Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bohatý,střední třída a chudý

Od: krkovicka* odpovědí: 26 změna:
Hezký sluneční den přeji.Co si myslíte o lidech kteří by si pro korunu nechaly vrtat koleno a naopak chudáky kteří jsou poctiví a daly by vám první a poslední.Máte s nima dobrou zkušenost nebo tu špatnou?Záleží na charakteru člověka nebo jeho postavení ve společnosti?
Mám pozitivní zkušenost s lidma kteří žijí z huby do huby.Dobráky,kteří i vypůjčené peníze vrátí jakmile mají a dají i něco navíc a naopak s lidmi kteří mají penize,kteří nemusí na nic šetřit a to abych je otravovala každý den,bo zázračně zapomínají.Řeší jestli koupí nebo jestli někoho zaplatí za odvedenou práci a že je to drahé a jinde je to lepší.Co myslíte?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

metallica*
hodnocení

0x

tenhle názor, že bohatí lidé sou ti špatní a chudí ti dobráci mě vždycky ničí. Já zastávám názor, že jsou chudí -dobří lidé, chudí-špatní lidé, dále bohatí-dobří a bohatí-špatní...prostě vždycky záleží na povaze toho člověka a jak moc se nechá a nenechá ovlivnit at penězi či chudobou...já vám něco povím...pocházím z velmi chudé rodiny, kde naši byli pracovití ale věčně problémy s penězi...kolikrát sem neměla ani na autobus do školy atd atd...chudobu jsem na jednu stranu nesnášela ale na druhou stranu mi mamka vždycky říkala že budu mít aspon do života dobrou školu a budu si všeho víc vážit...dneska jsem s přítelem v pozici, že ne že sme úplně bohatí ale prostě se máme dobře...ale na nikoho nemachruju, naopak si plánuju co si chci splnit ale i komu chci pomoct...mám hrozně ráda zvířata a nesnáším když se nějaké hovado k nim blbě chová...takže jeden z cílů je přispívat útulku atd...už nyní posílám každej měsíc příspěvek do mé oblíbené ZOO, mám dobrej pocit, když mohu pomoct i někomu v tv když hlásejí v novinách že můžem pomoct...já mám pak dobrej pocit že aspon náká část peněz co sem někomu poslala někomu pomohla to je vše...já před dvěma roky smýšlela ještě jinak...dneska s ena to dívám i z jiného pohledu a vidím to také jinak...a lidé by to měli také občas udělat...netvrdím že 100% lidí chudých je dobrejch a 100ˇ%lidí bohatejch je špatnejch a na tom trvám...jen si říkám, že bohatí umí i lépe možná hospodařit s pěnezi...a umí možná i víc riskovat...chudí zas naopak třeba hledají důvod proč to a ono neudělat...asi tak vše co jsem chtěla napsat...

doplněno 28.06.12 09:13:

z mého kruhu známích znám třeba mladého ředitele firmy, který věčně machruje...kupuje si každej rok auták...a to má jen dva roky firmu a je mu 28let...pak znám známého komu je padesát má firmu dvacet let a je to úplně super člověk...pak znám chudého známého který na vše nadává ale nic proto neudělá jen je vše na dvě věci...což je oblíbená věta spousta lidí...a pak znám chudého kamaráda, který je dobrej člověk, vím že přispívá také na charitu a je to chudý člověk...takže vše je v charakteru člověka...

doplněno 28.06.12 09:18:

a ještě něco...nevím jak zrovna Vy smýšlíte a zda ste chudý či bohatý ale třeba to i že budete bohatý můžete splnit sen třeba mámě, partnerovi, rodině, dětem komukoliv...já chci třeba mámě splnit sen že pokud se to poštěstí a budem se mít dále dobře že ji chci do stáří koupit malej byt...protože v 45 letech se často stěhuje a vím jak by to chtěla...takže se třeba i tak na to koukejte, že chcete někomu něco splnit...bohatství je dobré když to použijete pro dobré účely, ale chudoba není také nic dobrého.

doplněno 28.06.12 09:22:

a ještě doplním a co se týče střední třídy tam zas znám člověka co pokaždé když o sobě mluví tak strašně machruje jak n avšechno má a to mi dost vadí...nemám ráda tyhle typy lidí pak ale zas když potřebujete s něčím pomoct tak vám rád pomůže...kéž by se všichni lidé konečně probudili a začli věci vidět i jinak a třeba i začli trošku smýšlet jinak...jediné co je k tomu potřeba trošku nechat ve svém mozku proudit nové myšlenky a ne se utvrzovat ve starých myšlenkách

hodnocení

0x

Člověk se chová tak, jak mu to poměry dovolují - umožňují. Proto velmi obdivuji ty , kteří za současných tržních poměrů, zůstávají a jsou dobráky a charaktery. Zároveň si ale svými vlastnostmi, příliš pro svoje materiální blaho neprospívají. Konec konců nebýt těchto poctivých, na čí kolenou by všehoschopní asi vrtali své koruny-rozmnožující-se bohatství? Pro jsem přesvědčen,že nezastupitelně záleží na poměrech ve společnosti, její pravidlech - zákonech, pol.systému , kontrole a ochotě tyto požadavky naplňovat. miro

doplněno 28.06.12 09:44:

Že je vše v charkteru člověka? S tím zcela nesouhlasím . To proto , že si dávám otázku, kde se bere, jaak se formuje charkter člověka? Rodí se s člověkem a nebo se utváří v rodině, nebo se utváří a přizpůsobuje prostředí ve kterém člověk žije? Já jsem přesvědčen , že větší měrou se charakter utváří v životních podmínkách-pravidlech společnosti. Prvým počinem utváření špatných charakterových vlastností je , když rodič na pískovišti řekne své ratolesti:" Nepůjčuj tu koloběžku nikomu,nebo ti ji rozbije". Ve společnosti je to zásada, když na prvém místě jsou peníze a opovrhuje se prací .

metallica*

jako dítě si přebíráme výchovu a názory lidí kolem ale když dospějem je jen na nás jaký si utvoříme názory a zda je přetvoříme...

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Já se díky povolání pohybuji ve všech třídách. I mezi bohatými se najdou relativně slušní, kteří zbohatli svoji prací a nejsou to gauneři, dokonce jim peníze nevlezli do hlavy. Je jich málo. Na vlastní kůži jsem zažila vyhrožování , že ublíží mým dětem. Bylo to od mediálně známé firmy. Určitě znáte, její majitel je jeden z nejhorších lidí, které jsem kdy potkala. Tady kde žiji má nejhorší pověst , alespoň mezi lidmi co ho znají. Lidi co vlastní firmu a mají majetek se většinou chovají jako dravci na lovu. Znám je hlavně z obchodního styku a tam je to chování nejhorší. To co znáte z filmu s M . Douglasem. Jde o to jak vás co nejvíc oškubat. Ale jak jsem říkala jsou mezi nimi i celkem normální lidi, ale těch je asi jen 10 %. Pokud na to nemáte žaludek, nechtějte mezi nimi žít.

hodnocení

0x

To teda je otázka! *klik* Odpověď není vůbec jednoduchá, protože je spousta charakterů, spousta situací, kdy se každý z nás zachová proti své přirozenosti.Takže i boháč může být lidumil a o jeho činnostech a příspěvcích pro dobro chudáků vůbec ani netušíme. Nevíme, kolik křispívá, kolik udělal pro domovy dětí, kojeňáky, domovy důchodců a nadace pomáhající bezradným a potřebným. Neznáme jeho povahu, ani jak odhadl někoho, koho my pokládáme za chudáky. (Třeba tím o kom vím, že věčně sedává i s dětmi v hospodě, vídávám je, když couráme s Dorkou čurat a jsem o nich hluboce přesvědčená, že jsou to chudáci. Kolik lidí stojí před ÚP s cigaretou. Kolik prokouří?) Jak se vlastně pozná chudák? Kolik lidí tady psalo, že jsou chudí a přitom mají počítač, internet a odpovídají ve dne i v noci. Kdy tedy pracují? Potřebují poradu o psovi, o autu, o baráku, o zahradě, o garáži, o chatě. Jak poznáte, že je to chudák, který by rád pracoval a rád by byl bohatý. Nebo má stále málo? Má jen malou chatu, malé auto, malého psa. Když se bohatý párkrát takhle napálil, není divu, že šetří. *hi* I já jsem zažila dobu, že jsem počítala, co je výhodnější, zda 4 rohlíky nebo půl chleba nebo jestli můžu rozštípat ještě kousek nepotřebného plotu, abych mohla zatopit dvěma dětem. Myslím si, že chudoba je relativní. Když je doma pečivo, brambory a sádlo, teče teplá voda, svítí světlo a jde plyn, není tak zle. Jasně že mě vytáčejí ceny a výše důchodů a platů a nezaměstnanost a arogance naší vlády, ale myslím si, že opravdu chudých lidí je minimálně. ;) A také si nemyslím, že chudí lidé jsou dobří, laskaví a dajní. Jsou takoví, když si to mohou dovolit, když je to zas až tolik nebolí. Jsou hajzlíci i tam i tam.*hej*Navíc množství peněz je jen otázkou desetinné tečky a čárky. Někdo počítá s desetikorunou, někdo se stovkou a pro někoho tisícovka nejsou vůbec žádné peníze.
*jasne*

metallica*

*hej*pěkně napsáno...souhlasím

krkovicka*
hodnocení

Právě těch boháčů co rádi berou ale hůř dávají znám plno.Jednání s nima o práci nebo o peníze je běh na dlouhou trať.Štve mě to ,jelikož strany nejsou vyrovnány.Jsou tedy ti šťastnější ti co mají nebo naopak ti co škudlí?Když jsem požádala o pomoc ty slabé vždy pomohly,naopak ty výš jen o tom mluvily ale už nekonali.Je hezké ukazovat kdo je tady pánem nad věcí.Jenže o penězích to není.Opravdu záleží na charakteru a ten kdo peníze má,má moc.

ron*
hodnocení

0x

Souhlasím se všemi.

Samozřejmě jsou lidi, co by se rozdali , ale jsou i ti druzí. Většinou Ti, co mají nejvíce, neradi dávají. Je to běžné v každé společnosti,

Všichni se s tím sekáváme.

A to nejen v klasické pohádce Obušku z pytle ven*smich*

hodnocení

0x

No to je teda. Nejsem boháč a přispěla jsem jedinkrát a znovu už bych to neudělala. A to dokonce, ani kdybych byla bohatá. Mám mnoho kamarádů z bohatých rodin a taky nikomu a nikam nepřispívají, ale to neznamená, že jsou špatní.

Copak se "dobro" člověka hodnotí podle toho, kolik příspívá nějakým dětským domovům nebo bezdomovcům? *sok*

krkovicka*
hodnocení

Ne to určitě ne.Jen mi prosím predstavte člověka který si jezdí na dovču,barak novostavba ,bez hypotéky a žádného zadlužení,plat okolo 60tis.měsíčně a víc,auta dvě,chata,firma,psa radši nevlastní-neboť nechce za nikoho přebírat zodpovědnost...a který prostě může dat ale nedává a kamarády radši dělí na majetne a nemajetne a taky je pěkně tahá za nos.Oproti tomu člověka který má dluh,splácí po částkách,bydlí v rujne společně s ostatnimy aby ušetřil na nákladech,nízký plat,šalinkartu ale když za ním přijdete,dá vám kafe se susenkou,chlazené pivo,půjčí cednik-hrnec cokoliv a když ho poprosite o finanční částku dá,nebo naopak on vás požádá a sám se pripomene,vrátí v domluvenem termínu bez keců a vymluv,tak jak to naopak dělají ti zbohatlíci s platem a chatama.Bohužel já mám tuhle zkušenost.

tomasgulas
hodnocení

0x

Čau všem.

Jsem naprosto přesvědčen o tom, že člověka nemůže nikdy majetek nebo peníze změnit, "pouze" v něm zviditelnit vlastnosti, které dávno má a z určitých "strategických" důvodů je tajil. Pokud je někdo lakomý a bohatý, byl by lakomý, i kdyby zchudl a vice versa. Když jsem neměl žádné peníze a chlastal jsem, klidně jsem byl schopen za poslední peníze pozvat kohokoliv na pivo. Dnes, když na sobě makám, vzdělávám se a dřu jako mezek, utratím měsíčně peníze za tři kofoly, nejezdím na dovolenou, nekupuji hadry, prostě neutrácím by mi dost vadilo, někomu něco platit. Protože ono je jedna věc pomoci člověku, který to opravdu potřebuje (dle mých zkušeností si takový člověk o pomoc nikdy neřekne) a lidem, kteří dělají prd. A postavit se na osm hodin do fabriky neberu jako nějakou snahu o cokoliv na sobě změnit.

P.S. Náhodou jsem vyslechl rozhovor jednoho souseda se svou manželkou, oba takoví nenápadní, vždy falešně usměvaví a úplně mě jímala hrůza, co jsem slyšel. Garantuji každému, že tento člověk se dostat k moci, byl by snad nejnenáviděnější člověk na této planetě. Přitom je to v něm, jenom "obyčejného člověka" (musím to dát do uvozovek, mě totiž vždycky tohle nesmyslné označení rozesměje) nikdo neposlouchá. Takže v relativní chudobě je dobrák, jako bohatý by to bylo naopak.

overitnick*
hodnocení

0x

Mnoho majetnych obraci kazdou korunu, jelikoz si ji vydelali a vi, jak tezke je si ji vydelat (dle Vas by si PRO KORUNU NECHALI VRTAT KOLENO)

Stejne tak mnoho chudych je chudych prave proto, ze co maji, hned rozfofruji (to jsou Ti, co DALY BY PRVNI POSLEDNI)

ps. Rika se, ze smich prodluzuje zivot. Pak by ho tedy vztek logicky mel zkracovat.

Co je tedy lepsi? Byt chudy a vztekat se na bohate a nebo byt bohaty a smat se chudym?

tomasgulas

Tak pod tohle bych se v podstatě podepsal. Ikdyž to "zespodu" tak nevypadá, tak ti bohatí se musí kolikrát setsakramentsky otáčet, aby se udrželi nahoře. Konkurence je veliká.

>> Být bez peněz je dočasné, chudoba je věčná<<

Robert Kiosaki

eulalie*
hodnocení

0x

Mám dojem, že na peníze si nejvíce stěžují ti, co jich mají hodně. Neustále "pláčou", jak nemají na to a na to, jak musejí šetřit - přitom jim na zahradě např. stojí do půdu zapuštěný bazén, v garáži stojí tři auta a dovolenou tráví jedině v zahraničí. Ti chudí to berou tak nějak normálně, na osud už nežehrají, protože jsou rádi, že mají aspoň to, co mají, a vědí, že by mohlo být ještě hůře. Toto je můj osobní názor a zkušenost.

krkovicka*
hodnocení

Eulalie,mluvíte mi z duše.Tak to prostě je.Proč ten co penězi nešetří dělá ze sebe chudáka?
Založila jsem tohle téma protože jsem se zklamala v člověku který by vidlemi mohl peníze přehazovat.Ne jen tenhle případ,ono je to podstatě stejný vždy.Ten člověk-Chlubí se novým sporakem,autem, víkendy kde byl a kolik utratil a znackovymi věcmi.Kolo za 30,000...samolibost,až je mi z něho hnusně,ale charakter žádný,nepohlizi na mě.Jsem samaritanec.Splachovaci ale pak pohár přeteče a byla jsem sprostě nařčena co si dovoluji upominat a vůbec si o peníze říct.Ano dluží mi a nemá a nemá,nechce dát...nebo si myslí že jsem charita a to já vážně nejsem.
eulalie*

Tak to bohužel je. Ti bohatí, nechají-li si něco např. udělat na domě u živnostníka, pak s ním smlouvají o ceně, to se jim nelíbí, to je špatně, to mu nezaplatí,... jen aby nemuseli vydat korunu navíc z peněženky. Tak tomu bylo vždycky a vždycky bude. Jo a ještě jeden pohled, někteří bohatci pohlížejí na nás obyčejné jako na žebráky - spatra, přehlíživě. Bohužel, svět je takový - nespravedlivý docela. Nemáte od toho vykuka např. směnku nebo jiný způsob, jak ty peníze od něho dostat? Protože v opačném případě vám asi zůstanou oči pro pláč, on vám ty peníze určitě nevrátí.

krkovicka*
hodnocení

Ne.Nemám.Ale dokáži si to vybrat jinde a jinak.Pevně doufám,že to dobře dopadne.Tohle mě utvrzuje v tom že lidi k sobě mají blíž ale až do doby než se začne jednat o peníze.Nejde ani tak o půjčku.Něco jsem jí prodala k třetí osobě,třetí osoba nekomunikuje a jelikož ona byla prostředník tak vyžaduji peníze od ní.Výmluvy neakceptuji a třetí osoba mě nezajímá.Kdyby bylo na mě.Zaplatím a stou si to vyřeším později.Času měla dost(tři týdny-a dnes se na mě nastvala že jí neustále obtěžují) peněz mají víc než dostatek ale radši přijde o kamarádku než mít právě ten charakter a zaplatit to co má zaplatit.To je jeden z mnoha případů které jsem v životě zažila.
overitnick*

A konecne je to venku. To je proste klasika.

Presne dle zasady vsichni do jednoho pytle.

Narazim na jednoho blbce a hned jsou blbci vsichni, kteri snim maji nejake znaky podobne.

...cikani jsou fuj, bohati jsou hajzli, hospodsti jsou zlodeji,...

Mame na to takove pekne ceske slovo PŘEDSUDEK

krkovicka*
hodnocení

To ale tvrdíte Vy.Předsudky jsou na místě.Na čem tak asi ti zbohatlici vydělávají?Nad hloupostí nebo na úkor těch podřadných.Teď z jiného soudku.Člověk který vybuduje firmu od píky a má pod sebou sto zaměstnanců,dokáže se chovat lidsky.Naproti tomu člověk který založí firmu jen aby sobě sypal,přijde tomu jak slepý k houslim,ženská která věděla kde má roztahnout nohy a to vše na úkor dříčů kteří jim vydělávají na to aby si mohly vozit pr... v medvědu jsou hlídání pod kamerama za nuznej plat,přijít s nápadem za šéfem a být odbyt,protože jste spodní vrstva,to vše se děje a vždy to tak bylo.Proč třeba když ve firmě jsou uklízečky,proč musí zabucet jen aby je kravataci pozdravily? Přitom můžou být rádi a vděčný za to že když ráno přijdou do práce tak mají uklizeno,vyneseny koše a shrnuty drobky ze židle.Proč tedy na něj koukají z vysoka?Přitom uklízečka a vrátný jsou nejdůležitější osoby ve firmě...Setkala jsem se s různými lidma kteří jen ofrňovali nos jak jsou důležití a majetní ale osobní život hrozně prázdný.Nemají pořádný kamarády,mnohdy ani rodinu,jen syslet peníze...Do hrobu si je stejně neveme a když bude umírat,bude umírat sám nebo ve společnosti falešných lidí.Pak si může říct-krasne jsem si žil,nikdy jsem neresil existenci,nikdy jsem neměl nouzi...Bude mít na něj kdo Vzpomínat? Oplakavat ho?Ne jen se pririti další hyeny kteří si budou cpát do chřtánu.
overitnick*

Jak myslite.

Je předsudek ještě předsudkem, když většína do toho zapadá a vyjímek je málo? :D

Pohled z jiného úhlu, jo? Podnikatel nemá přátelé a rodinu, protože na ně nemá čas. Práce ho baví, závisí na něm několik rodin a ví, že kdyby polevil, padnul by. Peníze jsou důkazem toho, že je dobrý, že umí. Je to vyjádření jeho úspěchu. A kdyby polevil, spousta lidí by laskavost pochopila jako slabost a šla by mu po krku.*jasne* Proč by měl být vděčný za to, že placená uklizečka mu uklidila. Ona jen dělá svou práci. Vrátný totéž. A zodpovídají za to, aby udělali to, za co jsou placeni. Nekouká na ně shora, jen vyžaduje, aby plnili úkoly. Nemá si o čem s nimi co povídat. Nepohrdá jimi (ačkoliv asi trošku ano), jen mu nepřinesou jiný užitek, než ten vysypaný koš. A řeči jakože ten dělá to, šéfe, Na to se může vykašlat, protože ten dotyčný dělá dobře svou práci, za kterou ho platí. Čím jiným by šéfovi mohla uklízečka nebo vrátný být užitečný, prospět mu? Jeden zodpovídá pouze za vozík s čistidly a druhý za bránu. A oba si vůbec nedovedou představit, co má šéf na hrbu a důsledky toho, co by se stalo, kdyby jeho rozhodnutí bylo špatné.*cert*A kdo takový nebyl, jak já to surově popisuji, padnul, vytunelovali ho, rozkradli a on skončil jako zaměstnanec, někde, u někoho, kdo mu projevil soucit. Jsou takoví, které popisujete, ale ti asi musí být velmi tvrdí, aby o to nepřišli. *klik* Když mě zalije závist, uvědomím si, že jsem měla stejnou možnost riskovat a postavit se také do takové pozice. Že jsem raději dělala něco jiného, co nemělo budoucnost. Moje rozhodnutí, můj život. A řeči, že jsem na to neměla žaludek, jsou blbost! Mohla jsem to udělat jinak, ale neudělala.

doplněno 29.06.12 10:40:

Podotýkám, že je to pohled "holé *itě", která má co dělat, aby svázala konec s koncem.

metallica*

...mluvíte mi z duše:)ti chudí jsou tak strašně ve všem bezmocní a chudáci ale nevidí, že možná ti boháči proto něco udělali...ale prostě ten kdo je bohatý ten krade...to mi hlava nebere.a zas možná ti co jsou chudáci ti si na to rádi hrajou třeba taky...a rozhodně nemůžu říct, že chudí lidé se víc perou se životem apod...naopak víc na něj nadávají a nehledají způsoby jak to změnit ale pardon já zapomněla-stát je na dvě věci, co bych asi tak zmohl apod.apod...

doplněno 29.06.12 11:05:

jo a mimochodem...před rokem dvěma jsem dělala to že co jsem si vydělala to sem si hned každý měsíc koupila co toho nejvíc, utrácela za jídlo, kosmetiku, oblečení(podotýkám že klasický normální věci žádné značkové apod)...prostě běžný věci...od doby co se na to koukám jinak jsem si ted snad po půl roce koupila jedno tričko, barvu na vlasy co už jsem opravdu nutně potřebovala...takže zaplatím nájem, energie, telefon a nezbytnosti ve formě bydlení a přežití a vše ostatní si dávám stranou...dneska mám na spořícím účtě peníze o které vím, že když se něco stane mám vystaráno a to nemluvím o tom že některé peníze investuji...ano už slyším zas řeči typu...když si to můžete dovolit apod...ne nemůžu...mám klasickou práci jako každej jinej mám potřeby jako každej jinej...jen je rozdíl v tom že si je dávám stranou a neutrácím za věci...a ted příklad chudých lidí...dostanou výplatu poplatí co je potřeba ale pak jdou a hned utratí vše za co mohou protože tam je sleva tam je akce a vždyt já ještě peníze v peněžence mám tak proč ne...a najednou je týden dva do výplaty a ejhle to je vše na dvě věci já nevycházím takže asi tak...znám člověka a je to příbuzný který si stále stěžuježe nemá a prokouří 3 000,-měsíčně!a když jsem mu řekla, že at to omezí a dává si stranou něco tak řekne že to je blbost a že by to stejně utratil...tak mi tady přestante povídat že se chudí mají furt tak strašně špatně...jen nevidí to co nechtějí vidět...a jak tady někdo psal že má soused barák, auto a co já vím...Vy ten dotyčnej konkrétně ste byl u toho, že víte jak s těma penězma hospodařil co proto třeba dělal?že třeba na tý dovolený předtím nebyl, že si na ni třeba odkládal nebo co já vím jiného?stále opakuji že neříkám že všichni jsou takoví a takoví ale neházejte všechny do jednoho pytle.a když už sme teda u toho kolikrát slyšíte v novinách že chudej okradl chudého apod...ale já vím protože se maj špatně a nic jiného jim nezbývá že?dohnala je situace že?pochybuju,sou jen líní něčeho se vzdát něco proto udělat aby se měli dobře...a všichni co tady píšou že budou radši chudý tak kdyby jim nabídl ted hned někdo zdarma třeba 1000 tak si ji vemou!sem o tom přesvědčena!každej má rád peníze protože když sou můžete si koupit spousta věcí a každej chce něco někdo...ti co říkajéí že peníze nechtějí tak si lžou sami sobě

doplněno 29.06.12 11:18:

jo a jak se tady psalo že když mají zaplatit živnostníkovi práci že mají problém...tak jen řeknu a chudí nedluží za nájmy, enrgie, v bankách a pod...ono těch neplatičů je právě víc v těch chudých kde myslíte že se berou exekuce o kterých ted čtu v jednom kuse?že by bohatí přestali platit?to asi ne...možná že ten bohatej není blb který hned zaplatí cenu kterou si dotyčný řekne a prostě smlouvá pak už záleží na tom druhém zda se nějak domluví ale umění není koupit za cenu kterou si dotyčný řekne to umí každej...pak když někdo někomu něco dluží to je jiná situace a sama to nemám ráda...ale to je tam i tam ale troufám si říct že více v chudých.

metalica *palec*Je to tak, jak říkáte. Kdysi jsem slyšela rčení, že chudí lidé utrácejí více než bohatí. Nechápala jsem to, ale když v Kaufu nakouknu do koše někomu, o kom vím, že by měl být s penězi opatrnější, nestačím se divit. Vím, že bohatý člověk si nekoupí Fiata malucha, že si koupí medvěda, tedy že množství peněz je nesrovnatelně větší, ale udivuje mě, jak dovedou utrácet lidé, kteří by měli korunu obrátit v dlani. Za jaké číčoviny, zbytečné. *jasne*

metallica*

přesně tak...já to taky kdysi četla a troufám si tvrdit že to je pravda...zrovna včera tady byl dotaz na půjčku 10 000,-lidi mu radili at si ji nebere apod...pak sme se ho ptali na co to potřebuje a z něho vypadlo auto za 350 000,- a že mu těch deset chybí a že ho chce ted hned!jak malé dítě co nedostane lízátko...si radši veme půjčku...já to vidím i u své rodiny...taky najednu stranu obracejí každou korunu ale koupí pak vše co vidí...a to mě pak strašně rozčiluje když to pak poslouchám jak nemají apod...a přitom vím, že spousta toho utratí za číčoviny jak vy píšete:)to je dobrej název:)ono se to nezdá ale člověk by si měl měsíc hlídat účtenky a bude se pak divit za co vše utrácí...ale to je stejně toto téma zbytečné,sem ráda že se mnou souhlasíte ale je to stejně k ničemu:)lidé si budou mlít stejně to své ale tak klidně...já se chci mít dobře a přeju to všem kteří to chtějí také a nestydím se za to to přiznat.ty ostatní ,,chudí,,at si utrácí a utrácí.Příští rok si plánuji dovču v zahraničí:)...pro ty ostatní ne nebojte nejezdím tam každej rok jedu tam porvé v životě a moc se na to těším.:)

vili*
hodnocení

0x

Peníze kazí charakter, o tom žádná. Proto jsem vždycky říkala, že nechci žádnýho bohatýho chlapa :) Ale nežít od výplaty k výplatě a zkrátka si žít takový ten svůj standart, za to budu bojovat dokud se mi to nesplní... nebaví mě počítat každou korunu a myslím, že nikoho z vás. K dobru těch zbohatlých ale musím poznamenat jendu věc - pravda, štěstí si holt většinou sedne na blba a tak někteří z nich ani nevědí, jak k těm prachům přišli. Myslím si ale, že většina z nich si to prostě vybojovala. Ať už firmu vybudovali nebo zdědili nebo ukradli, všechno to chtělo nějaké úsilí a nějakou práci. Málokdo se stane zazobancem jen tak (kromě ženské, která se za něj provdá...ale o tom teď nemluvím :) Když to řeknu na plná ústa - prostě něco dělali, neseděli jenom u piva (nebo u počítače)a nelamentovali jak je ten svět nespravedlivej, ale prostě něco dělali. A měli prostě tu schopnost nebo tu agresi (nebo to štěstí v případě blbů...) že se jim to podařilo. Takže třeba i ta uklízečka nebo ten vrátný, kdyby opravdu nechtěli dělat to, co dělají, mohli něco dokázat... ale ono je jednodušší sedět a stěžovat si.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]