Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak ho tu máme zase. Někdo si toho ani nevšimne a pro jiného je to pohroma.
Jak jste na tom Vy? Máte v tento den opravdu smůlu (či štěstí)? Nemáte přeci jenom ani kousek obav? Máte nějakou negativní zkušenost s tímto dnem? Přiznám se, že já ho rád nemám, ale vlastně mně nikdy nic špatného (zatím) neudělal. Děkuji za Vaše reakce a zdravím!
Dobrý den, děkuji za přání úspěšného víkendu - to on jistě bude (jen mohl začít trochu jinou číslicí v kalendáři). Zdravím!
Dobrý den, ne, já jsem dnes také v pohodě - ale, jiný datum by byl lepší . Zdravím!
P.S. Černá kočka mně nijak nevadí (ani jako zvíře). Černé kočky jsou hezké (i jako zvíře).
Pátek pro mne dnes výjimečně znamená "malá sobota" - nejdu o víkendu do práce, takže je dnešní den supéééér!
Od rána mám den blbec. Polila jsem se kávou, sotva jsem se převlékla polila jsem se jablečným moštem, kocourovi jsem nachystala misku se žrádlem, má rád když tam má trochu teplé vody no a pak jsem vozíkem projela miskou a vytírala dlažbu v kuchyni, připálila jsem zásmažku a musela udělat druhou a to je teprve 10.37. Pátek 13 za to jistě nemůže, to bude moje neschopnost. Přeji hezký den.
Já mám dnes smolný den. Začala mi hodně kapat páková baterie. Už jsem si zjistila, jak se rozebírá a jak se kartuš vymění. Kohoutkovou jsem uměla a měnila jsem si to sama. Ale před domem chlapi říkali, že je to nesmysl, že už musí být tak vychozená, že i s novou kartuší, kterou budu shánět kdoví jak dlouho, protože baterie už má nějaký pátek, bude propouštět. A stěma mýma hnusnýma, bolavýma rukama to sama nezvládnu a nechci, abych já byla se zastavenou vodou doma a mladý objížděl obchody se starou kartuší v kapse. Budu se muset smířit a koupit celou novou pákovku.
Víte, že 20.3. bude zatmění slunce? astro.sci.muni.cz/... Třeba bude nebe bez mraků.
Kdyby Ben neupozornil, nevěděla bych. Pro mě den jako každý jiný, ani extra šťastný, ani extra smolný. Normální běžný den. Na podobné věci nevěřím. A třináctka mi nevadí. Je stejná, jako každé jiné číslo.
Myslím, že pátek 13. si vymyslel někdo neschopný, kdo všechno pokazil, aby to měl na co svést. Jen ne na sebe.
Myslíte, že kdyby nebylo 13. ale třeba 16., že byste kupříkladu ten blatník nenabořili, na schodech neupadli, červeným vínem se nepolili, policajti vás nezastavili, vlak vám neujel...atd.?
Pátek 13. mi připadá vhodný tak do dob, kdy čarodějnice obcovaly s ďáblem na Čertových kamenech a v Losinách a Šumperku řádil šílený inkvizitor Boblig. V 21. století nemá cenu o něčem podobném uvažovat. Jaga.
Tak co se přihodilo v pátek, vše vynikající, až do 16:08, zaparkoval jsem před domem, nanosil tašky do auta, chyci vyjet z řady aut, koukám do zrcátka, až auta projedou, najednou bum, a nějaký pán skočil před auto, které mne míjelo. Bohudík, měl jen (asi) přelomenou nohu v lýtku a otřesen.
Pak v HK auta přejížděla z pruhu do pruhu a bum do sebe..
Takže já v pátek OK, oni nikoliv..
- zatím jsem si nevšimla -- a ani černou kočku jsem dnes nepotkala - od rána jenom dva bílí kocouři ! ... - sakra - teď jsem si přesolila jídlo - holt je 13. - takže co čekám, že?
doplněno 15.03.15 12:05:- i když, trocha pověr a tajemna je pro lidskou duši takovým příjemným "povyražením" v tom všedním světě - kdo by neměl rád tajuplné příběhy, vyprávěné při svíčkách, nebo v noci u ohníčku.! ...
V pátek 13.12. před x lety jsme byli zpracovat výplaty v 70 km vzdáleném městě. Při odjezdu jsme zastavili, že si skočíme do obchodu. Za 5 minut návrat - služební auto nikde. Nikde nikdo, nikde nic, jen jakási paní říkala, že někoho odtahovali ze zákazu . Tak fofrem na policii, trolejbus dlouho nejel, na policii pokuta a sdělení, že vozidlo je kdesi 10 km, trolejbus opět dlouho nejel, hodiny běžely, museli jsme se ohlásit zaměstnavateli, neb už jsme měli být zpátky, na úložišti vozidel dalších asi 600 korun za odtah... pátek 13. a smůla si od té doby pamatuju, i když vím, že to byla blbost naše.
Dobrý den, děkuji za další příspěvky. Pokud by si dal někdo tu práci přečíst si ten článek z mého odkazu, tak je tam několik zajímavostí a je vidět, že to má značnou historii. Zdravím!
Ahoj, pro mě je to šťastný den, zrovna dneska jsme se ve 2 hodinách koukli na video něco se naučili napsali ... pak byli na počítačích, nezkoušela nás z tělocviku přírodopis byl leháro ... No já mám štěstí celkově na 13 pátek
A ne, nebojím se žádné obavy prostě den jako ostatní, jen s pověstí (ale pro mě šťastný den!)
- nedá mi to a musím doplnit - "pánbůh" mne potrestal, že jsem si dělala z tohoto "fenoménu" srandu - v pozdní hodině toho pátku 13. mi nahle začalo zlobit levé oko a to tak, že mi v oku začaly "plavat nitky a pavoučci" + záblesky na periferii.
Samozřejmě jsem běžela na oční, kde mi zjistili rozvláknění sítnice, naštěstí bez trhlinek v sítnici. Proces je bohužel nevratný, na pavoučky a nitky si budu muset zvyknout - ale skoro bych řekla, že není radno "temné síly" příliš provokovat - samozřejmě mohly počkat na jiné datum, ale zřejmě mi chtěly "dát za ucho", aby mne vytrestaly. Tak ahoj.
doplněno 19.03.15 23:12:oprava - tohoto pátku
doplněno 19.03.15 23:39:- ben - dík za odpověď - máte pravdu, vygooglovala jsem si, že těmito obtížemi trpí hodně lidí a dokonce i mladých, takže jsem vděčná, že mne to postihlo až teď a že to není nic horšího, jako např. odchlípnutá sítnice ! Tak ahoj.
Dobrý den, to je mně líto, že Vás to postihlo. Ale, ty "nitky" v oku jsou snad normální a má to tak každý. Nejvíce je to vidět proti obloze. Zdravím!
doplněno 20.03.15 13:37:eivlis - já se na to také ptal lékařky na očním, protože jsem měl obavu, zda nejde o počátek nějakého zákalu v oku - prý je oko zdravé a jde o normální jev. Někdo to ani nevnímá a jiný to má asi "zahuštěnější", tak ho to obtěžuje. A jak píšete, tak bílá plocha nebo ta obloha to více zobrazí, resp. člověk to začne více vnímat.
Presne, divat se do oblohy, tak je to umocnenejsi.. Bile plochy, denni jasna obloha atd.. I me sestricka u dr. rekla, ze to ma hodne lidi, ze pry to nic neni jak mi doslovne rekla a nekdo to nevnima a nekdo mnohem vice.. Nezbyva nez si zvyknout..
Jejda, taky me mrzi co pisete o tech ocich.. Jak pise Ben ma to hodne lidi.. Ja jsem nedavno resila sve oci poprve v zivote.. Najednou z niceho nic vidim na bilych mistech v mem oku smouhy,tmave tecky a nemuzu se divat na cokoliv bileho, abych to nevnimala.. Dost me to vydesilo, rychle k dr.a pry zakalky na cocce.. Zrak mam jak ostriz az na toto.. Pry mam oci naprosto zdrave, nic to neni, lecit se to neda a musim si zvyknout, ze mym ocim nic neni.. Na jednu stranu super a na druhou nevim jak si zvyknout, tezko..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.