zastávka v Boleslavi. No a na té zastávce řidič zašel do bufetu, a policista ho sledoval. Řidič si dal jedno pivo, druhé, třetí, zaplatil a že půjde. Policista za ním a povídá: "Pane řidiči, vy už dál nepojedete!" Řidič na to: "To já vím, my se tady střídáme. Ale vám to ujelo!"
Miki, klidně přemýšlejte nad hloupostma dále, ale zkuste si odpovědět sám, jak byste se zachoval vy na místě policisty?
Co byste provedl s takovým člověkem.
Osobně bych ho politoval a poslal ať jede...
Milane to se lehce říká, ale hůř dělá, kůži policajta, co pošle opilýho dál, ten pak zabije sebe, nebo nedej bože někoho jinýho a zjistí se, že ho policista kontroloval bych být opravdu nechtěl. I když chápu, že to myslíš "dobře". Radši být za blbce že kvůli mě přijde někdo o peníze a o řidičák, eventuelně dostane podínku, než aby mě nařkli z úplatku a bez nároku na cokoliv mě vyhodili z práce. Navíc výslechy GIPSu bych zažít nechtěl, dle zvěstí to tam je samej "fundovanej" člověk. A když pak vidíš co předváděj v televizi, tak se člověk bojí i když nic neudělal.
by jsi se divil a jak rád když může dělat naschvály on tobě ... tak má asi všechno v pořádku, sranda je, že je to vše v zákonných mezích
už spousta řidičů si chtěla, nebo dokonce stěžovala, ale stížnost byla zamítnuta jako neopodstatněná
Upřímně řečeno, i ti policisté dělají svoji práci a jsou to taky jen lidi, lepší ií horší, takže bych jim tu práci něchtěl ještě zhoršovat.
A pak, jako fórek je to dobrý, ale uvědomte si, že se tady s vámi budou zaobírat jako s pěkným vtipálkem a o dvě ulice dál třeba někdo propíchne babičku, co tam venčí pejska a v kapse má pět korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.