Nejste přihlášen/a.
Frank Herbert - Duna.
Duna je proklatě dobrá a proklatě tvrdá sci-fi. Hlavní postava je patnáctiletý kluk.
O.S.Card - Enderova Hra
F.Herbert - Duna, kterou tu už někdo navrhoval,
A.C.Clarka - cokoli...(Vesmírná Odysea, Setkání s Rámou, Konec dětství, Město a Hvězdy) můj nejoblíbenější autor.
I.Asimov - Nadace
K.Čapek - Válka s mloky, R.U.R, Věc Makropulos
Já v tom věku nejraději četl staré sbírky sci-fi povídek...
Konec civilizace - Aldous Huxley. To jsem v té době četla já a hodně mě to zaujalo. Je to hodně známé dlo, možná se s ním jednou setkáš i ve škole, ale fakt bomba, doporučuju.
doplněno 24.06.12 19:17:A po něm doporučuji přečíst si 1984 od Orwella, taky pecka. Dva úplně rozdílný pohledy na budoucnost, oba antiutopický, zajímavý porovnání.
doplněno 24.06.12 19:20:A hodně silná je i Cesta (Cormac McCarthy), možná jsividěl film, byl tak dva roky zpět v kinech, ale kniha je milionkrát lepší, silnější, depresivnější.
14-17 let už u normálního člověka žádné větší omezení neklade, to už i takovou drsňárnu snese.
Konec civilizace mi přišel drsnější. Rozhodně jsem oboje četla ve zmíněném věku. Tak nevím, proč by ne on
Naopak bych si, obzvlášť v té době, přišla asi čímkoli jemnějším ošizena. Ale tak to bylo možná mnou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.