Otrhat,odstranit zelené sťopky-nechat jen kuličky a Omyt.dávám je do krabiček od zmrzliny.V sáčku to nevím.Mě se sáčky při soupani v mrazáku trhaji.Záleží i na prostoru v mrazáku.
Hrozny rybízu umýt , nachat okapat, na plech nebo tác dát utěrku (i papírové) a ve slabé vrstvě nechat proschnout. Otrhat (dělám to vidličkou nad miskou) a nasypat do krabičky, sáčku atp.(já dávám do krabiček od ramy,je to dávka na jeden plech). Používám v zimě na koláč a pak peču nebo na upečený koláč a pak dozdobím želatinou, šlehačkou.
zlatkat
Liduli,děkuji,ten nápad s vidličkou je super.Dám se do toho.Dík Z.
Také omyjí v hroznech a pak teprve odstraňuji stopky, nechám usušit a rozprostřu na tác v jedné vrstvě a dám zmrazit do mrazáku. Po zmrazení kuličky šoupnu do pytlíku a vrátím do mrazáku. Nemám je slepené a na buchty mňamka.
Dobrý den. Dnes jdu sbírat červený rybíz. Na rozdíl od Vás, rybíz nemyji. Když jsem rybíz myla a pak dala do mrazáku, hodně rychle mrazák zarůstal sněhem. Stromeček rybízu, který chci trhat, večer předem hadicí opláchnu. Ráno je rybíz suchý a čistý a mohu trhat. Vidličkou otrhám do misky, dám na tác a dám zmrazit do mrazáku. Druhý den z tácu zmražené kuličky, jen přesypu do misek od Perly, nebo mističky od rajčat. Dělám to už dlouho.
Umýt rybíz jde i hodinu před trháním, za hodinu je suchý a dá se sklízet.
Rybíz neumývám ani nehrabu vidličkou. Nejvíce vitamínů je v neumytém ovoci, jasně, že v prostředí, kde si to můžete dovolit. Trhejte ovoce a přímo jej papejte a taky ho neumýváte. Tehdy je nejbohatší na vitamíny. Dnes (18,7,2015) jsem otrhal černý a bílý rybíz a pokud možno se stopkami ( věřím tomu, že vždy příště jsou stopky větší a kuličky rybízu taky). Nebudu ho umývat ani náhodou, ale tak hledám jak jej šikovně a rychle zamrazit po menších dílech tak, abych si ho příště mohl dát trochu s cukrem na chuť. No vidím to tak, že dám sáčky a po naběračce to tam zabalím. malé misky nemám (koupím příšte - byly nedávno v Lidlu), ale je třeba to dát na mražák co nejčerstvější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.