Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Banka prostředník při prodeji?

Od: bankm odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
prosím o radu.
Prodávám na jendom webu a napsal mi jeden pán z anglie, že koupí.
Domluvili jsme se a trochu mě zaskočilo, že jeho banka drží peníze a já mám do 48h odeslat balík a poté budou peníze odeslány na můj účet. Jedná se o větší částku, proto bych nerad přišel o zboží a němel nic.

Já o tom popravdě nikdy neslyšel, opravdu to takhle funguje? Jak si ověřím, že je to pravda?
Email od banky mi došel z tohoto emailu: barclay.co.uk@europe.com
Děkuji za rady a zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, vypadá to na nějaký podvod. Já bych do toho nešel a prodával za korunky. Zdravím!

bankm
hodnocení

Pokud by někdo podobný problém řešil je to s největší pravděpodobností podvod.
Pán co sepsal článek
vyrovnanyrozpocet.cz/...
Měl podobný email a nakonec stejného příjemce balíku :)

hodnocení

0x

Jeho banka určitě drží peníze a bude je držet i nadále.

Pokud chce koupit, tak ať provede platbu a počká až ti peníze přijdou a nebo pošle výpis o pohybu na účtu, kde bude vidět z ktarého účtu byly peníze odeslány a na jaký účet a kdy.

Takový obchod na dálku je vždycky o důvěře a ta se získává velmi těžko.

Dotyčný si chce nechat poslat zboží a nezaplatit za ně.

Takže buď přistoupí na tvoje podmínky (ty prodáváš) a nebo ať si pro zboží přijede a převezme si je osobně Při předání zaplatí a dostane zboží.

Nějakým e-mailem z banky se nenech uchlácholit. E-mail nic neznamená.

Jediné co rozhoduje je výpis z účtu.

sebod*

colombo. Výpisů z banky, kde je napsáno, že z něho odešly nějaké peníze na cizí účet Ti udělám hromadu. To je k ničemu. Ale se zbytkem odpovědi souhlas.

ladinpraha*
Vypis z uctu rozhoduje, ale z vlastniho. Pokud na nej nedojdou penize, tak se proste nic neodesila. Tenhle podvod se tady uz nejednou resil.

hodnocení

0x
Krom toho ten email, co jste tu psal, není rozhodně od Barclay, ale je to nějaký jeho soukromý mail.
Prostě napište mu, že balík pošlete, až budete mít peníze na účtu, dřív ne. Stejně je to podvod, celkem profláknutý na českých webových bazarech.

repkin*
hodnocení

0x

Proberte se, je to podvod, pokud chce něco koupit, tak ať přijede on, či jeho zástupce, peníze ať předá v bance, tam je paní za přepážkou spočítá a ověří jejich pravost, pokud OK, tak před ní rovnou podepsat smlouvu a peníze rovnou nechat uložit na účet. Vy odcházíte z banky s penězi na účtě a on se smlouvou a klíčem od domu. Ani jednoho nemůže tak nikdo okrást a jedině tak je to dle mě správné řešení :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]