Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou sci-fi knihu

Od: david1048 odpovědí: 13 změna:

Poraďte nějakou hodně dobrou sci-fi knihu.(14-17 let)
Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Hoóóódně dobrou? - Den trifidů...

figurek*
hodnocení

0x

Frank Herbert - Duna.

Duna je proklatě dobrá a proklatě tvrdá sci-fi. Hlavní postava je patnáctiletý kluk.

jabraka*

Nejlepší,co jsem posledních 30 let četl.Byl to také teleseriál,ale nedosahoval ani 50% knihy.

Pak také vlastním 60 dílů románu "Ledová společnost".Ale to spíše pro starší 18 let.

JABRAKA

amadeus*
hodnocení

0x

O.S.Card - Enderova Hra

F.Herbert - Duna, kterou tu už někdo navrhoval,

A.C.Clarka - cokoli...(Vesmírná Odysea, Setkání s Rámou, Konec dětství, Město a Hvězdy) můj nejoblíbenější autor.

I.Asimov - Nadace

K.Čapek - Válka s mloky, R.U.R, Věc Makropulos

Já v tom věku nejraději četl staré sbírky sci-fi povídek...

askmenow*
hodnocení

0x

Konec civilizace - Aldous Huxley. To jsem v té době četla já a hodně mě to zaujalo. Je to hodně známé dlo, možná se s ním jednou setkáš i ve škole, ale fakt bomba, doporučuju.

doplněno 24.06.12 19:17:

A po něm doporučuji přečíst si 1984 od Orwella, taky pecka. Dva úplně rozdílný pohledy na budoucnost, oba antiutopický, zajímavý porovnání.

doplněno 24.06.12 19:20:

A hodně silná je i Cesta (Cormac McCarthy), možná jsividěl film, byl tak dva roky zpět v kinech, ale kniha je milionkrát lepší, silnější, depresivnější.

mowla*

Hmmmm - Orwel, zejména 1984, je docela ´drsňárna´...

;)

amadeus*

14-17 let už u normálního člověka žádné větší omezení neklade, to už i takovou drsňárnu snese.

askmenow*

Konec civilizace mi přišel drsnější. Rozhodně jsem oboje četla ve zmíněném věku. Tak nevím, proč by ne on ;)

doplněno 24.06.12 19:53:

Naopak bych si, obzvlášť v té době, přišla asi čímkoli jemnějším ošizena. Ale tak to bylo možná mnou ;)

mowla*

No jo - kolik lidí, tolik názorů...

Třeba u Čapkova Krakatitu se už cca 40 let děsím/bavím D´Hemontem... ;)

A uklidňuju se třeba REH - i když ten mává mečem i při snídani...

;)

hodnocení

0x
Bradury: Marťanská kronika,
jabraka*

Kartaginče,samozřejmě Ray Bradbury, zemřel právě 6.června ve věku 91 let.

Jinak toho napsal fůru.

JABRAKA

hodnocení

0x

Za mě:

1. Karel Čapek - Krakatit

2. Karel Čapek - Továrna na absolutno

re*
hodnocení

0x

den trifidů je moc pěkná knížka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]