Máte rádi olivy

Od: Datum: 27.06.12 18:22 odpovědí: 34 změna: 29.06.12 10:16

máte rádi olivy?kdy je jíte a v jakém stavu?díky za příspěvky


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 27.06.12 18:28
 

Nejraději zelené, nevypeckované - chodím si na ně sem - http://www.winemarket.cz/kontakty.php

K vínu, sýru - i jen tak...

;)

doplněno 27.06.12 18:49:

Anzionka - to je skoro zanedbané vzdělání... :-D

Datum: 27.06.12 18:42
 

Já olivy miluju. Nejraději mám velké černé jen tak.. trošku pokapat olejem a je to paráda, ale nejsem vybíravý. Chutnají mi i italské sušené. Mám poblíž bytu italský krámek s lahůdkami, kde prodávají skvělé podomácku namíchané (vypeckované zelené+černé s česnekem, rozmarýnem a kvalitním panenským olejem). Sám si z nich dělám topenádu, dávám je do salátů, těstovin, atd.

Datum: 27.06.12 18:46
 
avatar

Upřímně? Ještě jsem olivy za celých osmnáct let, co jsem na světě neokusila... :D

Od: h
Datum: 27.06.12 18:47
 

jen tak k vínu, k pečivu, nebo do domácího chleba zamíchat do těsta, nakrájet zamíchat do bílého jogurtu ,na těstoviny, do rizota, na pizzu, na chlebíčky - prostě těch možností je nespočítaně ,

Datum: 27.06.12 18:48
 
avatar

Zdravím, napíšu to lidově, olivy jsou hnus, pokud někomu chutnají ať si dá. Nejvíc se mi líbí jak se tím kde jaká celebrita cpe a za rohem hází šavle.

doplněno 27.06.12 18:57:

Amedeus, mýlite se s ničím si je nepletu.

doplněno 27.06.12 20:18:

Pokud bych se přemohl a olivu vzal do pusy tak se taky pozvracím.

Datum: 27.06.12 18:51
 

Vy si olivy pletete s nějakou luxusní potravinou, přitou jsou pomalu levnější, než plechovka arašídů. Celebrity se určitě cpou něčím jiným.

doplněno 27.06.12 18:59:

Každopádně olivy nejsou důvodem zvracení.

Datum: 27.06.12 18:52
 
avatar

Vyzkoušeno, nechutná, nejím...

Datum: 27.06.12 18:55
 
avatar

Ne, to co jsem zatím ochutnal, mi nechutnalo. Asi mám hubu na český vepřový, s tím holt už nic nenadělám. (A ani nechci.)

Od: ron*
Datum: 27.06.12 18:55
 

Zkoušela jsem je naložené, upečené na pizze nebo nakrojené a plněné pikantním sýrem. Bohužel. Nemůžu jím přijít na chuť. Vím, že jsou zdravé, ale nejde to.Moje škoda. :(

Datum: 27.06.12 19:10
 
avatar

Olivy a pravý ruský kaviár, jsou dvě věci co jsem ochutnala a víc do pusy nevzala. Manžel miluje olivy zelené i černé, plněné paprikou nebo mandlí.

Od: bmbx®
Datum: 27.06.12 19:13
 

Znám lidi co olivy nesnášeli a teď se po nich mohou umlátit, jakoby chtěli dohnat co propásli :D

Datum: 27.06.12 19:20
 
avatar

Já zase znám lidi co je jí jen proto, že je to zrovna In. Na rautu si naloží na talířek chřest a olivy jen aby byli světoví.

Datum: 27.06.12 19:23
 

Jen do nich. Pohrdejme lidmi za to, že si dovolili ochutnat něco nového! Nedejbože, kdyby si dovolili sníst ústřici, nebo něco s lanýžovou omáčkou. Pche, snobové! Správný Čech by neměl jíst nic jiného, než smažák s hranolkama.

Datum: 27.06.12 19:29
 
avatar

Tak to přece vůbec nebylo myšleno:) Kdo si naloží chřest a klidně ústřice, a chutná mu to, proč ne. Když si ale někdo naloží jen z pózy, že to je in a populární, je to trapné.

Je mi jedno, co jedí celebrity na rautech a kde mají ústřice nebo olivy... ale na druhou stranu nechci, aby zase někdo pohrdal mnou, že si místo toho naložím u nás ředkvičky a mrkev. Nejsem nějaký gurmán a prostě jím, co mi chutná. Amadee, přece proto nejsem horší, než labužník...?:)

Datum: 27.06.12 19:38
 

Opravdu si myslíte, že si někdo naloží něco, o čem ví, že mu/jí to nechutná a pak bude se vším sebezapřením ukusovat jen aby byl cool? To mi přijde jako totální nesmysl. To neudělá ani ta nejhloupější celebrita (a že jsou i hodně hloupé celebrity!). Ale pokud to ten člověk nikdy nejedl, poprvé ochutnal a nakonec to vyhodil, tak co je na tom špatného? Prostě ochutává.

Nic proti ředkvičkám. Na druhou stranu mi přijde zvláštní, aby člověk přišel ke stolu, kde je dvacet pokrmů z nichž 19 nejedl a automaticky si vzal jen to, co zná, a na nic jiného ani nesáhl. Gurmán není ten, komu chutná jen to "luxusní", ale ten, kdo zná mnoho chutí a pozná kvalitu. Jablko rostoucí někde u dálnice, které hnojí bůhvíjakou sra*kou a bio jablko, z opečovávaného stromu, to je velký rozdíl.

Je labužník horší, než Vy?

Datum: 27.06.12 19:53
 
avatar

A Víte, že ano? Mnohdy jsem viděla, jak si lidé dali na talíř něco, co jim moc nechutnalo, ale jedli to všichni? Týká se to obzvlášť těch "lepších" večírků. Nemyslím hned celebrity, prostě normální lidi. Pokud člověk ochutnává ze zvědavosti, tak samozřejmě nic proti:)

Také občas ochutnám, co neznám, ale klidně přiznám, že se většinou držím své klasiky, nerada riskuji. Za gurmána se nepovažuji ani omylem:D, myslím, že jako člověk nejsem o nic horší, než labužník, ale Vy jste se tady poměrně pohrdavě vyjádřil o těch, kdo nakupují v supermarketech a tudíž jsou běžní, konzumní lidé. Já mám třeba řízek ráda:D Ono to vyznělo, jako kdyby tito lidé pro Vás byli něco méně:) (ale třeba jsem to špatně pochopila).

Nicméně souhlasím, že neochutnat a kritizovat je hloupé.

doplněno 27.06.12 21:37:

To je fakt, dnes hlavně, že je to levné, na kvalitu se nekouká. Já se snažím vybírat, i když občas vezmu prostě to, co mi chutná:D

Taková pořádná svíčková, na tu už dneska narazíte málokdy (luxusní je u Brna, motorest Rohlenka), a když jsem viděla dva díly seriálu Peklo na talíři, tak mi to bohatě stačilo:(

doplněno 27.06.12 21:57:

Nezávisle na sobě mi ji dost lidí doporučilo, zda se zlepšila, nevím, ale svíčková opravud vynikající:)

Datum: 27.06.12 20:03
 

Běžný konzument není o nic horší, než gurmán, labužní, nebo jak tomu chceme říkat. Co se mi nelíbí je člověk, který úplně ignoruje kvalitu a kouká pouze na cenu. Rostoucí množství těchto zákazníků způsobuje, že kvalitní potraviny nemají spotřebu a proto zdražují a mizí z obchodů. Naopak doslova ODPADKY jsou všudepřítomné. Lidé úplně ztrácejí chuťové buňky a postupně na to doplácíme všichni. Dělat kvalitní potraviny se vyplácí čím dál tím méně. Přitom když si člověk zajde k zelináři, řezníkovi, drobného obchůdku s potravinami, tak udělá stejný nákup za zhruba stejnou cenu... jen toho musí obejít o něco víc.

Já zbožňuji svíčkovou se šesti (až šestnácti), ale nemůžu si to dát už ani v dobrých hospodách, protože mám rád kvalitu. Domácí houskové knedlíky, pravou hovězí svíčkovou prošpikovanou dobrým českým špekem a pěkně den/dva uleželou. To už nedostanete nikde! Hospoda by si ta musela účtovat dvě stovky a porušit hygienické normy... to by si nikdo nedal.

Od: mowla*
Datum: 27.06.12 21:49
 

Tak to se musela Rohlenka oproti stavu, který znám (a po kterém jsem se zařekl, že už tam nikdy nazavítám) sááákra zlepšit - u Brna vřele doporučuju hospodu v Ostrovačicích - U Nedbálků, z dálnice zajížďka tak kilák tam, kilák zpět... Je to jedna ze tří hospod v republice, v nichž si dovolím dát třeba i jelítko či jitrnici...

;)

Datum: 27.06.12 19:49
 
avatar

Amadee, blábolíš nesmysly. Je dost lidí, kteří doslova sežerou cokoli, jen aby byli in. A pak si doma napravují žaludek buřtem ze supermarketu. Proti gustu žádný dišputát. Nech si chutnat.


doplněno 27.06.12 20:25:
Pro upřesnění: Toto je reakce na příspěvek "Jen do nich."
Datum: 27.06.12 20:27
 

Určitě. Milióny! Né... Miliardy!

Od: krkovicka*
Datum: 27.06.12 19:37
 
Můžu potvrdit.Díky práci jsem často u toho:-D
Datum: 27.06.12 19:15
 

Nejsmutnější je, že většina lídí, kterým "olivy" nechutnají, v životě zakousla sotva jednou nějakou kyselou zelenou olivu z pytlíku, který koupili někde v Lídlu a o tom, jaké chuťe mají kvalitní olivy různých odrůd vědí pěkné prd. Přitom jsou desítky různých (naprosto odlišných) chutí. Můžou být kyselé, sladké, hořké. Některé chutnají jako oříšky, jiné jsou podobné houbám, některé jako sušená rajčata, atd. Na druhou stranu je pravda, že v ČR se nám chuťové buňky moc nevyvinuly. Většina lidí nakupuje v supermarketech a soustředí se pouze na cenu. Největší gastronomický zážitek mají z hospody druhé třídy, kde jim naservírovali řízek přes celý talíř. Nějaký Pohlreich nebo Ital v televizi na tom nic nezmění. Nic proti, ale já rád ochutnávám a mám hodně mlsný jazýček, který už toho poznal hodně.

Od: bmbx®
Datum: 27.06.12 19:29
 

amadeus, máš úplnou pravdu a co nepochopím, že existují lidé co něčím pohrdají aniž by to ochutnali :D

Datum: 27.06.12 19:16
 
avatar

Ale jo. Akorát mi vadí, když sou na pizze a v rámci "olivovosti" je celá pizza politá olejem a celá neskutečně mastná. To mi pak teda nejede vůbec. Ale jinak na pizze jo a jinak taky jo.

Od: krkovicka*
Datum: 27.06.12 19:34
 
Občas si je dám.Klidně i ze skleničky s nálevem.Musí být ovšem bez pecek a mám ráda tý velké černé.Nedávno jsem je nakrajela na pizzu.Chutnalo mi;)
Od: bmbx®
Datum: 27.06.12 19:40
 

rozdíl mezi zelenými a černými olivami je jako mezi zelenými a červenými rajčaty - jedny jsou nezralé a druhé zralé ;)

Od: krkovicka*
Datum: 27.06.12 19:43
 
Tak já ráda tý zralé.Táty jsou tvrde...
doplněno 27.06.12 19:43: Tamty...;)
Od: hankauk*
Datum: 27.06.12 20:12
 

S olivami je to jako s kofolou... když je milujete, není co řešit. ... Já olivy taky nemusím. Nevím, proč mi nechutnají... Olivový olej mám ráda, ale olivy ne. Vyzkoušela jsem jich několikero druhů (i v zahraničí), ale nechutnají mi. Někdo třeba zase nemá rád dršťky a ty miluju na jakýkoliv způsob.*smich*

Každopádně s tím snobovstvím jsem zažila jednu příhodu a bylo mi trapně. Byla jsem pozvána na velkou hotelovou akci, kde bylo v rámci rautu podáváno vše, co "smrdělo" rybinou. Suši, krevety, humři, různé druhy ryb, atd... Člověk si mohl na talíř dát, na co měl chuť. Byl tam jeden povedený páreček, co si na ohromný talíř dali humra, celé to doobložili krevetami, suši a ještě dalšími kousky. Pak se u stolečku paní oháněla před dalšími hosty..."Mílo, to je přeci humr. To jsme jedli na Floridě, vzpomínáš?" A je vám asi jasné, jak to dopadlo?! Dvakrát rýpli do talíře a celé to tam nechali. Bylo to trapné... Nejraději bych to tenkrát té vyprsené umělé blondýně strčila do výstřihu.

Od: lottka*
Datum: 27.06.12 20:16
 

olivy nemusím a tak vám nemůžu pomoct..

ale olivový olej je výborný jak na vaření tak na opalování se..věřte nevěřte,bronz chytnete raz,dva :)

Datum: 28.06.12 06:51
 
avatar

Zeť je miluje a mohl by je pojídat třeba lopatkou na uhlí. Mně nechutnají vůbec. Po prvním ochutnání jsem rozkousanou olivu musela decentně vyplivnout do papírového kapesníku. Zkoušela jsem to pak ještě několikrát, ale nic platné, olivy mi vůbec nechutnají. Přitom je nikomu jinému neošklivím - kolik lidí, tolik chutí.

Nechutná mi ani tolik zdravý a propagovaný olivový olej, jak píší - nejvhodnější za studena! Naložila jsem do něj hermelín. V normálním oleji se po něm pokaždé jen zaprášilo, v tom olivovém to mělo úplně jinou chuť a na odbyt to nešlo. Jaga.

doplněno 28.06.12 07:12:

Příspěvek Hankauk mě rozveselil. Ti snobští návštěvníci byli jako výlet JZD z Hoštic v Itálii: Táto, jestli mi ho dáš do huby, tak už ti nikdy nedám pusu!

Jinak vřele souhlasím s těmi dršťkami. Mám je také ráda kdykoli a na jakýkoli způsob. To je něco jiného, než olivy!*palec*

 

Od: imsorry*
Datum: 28.06.12 14:18
 

Jako malá jsem olivy nesnášela, táta si na nich pořád pochutnával a mě to lákalo, ale na chuť jsem tomu přijít nemohla. Jedna paní učitelka na ZŠ nám pak pověděla, že olivy se člověk může naučit jíst. Řekla jsem jí, že je to blbost a zkusila jsem to. No... a učitelka měla pravdu *smich*

Od: stribrnak*
Datum: 28.06.12 15:21
 

děkuji všem za příspěvky,ono totiž já je taky neměl rád,ale jíst olivy se musí člověk naučit,je svatá pravda co napsal Amadeus,s tím souhlasím,ono je to s nima jako s vínem,hlavně záleží jaké ty olivy opravdu jíte,ty s marketů stojí za prd,

znal jsem jednoho člověka co říkal,že je vinař a že má rád k vínu olivy,tak přijel na návštěvu a já mu nalil červené suché,žádný krabicový svahový a on tam šupnul dvojdecku na ex,to bych ho s chutí praštil,to jsem odbočil,to by ty olivy utopil hned.

děkuji všem

Od: mowla*
Datum: 28.06.12 15:27
 

Jeden takový "vinař" málem způsobil mému známému vinaři infarkt - vzal nás do ´archívu´ a ten kluk exnul koštovací decku Sauvignonu dřív, než majitel odříkal původ a stáří vína...

doplněno 28.06.12 15:29:

BTW - pak se někteří lidé diví, že na Moravě prodávají ´víno pro pražáky´...

Od: imsorry*
Datum: 29.06.12 10:16
 

Teď jak jsem si přečetla, že ten kluk exnul, tak jsem se úplně zarazila :D

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.