Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ví někdo, co to je?

Od: sanyo* odpovědí: 30 změna:

Prosím, ví někdo, co to je za přístroj? Dle mého názoru to může být na skartování - znehodnocení, třeba starých filmových pásků, ale to by se člověk utočil, na nudle to asi nebude, papírové proužky při skartování se namotávají kolem dokola, na úpravu nějakých plíšků?, nevím... - má to výrobní 1692 Y, šířka otvoru pro vkládání 30 mm, děkuji za případné tipy

Ví někdo, co to je?
Ví někdo, co to je? #2
Ví někdo, co to je? #3

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

1x

Zeptal jsem se hostinského, pravil strojek na skartování Babiš-účtenek

marlay
hodnocení

1x

Jedná se o řezačku na sušené tabákové listy. Záhada vyřešena :)

Hezký den Všem.

ohneta*
hodnocení

0x

Strojek na nudle.

majsterjoe*

jojo, nudle. Jeste ho mam doma nekde v originál krabici.

ladinpraha*
Tvari se jako na nudle, ale ja v nem mam noze hladke, tenke a ostre. Ale je fakt, ze mne z nej lezou nudle vlasove.
doplněno 12.04.15 20:40:

Ty "mlecí kameny" spíš odpovídají nějaké drtičce. Obilí, kostí ... Ale tomu zase neodpovídá ta "násypka".

doplněno 13.04.15 20:27: Jenom napad, mozna hloupy, co na listy tabaku? Naruseni vlaken, potom snazsi suseni a zpracovani.
sanyo*
hodnocení

Díky za dosavadní příspěvky, jenže se mi nechce moc věřit, že tento rezavý strojek a téměř s ozubenými kolečky a s žádnými řezacími kotoučky, by byl strojek na nudle.. Budu si muset udělat těsto..a pak uvěřím.., ladin má taky pochybnosti.. Možná, kdybych viděl ten strojek majsterjoe, tak budu klidnej.. I když zase na druhou stranu, pokud by nebyly ty kotoučky hrubé, tak by to možná to těsto nevtahovalo dovnitř - bůhví..

Ví někdo, co to je? #4
Ví někdo, co to je? #5
strouhal

Jestli pro tu řezačku nemáte využití, tak mám zájem.

S pozdravem. Strouhal.

isteron
hodnocení

0x

Na cestoviny to nebude. Mám podobný, ale elektrický skartovač, vo veľkosti 10 l. vedra a ten má podobné nože, ako tento. Tipujem skartovačku na jednotlivé bankovky,dopisy, malé potvrdenky, alebo podobné papiere.

knedlik*

Mlýnek na ořechy?

zahada
hodnocení

0x

Hádám, není to něco na výrobu zipů?

Tak to jsem sama zvědavá, co to je.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, vzhledem k mohutnosti celého strojku bych snad vyloučil použití v domácnosti.

Spíše to asi sloužilo v nějaké provozovně, dílně (elektrodílně) nebo fabrice. Zdravím!

doplněno 13.04.15 10:25:

Těžko říci. Možná to sloužilo i na nádraží - skartovačka neprodaných jízdenek (těch tvdých kartiček).

doplněno 13.04.15 21:31:

Řezačka tabáku by to mohla být - zkusil bych ten strojek očichat, jestli tam není "pachová stopa".

majsterjoe*

Mohutnosti? Mně to právě nepřipadá o nic více mohutnější než mlýnek do kuchyně. Dle prvni fotografie určitě.

isteron

Na lepenkové cest. lístky to nebude. Skazené c. lístky sa museli posielať späť do výrobne cest. lístkov. A pochybujem, že by to oni skartovali ručne. Keď sa im tam nazbieralo viac lístkov aj z iných pokladní.

Mne to pripadá ako skartovačka na ručný pohon. Podobné nože to má ako elektrické do kancelárií, ako teraz predávajú v kancelárskych predajniach alebo supermarketoch.

isteron
hodnocení

0x

Knedlik : mlynček na orechy to nie je. Ten máme doma v komore. Mlynček na orechy má podobné strúhadlo ako na zeleninu, ale stočené do bubienka, umiestnené vodorovne, podobne ako miešačka na maltu.

jofa*

Podle mne to do kuchyně není. Takový vzhled, vstupní otvor a celková konstrukce, by to určitě nemělo. Přikláním se k benovi na skartačku vlakových jízdenek. To je někam do hrubšího provozu.

sunset*
hodnocení

0x

Hned mi naskočil obrázek samodomo drtičky na kosti, kterou měl táta. Byla trochu jiná, ale ten mlecí mechanizmus byl prakticky stejný. Dělali jsme na tom z kuřecích kostí a skeletů drť do šrotu pro slepice.

Masivita zpracování napovídá, že to muselo vydržet docela hodně. Na druhou stranu je to poměrně malé a chtělo by to vidět i dolní upevnění - jestli je důkladné na pořádné přišroubování někam k masivní desce do kurníku nebo spíš jen destička s kličkou na domácí použití?

doplněno 13.04.15 15:22:

Díky za fotky se sirkama.

To je opravdu spíš na domácí použití, tj. vyndat, upevnit, použít a zandat. Těsto mi do toho nejde, přeci nebudu z válu řezat 3 cm, to by bylo efektivnější udělat váleček široký aspoň 10, abych se s tím moc necrcal.

Drtička to tedy nebude, nemohl to být kafemlýnek nebo něco na pražené obilí (náhražka kafe)? To by k malým rozměrům násypky celkem pasovalo.

sanyo*
hodnocení

ten papír ani jízdenky to určitě nebudou, zkoušel jsem pohlednici skoro jsem strhnul kličku..a jízdenka byla tehdy ještě silnější.., začínám se asi přiklánět k tomu těstu, pouze se mi jej nechce válet a pak ještě nechávat zaschnout na čistému ubrusu., jak to dělávala maminka... posílám také spodní foto.Ale naopak navíc ten rezavějící materiál, takže zůstává pořád jen a jen dohad..

Ví někdo, co to je? #6
Ví někdo, co to je? #7
Ví někdo, co to je? #8
jofa*

Ladinpraha gratuluji. Je to 100% řezačka na tabák a bylin. Nejde mně vložit obrázek, který to potvrzuje.

doplněno 13.04.15 21:13:

Tak alespoň odkaz: anticus.cz/...

Ví někdo, co to je? #9
ladinpraha*

Dík. Vařil jsem z vody, domácí tabák jsem snad ani nikdy neviděl. Dal jsem obrázek za tebe. Mně se žádný použitelný najít nepovedlo.

doplněno 22.04.15 23:40:

Násypka tam mohla být "odundávací" a možná se ztratila někde v propadlišti dějin. Pokud budu předpokládat zpracování po jednotlivých listech, tak tam vlastně nechybí.

doplněno 28.10.15 20:55:

Sanyo, na nudle zapomeň. Přesně tenhle nudlovací strojek mám doma. Těsto musí být skoro suché, ale ne tvrdé, pak funguje perfektně. Ale s tím tvým strojkem to fakt nezkoušej.

sanyo*
hodnocení

Omlouvám se, odpovědi přišly na původní mail, který jsem si nedávno změnil, ale tady bohužel jsem to zapomněl opravit,... no ta řezačka na tabák se mi zdá s k o r o shodná, ale jaksi mi chybí ta násypka, ale pravděpodobnost tipu ladina je obrovská... děkuji*palec*

kubapes

děda - řezník měl takový strojek v dílně, říkal tomu šlemovačka a sdíral s tím střeva z prasat, koz a ovcí, ale i vepřové , ovčí i kozí žaludky (dršťky).

isteron

Tabak má dosť veľké a široké listy, väčšie ako kukurica , takže to by museli byť väčšie vstupné otvory.

moula*
hodnocení

0x

No, jednou jsem byl na jatkách přítomen tomu, že na takové podobné , ale elektrické mašince strhávali krupon ze špeku nebo z bůčků apod., akorát to bylo větší. No ale kdyby se špek s kruponem nařezal na užší pásky...

kapucin
hodnocení

0x

tipujem to na ručny plinček na tabak ak mate a dasa dohodnut na rozumnej cene kupim

rasekvasek*
hodnocení

0x

Pro porovnání,mám doma tohle,je to strojek na nudle,made in CCCP.

Ví někdo, co to je? #10
Ví někdo, co to je? #11
Ví někdo, co to je? #12
sanyo*
hodnocení

díky rasku.vasku - to by mohlo být asi ono, akorát máte širší pláty zaschlého těsta - jak to vyrábí ty nudle? Jde to od sebe dobře oddělovat? To těsto už někdo tipoval také..

doplněno 28.10.15 22:23:

ladine - no, je to skoro stejné- principiálně, pouze mne mate ten nerez u toho nového strojku, ale zase ten můj strojek má ty "stříhací" kolečka jakoby perfoirovaná, nebo jak bych to řekl, a ten nový strojek je má zcela rovná. Ale ladine, nevím jestli si pamatuješ maminky a babičky, jak dělaly těsto na nudle - dělaly to přesně tak píšeš, a jak by ten strojek to potřeboval - to znamená, že uválely na stole tenouké těsto, pak ho nechaly dobře zaschnout, poté ho nařezala maminka na takové dlouhé pruhy, asi jako má rozměr ten nový strojek, pruhy naskládala na sebe ( asi tak3 až 5), a pořádným nožem krájela drobné nudličky, které pak roprostřela po utěrce k prosušení.. Jasné je, že těsto nesmělo moc proschnout, aby se nelámalo...

Jedině , co mi pomůže bude, opravdu to těsto správných vlastností, zkusit přes ten strojek.., zatím jsem se k tomu nedostal.

rasekvasek*

Jde to krásně,to těsto nesmí být úplně suché,krásně to z toho leze,nelepí se to.

dodo*
hodnocení

0x

vyzera to ako mlyncek na tabak ak to budete predavat napiste mi na haluz500@gmail.com

hanacek

Možná je to tohle, je to dost podobný. mlynky-na-maso.hledejceny/...

1) vyreseno
2) v ty dobe nebyl o cerealie zajem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]