Nejste přihlášen/a.
Ankety, statistiky, názory mých přátel prozrazují, že ač se již materiálně řadíme mezi nejbohatší země světa, přece ejsme šťastnější. Máme se prý lépe než lidé v chudých zemích, neřešíme existenční otázky. Zato psychicky to máme těžší. Jelikož tento názor slyším příliš často, ptám se, čím to...
Nemůžeme si nevšimnout např. toho, že televize je plná pořadů o jídlech, násilí a volného sexu, nic skutečně inspirativního. Asi i to zvětšuje náš pocit prázdnoty a nesmyslnosti, relativity. Dále třeba vidím, že dobročinnost takřka vymizela, lidi chtějí vytřískat jeden z druhého, aby se pak před třetím mohli naparovat nehledě na stav svého svědomí. Soutěžíme se sousedy, místo soudržnosti a pocitu sounáležitosti. Důvěra a s ní i vztahy mizí. Rodiny se rozpadají, z další generace vyrostou tedy ještě horší rodiče...A to vše při totálním materiálním nadbytku. Nemluvě o tom, jak nám politici jdou příkladem- jediné, co prý má smysl, je hrabat peníze i na úkor všech. Strašně smutný a zoufalý smysl života
Psychicky nemocných je více a více (nyní 10% z populace ČR)-to o něčem přece svědčí! Konzum, konzum, konzum, ale SKUTEČNÉ radosti méně a méně.
Co Vy na to?
No ono to vše vychází právě z toho konzumu. Když jsem se nad tím zamyslel nedávno v mém oboru (stavebnictví) tak jsou zde minimálně dva faktory které stojí za povšimnutí.
1) Minimálně 1/3 HDP ve stavebnictví (a to jsem optimista) je dána tím, že se něco již na začátku udělá špatně a vzápětí se to předělává.
2) Ve jménu ekologie (či spíše ekolobie) se staví domy (stavby) byť s vynikajícími vlastnostmi (zejména těmi uváděnými), které však na druhou strany mají "poločas rozpadu" v řádu pouhých desítek let (praskotherm atp) a jejich ekologická ťápota (stopa) je dle mého názoru větší než stopa mého z části 600 let starého domu. Stačí si jenom představit těch kuliček poliše, metoda výroby některých cihelných bloků (nasypu do hlíny kuličky poliše a ten pak vypálím-to je hnus velebnosti).
V tomto směru vidím u sebe dost velký přínos v bydlení na vesnici, bez rádia, televize prostě jen tak vypnout bez té okolní civilizace. Když přijde velká depka, vyškubnu compa ze zdi a jediné co mi tu civilazaci občas připomene je projíždějící traktor. Najednou nic, žádný Rath, Pospíšil ani Nečas. Dva takové dny mně dají za 14 dní dovolené. Jó pravda trochu pecka pak jet třetí den do práce a omylem místo CD pustit v autě rádio.
Jinak smysl života a poměrně šťastný bych viděl hlavně v našich dětech a v tom co tvoříme, co po nás zůstane, a když se zase vrátím k tomu svému oboru (byť trochu mimo mísu), tak vidím co nám zanechali naši předci (ony stoleté domy) a co necháváme kolikrát my (ony kuličky polystyrenu).
Dobrý den.
Souhlasím s Bussem.Co s tím děláte? Vy nekonzumujete? Určitě ano. A že radosti je pořád méně?
Jak si to kdo udělá,tak to má. Ne každý se jen honí za penězi, lepším autem..., ne každý soutěží se sousedy.
Uznávám. Doba je těžká. Ale která nebyla. Myslím, že bylo, ale také může být hůř.
Píšete o zoufalém smyslu života. Nelíbí se mi, jen si stěžovat, ohánět se špatnou dobou. jen Vy sám a nikdo jiný může Váš život ovlivnit. Neovlivníte všechno. To určitě ně. Ale trochu optimismu by to chtělo. Začněte sám u sebe.
Přeju hodně štěstí
Víte co? Všichni vidíme na všech, jak jsou konzumní a nenažraní a sobečtí a já nevím co. Ale sami máme plné ledničky a plné mražáky a mohla bych jmenovat až do aleluja. A sami na sobě vidíme maličko. Neumíme ani roztřídit odpadky, ikdyž nás sejří bedna od televize, která ucpala popelnici. Soused, který nám zabral parkovací místo a . . . To dělají oni, my jen. . . Mám pocit, že lidi jsou dalekozrací. Že vidí, co je kousek od nich, ale nevidí co mají u sebe.
Každého, kdo takhle píše, bych si moc přála vidět. Jak je oblečen, jak má vybavenou domácnost, co mu stojí před barákem, jak nakupuje, v čem se ani náhodou neuskromní a jak si všecko umí zdůvodnit, proč to má, proč to tak dělá. Jsme všichni stejní. To my ne, to oni!
Každý si může vybrat, jak se bude chovat. S nikým nesoupeřím, chovám se slušně, trapné pořady nesleduji, lidem pomáhám, ale na hlavu si dělat nenechám
Máte na výběr.
,,no lidi hodně žijí na půjčky neuváženě. Poznala jsem jednoho člověka ,který má možnost čerpat z nějakého účtu KORYNT tak nějak a ten je věčně v půjčce. Já bych na půjky takového stylu a vůbec žití nemohla žít. Život na dluh.Hrůza
doplněno 28.06.12 21:31:ale to nepíši o mladých lidech jsou to takřka šedesátníci a to je na pováženou.
Mnoho lidí si nemůže dovolit zaplatit hned a k čemu naspořené peníze v důchodu - žít se musí když je člověk mladý .
Abych nepohoršoval...
Jsem hluboce věřící (protestant), takže aktivně se konzumu bráním...a podle toho opravdu vypadá i to, co mám na sobě, kolem sebe, ale snad především, co mám uvnitř. K čemu vzhlížím, oč se snažím.
Souhlasím plně, že člověk má začít sám u sebe- a zároveň nemusí a nemá či spíš nesmí být slepý vůči okolí. Nejde o můj optimismus či pesimismus. Jde o realitu, srovnání pocitu SKUTEČNÉHO štěstí našeho národa s jinými národy. O průzkumy nynější české spokojenosti s její spokojeností z dob minulých. Za mlada jsem se dostal do zahraničí, např. právě do toho USA. Jelikož tu je normální v Boha nevěřit, proto se tu děje, co se děje- oproti zemím, kde nedoufají, že vlastní smrtí vše končí. Tahle "ne-věčnost" lidského života vede člověka k menšímu či většímu sobectví nejen vůči přírodě (čímž neříkám, že já jsem úplný světec
Když se do lidí pořád něco dokola hustí v médiích, lidi ten směr pochytí- nejdůležitější je prý "mít se lépe než Johnsonovi". Je úmorné žít pro něco, co člověka nepřesahuje.
Díky všem za vaše přínosné názory, zajímavé čtení...
rrobie a v čem bydlíš? jaký máš nábytek? zkus se třeba trochu víc rozepsat, já jsem třeba mag... nábytek zásadně z neošetřeného dřeva s odůvodněním že až se rozpadne tak s ním ještě zatopím
rrobie - Nerozumím o čem mluvíte. Ten, kdo věří v boha je správný? Neblázněte! Od křižáckých tažení po dnešní Taliban, nebo jak se jmenují ti, kteří na koberečcích vkleče zdraví svého boha a žijí skromně. Jen jsem nepochopila, odkud vzali zbraně. Všecko ve jménu boha. Toho svého! Jediného! A já osobně, nejhorší zkušenosti v životě, mám s křesťany. Křesťanskou lásku mají jen v hubě.
Takže jsme vlastně špatní, protože nevěříme v Boha? A kdo v Boha věří, je ten správný a hodný? Tak větší blábol jsem dlouho nečetla... to se nezlobte. Největší zvěrstva na světě se páchají ve jménu víry, jestli jste si nevšiml.
V Boha nevěřím, ale přírodu chráním, vím, že po smrti se určitě ještě něco bude dít... a co se povídá v médiích, to mě moc nezajímá. Nepotřebuji žít život, co mi někdo jiný nakuká, jsem snad dospělá a umím přemýšlet sama.
doplněno 28.06.12 17:54:" Jelikož tu je normální v Boha nevěřit, proto se tu děje, co se děje- oproti zemím, kde nedoufají, že vlastní smrtí vše končí."
Význam této věty je pro mě takový, že se chováme špatně (neboli "děje se tu, co se děje"), protože nejsme věřící. (tudíž podle tazatele nevidíme žádný cíl). Cožpak cíl může vidět jen ten, kdo je věřící?
To je právě ta hloupost.
Necetla...protoze ocividne cist neumite. Nebo zamerne rrobimu vkladate do ust (do klavesnice) neco, co nerekl (nenapsal). Jen abyjste se mohla spravedlne rozhorcovat. Nevim a nechapu.
Ja v jeho prispevku ctu pouze co vypozoroval z jeho zivotni zkusenosti a jaky si podle toho udelal usudek.
Ze pred sebou nevidime zadny cil a to, ze je duvod k tomu, ze se chovame tak jak se chovame.
Téma se trochu posunulo...Prvně- nikoho nezavrhuji, jsem stejnej jako my VŠICHNI, mám vás všechny rád )...Jsem někdy hrozný trdlo, sám na sebe se dokážu pěkně zlobit- i na druhé, potřebuji pořád odpuštění a být milován jako my všichni.
Kdekterý "nevěřící" (každý v něco věří, takže ten název není úplně košér) může být charakternější než někteří věřící. Ve jménu Boha či Bohů mnozí nadělali ŠÍLENOSTÍ. Ono totiž NEJVÍCE ZÁLEŽÍ na tom, v jakou představu Boha člověk věří. Nikdo nemáme na něco stejné názory, přesto ani odlišností tu jednu jedinou skutečnou pravdu (realitu) nemůžeme změnit. Přesto je pro lidskou psychiku nemožné žít bez nějakého základního kamene, tedy žít v totálním relativismu. Každý do jednoho v NĚCO věříme. Máme stádní tendence, tedy- raději vždy jít s většinou, s názory předků apod., než si ověřit pohled menšiny. Bohužel dnes se dostává k žezlu právě relativismus, proto mládež volí cestu útěků od prázdnoty, nesmyslnosti života samotného, neschopnosti připravit se na beznadějnou smrt, neschopnosti vyrovnat se se zlem v sobě a v okolí a s úmrtími kolem nás- utíkají k drogám, volnému sexu,... Martinoo, každý má nějaký cíl, máte pravdu. MŮJ názor je, že skutečná vnitřní nepovrchní proměna člověka je možná jen při změně smýšlení jeho srdce. A k tomu je už třeba (podle mě) hodně zralé, biblické moudrosti, uzdravení z různých bolestí, odpuštění prvně sobě a pak druhým. Odpustit opravdově je nadlidský výkon. Proto bez něčeho "nadpřirozeného" se nedaří odpouštět. Proto se manželství rozpadá. Češi povětšinou ani netuší, kolik světově známých osobností bylo věřících- Einstein, Edison, dokonce i Darwin říká, že nikdy neřekl, že Bůh není! Někde mám jejich seznam a jejich citáty o Bohu.
Je nutno říct i to, že naše Zeměkoule by dnes vypadala úplně jinak, v negativním slova smyslu, nebýt tu těch =rozumných= křesťanů. Tedy není pravda, že křesťanství je pohroma pro lidstvo. Naposledy jsem sledoval jakýsi pořad v TV z nějaké africké země (Keňa?), kde bylo řečeno, že všechny sociální služby tam obstarávají katolíci- všechny! Kdyby jich tam prý nebylo, byla by to pro tu zemi katastrofa. V jiném pořadu z Indie o hinduismu se povídalo, že pouze generace, která věří v posmrtný život, pouze ta se chová ohleduplně k přírodě. Nám mohou cpát horem spodem, že bychom se měli chovat k Zemi rozumněji kvůli prapravnoučatům- na to my přes svou sobeckost jsme stejně víceméně hluší Obecně se přece ví i to, že žijeme na úkor chudých zemí. Kdyby Boha nebylo, chovali bychom se lépe?
Stačí, když se podívám na sebe. Kdybych věřil v evoluci, choval bych se ÚPLNĚ jinak-tedy aspoń já. Cítím v sobě tu "vlčí sílu" a zřejmě by ze mě byl stejně podlý několikamilionář- podnikatel jako můj strýc. Čest všem věřícím v evoluci, kteří se z pro mě nepochopitelných důvodů chovají křesťansky! Nejste znechuceni z toho, že po městech se na ulicích vybírají peníze na handicapované, zatímco politici si cpou kapsy penězi, které jim nepatří? I WANT TO KNOW GODŚ THOUGHTS, THE REST ARE DETAILS= CHCI ZNÁT BOŽÍ MYŠLENKY, TEN ZBYTEK TO JSOU JEN DETAILY. (A.Einstein)
Už je to tu zase. Znovu se nám někdo snaží vecpat, jak skvělá je víra a všechno okolo. Kdyby nebylo organizovaných náboženství, svět mohl být už daleko vyvinutější, daleko lepší. Každý si může věřit čemu chce a já naprosto nerozumím té potřebě to ostatním sdělovat a nutit. Ohleduplnost, dobročinnost, atd je otázkou výchovy a charakteru, nikoli víry!
Každý si má najít své místo pod sluncem, něco čím bude platný. Každý si má postavit svůj vlastní žebříček hodnot sestavit sám a žít nejmorálněji, jak umí. Drzost, se kterou se věřící snaží ostatním vsugerovat ty své hodnoty, je k zblití. Mně třeba víra v Boha přijde prázdná, hloupá a bezduchá.
Robii, už začínám chápat, že jsem Vás na začátku nechápal. Teď když Vás chápu respektive chápu co snažíte říct tak z Vás cítím tak trochu dost demagogie. No a že by zrovna církev netrpěla konzumem a že by zrovna církev byla svatá?
Tak pro Vás tu mám příběh o mém skoro sousedovi. Před 5 lety koupil zde na vesnici dům na hypotéku, koupil předražený dům, ale pracuje u církve a církev se zaručila, dobrá nic se nestalo, měl přítelkyni byl u evangelické církve, měli psa, pak měli druhého psa, přítelkyně utekla vzala si jednoho psa sebou, jemu zůstal druhý pes, no a pak se odstěhoval, pes zůstal na dvorku, po půl roce se přijel podívat a když odjížděl tak se z kámošem v buse baví, se divim, že ten pes ještě žije, nevěděl, že psa objevila podviživeného jiná sousedka a začala se o něj starat, tak to je církev?
Takže já za sebe, to že existuje evoluce ano věřím, to, že je něco mezi nebem a zemí, ano věřím, dokonce mám za to, že si neodporuji, ale že bych nutně potřeboval k životu aby mně o tom vykládala církev (jakákoliv) tak to asi ne.
doplněno 07.07.12 15:52: Pokud to bylo na mne tak pro registrované mám vnitřní poštu
Tak vidíte, jak jsme neskutečně ateistická země! Nejateističtější v Evropě! JInde by většina reagovala jinak...
Rád bych přesvědčoval, zatím jsem jen psal svůj pohled na život, který nemusíte číst.
Fakta (zda Bůh je či ne) nezměníme. Fakta lze "JEN" špatně vyložit. Když si je vyložíme špatně, lezeme celý život po špatném žebříku.
Přeji nám všem především poznání pravdy. Ta je v dnešní době tak ukrytá, že ji může poznat jen ten, kdo pravdu miluje- nebo ne?
No a o tom asi Robie je, že vy lezete po špatným žebříku, už jenom proto, že diskuze je o přesvědčování a argumentech a od Vás žádný nemáme
. To poznání pravdy přejte hlavně sobě, a v případě Vaší církve ji hledejte v minulosti a hlavně celou
Pane Robine1, nejsem představitelem katolické církve, ale protestantské letniční. Ono na názvech mi sotva sejde, jen chci upozornit, že i v ČR existují "církve", které nesplňují všeobecné představy. Počátky naší "teologie" pochází od stvoření světa (viz Bible), mezi modernější české představitele patří J.Hus (ač zůstal v katol.církvi) a třeba J.A.Komenský. Nevím o tom, že bychom vedli křižácká tažení nebo násilím nutili lidi k naší víře jako muslimové. Konkrétně v našem "sboru" jsou dva kandidáti věd a ani já neuvěřil proto, že by do mě někdo pořád něco hustil nebo mi držel nůž u krku. Užil jsem své IQ, ba i EQ.
Kdyby Češi nebyli tak líní se sami informovat např. o množství a pravosti důkazů evoluce, přečetli si, co Darwin o své teorii míní, možná by uviděli stříbrnou line okolo své vlastní smrti a smysl svého života i života kolem.
V Americe oproti ČR nenajdete katolických kostelů jako "kostelů" protestantských, možná je to pro někoho překvapení. V Americe věří skoro každý, druhá strana věci je ta, že dost často jde jen o víru teoretickou, ne žitou.
Původní téma bylo jiné, to zajímalo MĚ. Omlouvám se, ale nemám čas tu rozebírat důkazy, proč věřím v Boha. Pokud je tu někdo vědecky založený, ať si přečte např. knihu Darwinova černá skříňka. Na trhu je spousta dobrých apologetik např. od vydavatelství Návrat domů či křesťanský život. Nebo si vygooglujte citáty slavných o Bohu. Kdo umí dobře anglicky, VELICE doporučuji stránky od Johna Pipera (DesiringGod).
Zrovna jsem koukal na "Nakupuj, dokud" na ČT2, zase to bylo o tom, jak lidé jsou doopravdy nešťastní, tlumí to konzumem. Jak vykořisťujem druhé.
No, kdo nechce vidět pravdu, nevidí ji. Díky Bohu za lidi, kteří se snaží žít podle svého svědomí! Snažím se věřit v dobré úmysly jednotlivců, ale někdy bych si musel opravdu- příliš lhát
Já stejně pořád nechápu, proč nám tu vnucujete víru v Boha, nějaké knihy, citáty apod. Pokud máte dojem, že správně a dobře se chovají jen věřící a ostatní žijí konzumně a špatně, tak jste docela mimo. Odjakživa to byla církev, která vykořisťovala všechny okolo, jen se stačí začíst do jakýchkoli dějin. Ale o tom už nemluvíte, proč?
Mám dojem, že ten, kdo nechce vidět jinou pravdu, než tu svoji, jste Vy a zase Vy. A proto ti, co mají jiný názor, jsou automaticky konzumní, zlí a špatní. Jinou variantu vidět nechcete.
Připomínáte mi tažné koně, co mají klapky na očích a táhnou pořád jen dopředu...
doplněno 29.06.12 13:19:Já tedy neustále dokola čtu cosi o nevěřících, protože nevěříme, tak se chováme, jak se chováme... a věřící vždy pomáhají, vždy se chovají dobře. Myslím, že je to několikrát docela srozmitelně zmíněno.
Pokud máte dojem, že pomáhají jen ti, co věří v Boha, tak to není zcela správný dojem. Jak píšete, věřit neznamená nutně věřit v Boha, a dost lidí prostě věří v "něco". A světe, div se, dobrovolníci, co pomáhají (sama mám kdesi v Africe dvě bývalé spolubydlící), vždy nejsou věřící. Není to o nějaké víře, ale o člověku.
Odvoláváte se na USA.. není to třeba tím, že USA má jiné vedení, než máme my? Ovšem, na druhou stranu - viděl jste z té Ameriky i nějaké černošské ghetto in natura? Takové u nás neexistuje, to je čirá hrůza a děs. Takže nic není černobílé.
Jak už řekl někdo nahoře, vkládáte tazateli slova do úst. Nikde nevidím, že by někoho k něčemu nutil, pouze se pozastavuje nad rozdílným myšlením různých částí společnosti. Jako ateistovi mi to přijde jako docela zajímavá úvaha. Taky nikde netvrdil, že "dobře se chovají jen věřící".
Věřit v Boha navíc neznamená příslušet k nějaké církvi. Však i Deklarace nezávislosti Spojených států amerických (národa, kde je 85% obyvatel věřících) je postavena na základní myšlence, že Stvořitel všechny obdařil nenapadnutelnými právy na život, svobodu a následování životního štěstí a je zakončena větou: "S pevnou důvěrou v ochranu Boží prozřetelnosti si navzájem dáváme v ochranu své životy, svůj majetek a posvátnou nám čest."
Nevím, jestli to bylo s cílem vykořisťovat všechny okolo, ale strávil jsem tam nedávno nějaký čas a nepřišlo mi, že by občané národa, kde je životní úroveň chudých vyšší, než střední třídy u nás, byli vykořisťováni a byly jim upírány deklarované svobody. A ty všudypřítomné sbírky na pomoc ostatním (nemocným dětem, sirotkům, válečným veteránům, sociálně slabším občanům...) asi nakonec taky nebyly jenom ze srandy. A že mnoho lidí ještě dělá ve svém volném čase nějakou dobrovolnickou činnost (pomoc městu, škole s údržbou objektů atd.) - opakuji: bez nároku na odměnu a ve svém volném čase, tj. místo toho aby seděli v hospodě nebo u kompu/TV - to asi musí už být úplně padlí na hlavu. Nevím no, tohle jsem teda u nás moc neviděl...
Ireally, z USA mám stejný zkušenosti s dobrovolnictvím. Málokdo taky ví, že USA je nejcharitativnější zemí na světě-bohužel si čísla nepamatuji. Posílá spoustu peněz na chudé. Je těžké něvěřit tomu, že američani jsou tak "voluntýrsští" z jiného důvodu než právě proto, že jsou tolik věřící. Mě rodiče vedli k nenávisti k USA, tak jsem pak byl šokován, jak jsou príma a že na každé ulici je deset vesměs protest.kostelů. Jak si Amíci vzájemně velmi pomáhají a tak málo jim záleží na vizáži! U nás jak jsi pěkně oblečen, jsi někdo a naopak. Stav srdce a svědomí tu není hodnota..
Pro zajímavost: vloni jsem vyhrál GC, zelenou kartu, tedy vlastně jsem se mohl stát Američanem s celou rodinou. Do Ameriky mě táhlo právě jen to křesťanství, ta svoboda ducha tam, ta povaha Američanů, ne jejich ekonomika. Kvůli starší dceři, která velmi nechtěla emigrovat, jsem učinil snad nejtěžší rozhodnutí v životě a zůstávám v ČR. V zemi, kde si lidi možná myslí, že žijí již jak Amíci.
Nehci být pesimista, ale je pravda, že po mých cestovatelských zkušenostech se mi Češi moc nelíbí. Myšleno obecně. Znám TOLIK super lidiček a chtěl bych mít jejich srdce! )
To je stoprocentně pravda, ta dobročinnost bude hodně provázaná s vírou. A ač je to spíše ta "teoretická" než "žitá", jak jste psal výše, tak jistě na to mají ty uznávané zásady (o kterých se vesměs dočteme v Bibli) velký dopad. Je pravda, že ta vzájemná tolerance a vstřícnost je v USA na úplně jiné úrovni než zde a profitují z toho všichni (hlavně duševně). Líbí se mi, že i v motelech, hotelech a ubytovnách je naprosto neoddělitelnou součástí výbavy každého pokoje (samozřejmě kromě nutností jako klimatizace, kabelové TV a lednice ) také Bible v nočním stolku. A člověk ani nemusí být věřící, aby si Bibli přečetl a něco si z ní odnesl.
Jinak obdivuji vás, že jste učinil takové velké a jistě velmi nelehké rozhodnutí kvůli svým blízkým. Věřím, že jste udělal správné rozhodnutí.
Kolikrát jste byl navštívit vězně ve vězení, nemocné v nemocnici? Kolikrát jste slepému cizinci na ulici vtiskl 500kč? Kolik peněz měsíčně už roky posíláte na hladové děti do Afriky? Kolik % z vašeho výdělku dáváte potřebným kolem vás? Žijete skromně, ne na úkor druhých? Radujete se s radujícími, pláčete s plačícími?Dáváte i své nejlepší nebo ze svého mála? Jak často se podílíte na dobrovolnických akcích? Pokud můžete říct na takové otázky ano, chci znát Vaše životní kréda! Jste zvláštní a ojedinělý člověk mezi desítkami, stovkami...
Je pravda, že bych měl tu víc psát, ale myslím, že víc než slova mluví za sebe spíš (můj) život- psaní nemá takový vliv jako osobní příklad. Navíc si všimněte, že platí, že čím víc napíšu, tím víc bude opozice. Nikdo zatím neřekl, že by církev udělala něco dobře. Smutný, vypovídající...Ateistická země.
"Nenajdete ateistu- v zákopech", říkal nějaký slavný člověk, co prožil válku. Těm nejdůležitějším otázkám se vyhýbáme. Jo, ještě je super Viktor Frankl, ten věřící psycholog, co byl v koncentráku, napsal knihy, založil "logopedii" jako psych.směr jako je psychoanalýza. Ta se podle mě oproti logopedii může jít, skoro, zahrabat- ne, dělám legraci ). taky je dobrá.
Proč bych tu měl psát o tom, který opalovací krém je nejlepší nebo co dnes dávají v kině? Vždyť toho je všude PŘÍLIŠ mnoho! Nechceme mluvit o smyslu života, o smrti?
Znovu opakuji, ukažte mi svůj životní styl a poodhalte skutečný stav srdce a pak budu mít zájem i o vaši životní filozofii. Nezlobte se na mě, že už nebudu psát, protože se domnívám, že jsem uvedl dost zdrojů, kde lze získat detaily o tom, jak uvažuji já..Pokud by to snad někoho zajímalo.Člověk má se svým časem rozumně hospodařit-jdu se věnovat dětem. Ne že bych se bál opozičních názorů.
Co je člověk za člověka se nejvíc ukazuje na jeho vztahu k peněžence.
Hmmmm, kecy o charitativní Americe mne opravdu "zajímají"
Doporučuji shlédnout film Sicko - jak se tam postarali o hrdiny-záchranáře při teroristických útocích na dvojčata
Na Americe mne možná zaujala právě ta nevšímavost jak kdo vypadá...ale to je asi tak všechno, jinak jsou docela primitivové a chtějí dělat světového policajta. Hodně zla na zemi způsobují právě oni svým kafrání do všeho, jasně řadoví Amerčané za to úplně nemohou. Prostě žít kdekoliv jinde, ale ne zrovna tam
To rrobie : co Vám upřít nelze je, že dokážete opravdu přesvědčit každého, že jakákoliv církev je k ničemu. A propó pokud nechcete ztrácet čas diskuzí tak nechápu proč do ní lezete
Tohle není diskutárna.Je to přece poradna.Robbie chtěl odpověď na svůj dotaz,ne strávit roky přesvědčováním druhých- tipuji.Já církvím fandím,dělají spoustu dobrého.
Robie dal námět k volné diskusi, proto Admin toleruje i nesmyslné názory, zatím... Názor na církve - můj osobní .- zde raději nebudu zveřejňovat - mohl by to být důvod ke smazání tématu...
Všichni píší, jak má člověk začít (a patrně i skončit) u sebe. Je vidět, že jsou ''nakrmení''. Nesmysl, nikdy se nemůžeme odpoutat od okolní společnosti a komu se to podaří, tak se mu to za čas šeredně nevyplatí.
Dříve mocní drželi svůj plebs v haptáku díky bídě a odříkání a docházelo k rebeliím a povstáním. A pak se zrodil genius, který jim dal pořádně nažrat! Přežraný a doměle spokojený dobytek se dojí mnohem lépe, než dobytek hladový. Jediné, co je opravdu na každém z nás je to, jestli jsme ochotni to vidět nebo ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.