Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v poslední době se mi nakupilo několik problémů, které se snažím překonat. Nemůžu říct, že by se mi to nedařilo, mám spíš psychický problém. Třeba dva dny se mi zdá, že všechno půjde dobře, spoustu věcí zvládám, během dvou, tří hodin ale přijde zlom, kdy se propadnu o sto procent. Nemůžu pak normálně fungovat. Snažím se pořád něco dělat, abych neměla čas myslet na blbosti, ale přesto... jsem celkem mimo. Měli jste někdo podobný problém? Mysleli jste neustále na jednu věc (pro vás spíše negativní)? Jak jsteto řešili?
Noja,tohle sama nevyresite a nikdo,musite zajit k lekari,aby vam zjistil,jaky druh deprese mate a źa vcasu lecil medikamenty.Treba to nebede treba dlouhodobe,ae kdyz nezacnete vubec,muzou se prohlubovat a nikdo a nic je nezastavi.Uvidite jak se vam mysleni zlepsi na pozitivum,ale po delsi dobe,je to na delsi dobu lecba.Mozna uz po 2 mesicich ucitite zlepseni.zajdete proto na psychiatrii,nejste sama kdo deprese ma.
myšlenku ,nebo myšlenky? budu upřímná ,myslíte sebevraždu? příjde mi vaše popisování ,že u vás již může být rozvinutý nějaký druh deprese ,nejsem úplně odborník ,psychologii jsem trošku studovala ,ale tady asi pomoc nenajdete ,chce to svěřit odborníkovi ,neříkám hned psychiatra ,neznám detajly ,ale určitě se v tom netopte ,nenechte to dojít někam do extrémů...
Budu také upřímná, sebevraždu na mysli nemám... opravdu. sklon k depresím mám. Jenže tyto prapdy jsou dle mého názoru způsobeny jedním z problémů, krerý se vyskytl v mém životě, ale bohužel jej může nejspíš odstranit až čas. zajímalo by mě spíš, zda se od toho problému lze nějak odpoutat.
Chce to najít si nějakou činnost a v momentě, kdy přijde tato špatná chvíle, ji začít dělat. Něco, u čeho nebudete přemýšlet. Jsem na tom podobně jako Vy a můj únik z těchto situací jsou historické knížky - romány. Je to proto, že v historických knížkách se řeší něco úplně jiného, než dnes řešíme my. Taky jsem začala dělat bižuterii, ale jak je to ruční práce, tak se u toho bohužel také přemýší. Dobré je třeba pustit si nějakou hudbu, něco kde byste si i zpívala, tzn. znala slova. Fajn je také úpořídit si nějaké zvíře, pokud to jde. To byste nevěřila, jak takové hlazení pejska pomáhá...
Moc vám děkuji za rady, myslím, že to pomůže. Snažím se teď často chodit ven, brát vše s nadhledem a nic si příliš nepřipouštět. Nejspíš se začnu starat o zahrádku, dlouho jsem tam nebyla, je v hrozném stavu. :D
Pri vsi ucte pri depresich nikomu nadhled nepomuze.zrejme mate zatim depky lehci formy,nekdo treba ani chodit ven nemuze a vi,ze by mu to pomohlo.Jen to nepodcenujte,ono je zhorsovani pomale a najednou jste v tom az po usi a neudelate nic.vim o cem mluvim.Chodte aspon k psychologovi,aby jste se dokazala orientovat ve svem mysleni a pocitech.
Vtíravé myšlenky, které vás ne a ne opustit? Ono to je i pojmenované. Obsedantně-kompulzivní porucha, dá se to léčit, ale u odborníka - psychiatra. Netvrdím, že zrovna touto poruchou trpíte, ale možná, že malinký náznak tam máte. Holt ze stresu vznikají jen a jen nemoci. Ale nebojte, vše se určitě v dobré obrátí, holt zrovna možná máte těžší životní období.
jj, neodbytným trudným myšlenkám se říká obsese. Já mám taky x let takovou pěknou a zároveň pekelnou obsesivní myšlenku, které se nemůžu a nemůžu zbavit. Jak uslyším melodii Večerníčku, hned v duchu začnu počítat papíry, které Večerníček vyhází. Je jich 25. Ale dobře vám radím, nepočítejte je nebo vás to popadne taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.