Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, čím vyčistit terasový pomník - náhrobek, od mechu a lišejníku a čím potom třeba impregnovat. Brousit nechci, nevím jak silná je vrstva terasa, abych se neprobrousil na beton. Díky za informace a rady
Tady je zajímavá rada od arakain77 – píše, že ji má od souseda, který pracoval jako kameník: poradte.cz/...
Zdravím,
na vyčištění hrobu mohu doporučit přípravek Detastop - použil jsem ho pokusně v létě 2013 na hrob, který máme pod vysokými stromy, takže byl porostlý lišejníkem a mechem. Nalil jsem ho do 5l zahradního postřikovače a postříkal celý hrob. Za cca 14 dní jsem vzal ruční drátěný kartáč a lehce hrob očistil. Spokojenost maximální.
Už je to vlastně skoro 2 roky a tak to budu muset letos asi zopakovat na zadní části pomníku, kam vůbec nejde slunce, protože žádnou vrchní inpregnaci jsem nedělal - zatím nevím o ničem, co by na teraso bylo vhodné, resp. co by bylo nejvhodnější.
Pokud si kliknete na odkaz, tak v levém sloupci najdete ještě Detastop koncentrát, což by měl být vylepšený původní Detastop, ale je to novinka, takže jsem ho ještě nezkoušel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.