Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocení v podpaží

Od: duschan* odpovědí: 21 změna:

Ahoj, nevíte, co by mi mohlo pomoci proti pocení v podpaží? Vyzkoušel jsem Driclor, Perspi Guard, Every Dry i ElectroAntiperspirant a vše bez jakéhokoliv úspechu... jsem z toho už fak na nervy... Potím se od puberty, nyní mi je 27 let a už bych to chtěl konečně vyřešit...:(

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Oholit se, upravit životosprávu (eliminovat sladkosti a přesoloné nebo překořeněné pokrmy).

Ale většinou je to dané genově a nic moc s tím neuděláte.

duschan*
hodnocení

Tak tohle dodržuji. Samozřejmě. :(

hodnocení

0x

Je možné, že máte problém se štítnou žlázou. Nechal bych si to proklepnout.

duschan*
hodnocení

Štítnou žlázu mám v normálu, sice na hranici ale v normálu.

martinaa*
hodnocení

0x

A co třeba ty injekce proti pocení?

duschan*
hodnocení

Přemýšlel jsem nad tím a právě jsem myslel, že tu bude někdo jako já a řekne, že to je jediný, co pomohlo. Ale někde jsem i četl, že ani to nezabralo, právě a ona za to dát 12 tisíc...taky si peníze netisknu, takže bych chtěl mít nějakou "jistotu".

mowla*

1. takovou "jistotu" ti nikdo nedá

2. jde o ´kosmetický´ zákrok (tedy obchod), takže i kdyby měly injekce měly třeba částečný úspěch, celkový problém s pocením nevyřeší

Je mi jasné, že bys rád čelt/slyšel, že ´zázraky´ se dějí - ale tak tomu není. Tělo nějak funguje - a jakýkoli zákrok (a zejména tak drastický, jako je aplikace botulotoxinu), tuto funkci narušuje - tedy ve skutečnosti poškozuje zdraví - v tomto případě může dojít k poškození cévního zásobění svalů či drobným křečím...

Než se pro injekce rozhodneš, navštiv lékaře, který není na aplikaci finančně zainteresovaný a důkladně se na možné komplikace poptej, včetně jejich pravděpodobnosti.

cocinkamichalka*

Taky mě to napadlo, používá se botox (jako proti vráskám :)

Tady je o tom víc: ordinace.cz/...

Nebo si zadejte "injekce proti pocení"nebo "botox pocení"...

hodnocení

0x

ono to ochlupení tam není pro nic za nic, pomáhá odvodu potu a odpařování potu ;)

Je to pravda, ona příroda asi ví, co dělá.:) NIcméně, pocení by se asi dalo regulovat léky, ale tělo si tak vytváří termoregulační rovnováhu. Pokud váš pot nepáchne a tedy nemáte nějaké společenské problémy, asi bych to nechal. Je to spíš důkaz, že tělo pracuje jak má.

Znám člověka, který má celý život problémy s pocením, stačí, aby bylo nad dvacet stupňů a má obličej mokrý. Ale zase má obličej v sedmašedesáti jako mladý kluk, absolutně bez vrásek a nějakých kožních problémů.

pb®
hodnocení

0x

Tak snad jedine potitka do podpazi. Budte rad, ze se potite v podpazi. On ten pot nejak pryc musi a kdyz si ty potni zlazy v podpazi nejakym zpusobem zlikvidujete, budete se potit stejne, ale nekde jinde. A ted si predstavte, ze se stejne tak hodne budete potit na pr... zadku. Spocene podpazi clovek muze oplachnout temer kdekoliv, stejne jako prevleknout tricko. S propocenymi trenclemi a kratasy neudelate nic a mokry flek v rozkroku je horsi, nez v podpazi.

askmenow*
hodnocení

0x

A potíte se nějak nadměrně? Pocení je normální, nějak potit se budete vždy...

Já osobně se také dost potím v podpaží. Pod pažama mám vždycky dost velký koláč a to ani nemusí být venku teplo. Po uschnutí potu tam mám vždycky čím dál světlejší a světlejší flek než je barva oblečení. Také se vám to stává že vám ten pot uplně tričko odbarvý?

Ani vyprání trička nepomůže. Už nevím co dělat. To abych si kupoval každou chvílí nové tričko :(

askmenow*

To se stává víc lidem, pot to dělá. Zkoušel jste okolit podpaží? Jinak pozor, někdy barvuvyžírají i deodoranty. Jinak poud nechcete, aby vám to ničilo trička a košile (třeba alespoň dražší kousky), nebo aby to bylo vidět (např. při důležitých událostech), prodávají se speciální vložky, které se na oblečení do podpaží vlepují.

Barvu vyžírají i deodoranty? ...Tak to už teda nevím co dělat. Asi budu nosit vasilo :)

askmenow*

jen některé, zkuste jiný a když nebude změna, asi to tím nebylo. A hlavně nedělejte to, o dělají někteří muži (vůastně i ženy), že během dne přestříkávají podpaží deodoranty ve spreji přes oblečení.

pupie*
hodnocení

0x

Byla jste s tím na kožní? Kamaradka měla stejný problém, zašla na kožní, tam ji napsala nějaky specialní deodorant, aplikace trošinku pálila..ale Pak už ani kapka. :-D

kangaroo*

Tak to já nedopořučuju to byl ten Drixtol (tak nějak se jmenoval) pěknej chemický hliníkový dryják a efekt na pár týdnů dokud tělo si nenašlo jiné cesty kudy odvádět pot. Od té doby mám potící se záda, krk, čelo a končetiny. Tak si vyberte.

joudic*
hodnocení

0x

kamo jestli nefacha Driclor tak si v p..., zjisti si co se deje v tele u doktora

elhanak*
hodnocení

0x

zkusil jste tělový spray Mary Kay? tohle je značka, která v převážné většině bývá účinná

hodnocení

0x

Také se nadměrně potím, ale od té doby, co piju šalvějový čaj od firmy "Megafyt", tak mám po problémech. Šalvěj jde koupit i jako bylinka samotná a z toho vařit čaj. Těch 50kč kolik to stojí, si myslím, že není tolik. cca měsíc ta krabička s čaji vydrží (20 sáčků). Koupíte v lékárně. Abych se přiznal, nevěřil jsem tomu, protože mi o šalvěji říkala důchodkyně. Původně jsem si chtěl čaj koupit, dát si za den tak 5 čajů (pro sychr) abych mohl vesele tvrdit, že to jsou jenom hloupé řeči o bylinkách, které absolutně nefungují. Po jednom čaji a půl dne v parném počasí bez pocení, jsem se sebral, a šel jsem sousedce koupit flašku, s tím, že to opravdu funguje.

Za pokus nic nedáte.

Jiří

doplněno 30.06.12 03:37:

24-lekarna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]