Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu.
Prodávám na jendom webu a napsal mi jeden pán z anglie, že koupí.
Domluvili jsme se a trochu mě zaskočilo, že jeho banka drží peníze a já mám do 48h odeslat balík a poté budou peníze odeslány na můj účet. Jedná se o větší částku, proto bych nerad přišel o zboží a němel nic.
Já o tom popravdě nikdy neslyšel, opravdu to takhle funguje? Jak si ověřím, že je to pravda?
Email od banky mi došel z tohoto emailu: barclay.co.uk@europe.com
Děkuji za rady a zkušenosti.
Pokud by někdo podobný problém řešil je to s největší pravděpodobností podvod.
Pán co sepsal článek
vyrovnanyrozpocet.cz/...
Měl podobný email a nakonec stejného příjemce balíku
Jeho banka určitě drží peníze a bude je držet i nadále.
Pokud chce koupit, tak ať provede platbu a počká až ti peníze přijdou a nebo pošle výpis o pohybu na účtu, kde bude vidět z ktarého účtu byly peníze odeslány a na jaký účet a kdy.
Takový obchod na dálku je vždycky o důvěře a ta se získává velmi těžko.
Dotyčný si chce nechat poslat zboží a nezaplatit za ně.
Takže buď přistoupí na tvoje podmínky (ty prodáváš) a nebo ať si pro zboží přijede a převezme si je osobně Při předání zaplatí a dostane zboží.
Nějakým e-mailem z banky se nenech uchlácholit. E-mail nic neznamená.
Jediné co rozhoduje je výpis z účtu.
colombo. Výpisů z banky, kde je napsáno, že z něho odešly nějaké peníze na cizí účet Ti udělám hromadu. To je k ničemu. Ale se zbytkem odpovědi souhlas.
Proberte se, je to podvod, pokud chce něco koupit, tak ať přijede on, či jeho zástupce, peníze ať předá v bance, tam je paní za přepážkou spočítá a ověří jejich pravost, pokud OK, tak před ní rovnou podepsat smlouvu a peníze rovnou nechat uložit na účet. Vy odcházíte z banky s penězi na účtě a on se smlouvou a klíčem od domu. Ani jednoho nemůže tak nikdo okrást a jedině tak je to dle mě správné řešení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.