Nejste přihlášen/a.
Jak je možné, že v tomto rejstříku jsou tak obsáhlé informace o konkrétních osobách, včetně adres a rodných čísel, veřejně k dispozici? Nedávno jsem jen tak ze zvědavosti zadával různá jména do Googlu a vyjelo mi mimo jiné tohle. Našel jsem tam např. informace o rodičích od kamarádky, kteří mají dluhy, ale doslova mě šokovalo to, že jsou tam i desítky dokumentů, kde jsou takové informace jako příjmy, kopie výplatních pásek, sdělení a usnesení soudů, popisy situace dommácnosti atd. Je to normální? Však toto může sloužit i k šikaně dětí které za nic nemůžou, kdyby to objevil někdo chytrý. Prostě Česká republika je na hlavu stát.
Dobrý den, vidíte - pro Vás je to nepřijatelné a pro nějakého věřitele jsou to údaje úžasné.
Když už si někdo udělá dluhy, tak si to má i "vyžrat" a za dluhy se nestydět. A třeba to je i varování pro ostatní, že se tam mohou takto dostat a se vší parádou. Zdravím!
doplněno 16.03.15 09:52:ohneta - já jsem se do toho rejstříku nedíval, tak pouze věřím, že to tam tazatel našel.
Máte pravdu, že to může být v rozporu s tím zákonem, ale to musí vědět nějaký admin toho serveru (a to je snad pod kontrolou). Zda někdo ví či neví o svých dluzích je asi problematické - většinou by to vědět mohl (pokud se o to zajímá).
Ano je to naprosto možné.Moje kamarádka se do insolvence dostala částečně vlastní hloupostí, částečně neochotou druha platit společné dluhy po rozchodu. A hodně se jí to vymstilo. Dostala se do sporu a dotyčná osoba ve snaze jí co nejvíce ublížit tak dloho " gůglovala" až vygůglovala. Informace o insolvenci,včetně všech dostupných dat o mzdách, dovolené apod. pustila do éteru.A kamarádka mohla začít chodit kanálama... A postih? Nula...protože podle PČR získala informace na veřejně přístupném serveru...
Insolvenční rejstřík je dle zákona 182/2006 Sb. tzv. veřejným seznamem, tzn. že nepodléhá zákonu č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Je to totéž jako například katastr nemovitostí.
Viz např. vyjádření přímo na stránkách Úřadu na ochranu os. údajů: uoou.cz/...
Je to hnus, neřeknu kdyby jméno ok, ale tam jsou ke stažení všechny možné dokumenty, kde se píše i o vyživovaných dětech včetně jejich jmen atd, tohle je prostě věc která by veřejně a zdarma být na internetu neměla.
Abcd9999: nezbyde vám nic jinýho než ,,apelovat" na svýho poslance nebo senátora aby tuto situaci změnili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.