Nejste přihlášen/a.
Pěknou sobotu všem, kamarád má prcka a nechtějí ho nechat naočkovat, dnes mi poslal tento odkaz scribd.com/... , a prý i biskupové že přiznali, že očkování je cílenou formou redukce obyvatelstva.
Já nevím, když se nebudou děi očkovat, nerozšíří se zase obrna, spalničky, černý kašel? Školky zatím neočkované děti odmítají, a maminky očkovaných dětí se možná právem bojí. Neznám nikoho mého věku, kdo byl naočkovaný a rozvonul se mu autismus apod.
Na druhou stranu, pokud jsou prokázané případy, tak to taky není ok. Nevím ale o tom, že děti lékařů, neurochirgů apod. nebyly očkované.
Jaký máte názor? Děkuji.
Dobrý den Martino, prosím vyřiďte svému kamarádovi, že pokud nedají dítě očkovat povinným očkováním, tak vlastně parazitují na těch, co očkováni jsou. Ale až se jim dítě bude dusit a bude mít záškrt, tak ať se nediví, že ho možná ani moderní medicína nezachrání...Anebo když dítě dostane obrnu... Já nechápu tyto rodiče.
Martino, že Vám připadá dnešní odpoledne moc poklidné a je třeba rozpoutat bouři?
Očkování nefunguje 100% na individuálního člověka, jeho plošným používáním se výskyt nemoci redukuje natolik, že "vymizí". Takže když budou někteří očkovaní a jiní ne, je to k ničemu. Znám kolem sebe hodně lidí, kteří své děti očkovat nenechali a velice ráda bych řekla, že je to jejich svobodná volba, ale ona není. V rodině dítěte z naší školy byl případ černého kašle, to dítě samotné pokašlávalo snad půl roku jak tuberák (prý se ale nenakazilo), rodina nás "zapomněla" informovat...
A odpověď na Vaši otázku, jestli se nemoci zase nerozšíří - ano, samozřejmě, že ano. A autisti budou taky pořád. Připadá mi, že historie lidstva je jako kyvadlo, jednou tam (očkování ano, povinně!) a jednou jinde. Až budou umírat novorozenci na černý kašel, tak nastane moment, kdy se kyvadlo začne hýbat zase jiným směrem, my žijeme bohužel v době, kdy směr obrátilo na druhé straně.
doplněno 28.02.15 17:16:To nikdo neví. Dopady nemusí být žádné. Ale věřím tomu, že 20% nenaočkované populace nějakou hrozbu skrývá. Jen si to vemte u nás ve škole, nedokážu ten černý kašel nějak datovat, ale měla jsem nedonošenou, neočkovanou neteřinku během svého působení ve škole. A ta rodina ani neměla dost odvahy sdělit nám, že mají v rodině černý kašel, přišel s tím sám kluk, když jsme jej posílali s jeho kašlem k doktorovi. "No já už tam byl, ségra má totiž černý kašel..."
doplněno 28.02.15 17:19:Je fakt, že otevřená náruč cizím národnostem (tzn. lidí pocházejících z prostředí, kde se neočkuje nebo očkuje málo) je stejně rizikové, jako neočkovat vlastní děti. Ale děti potkáváme ve škole, kdo kdy přijde do úzkého styku s Ukrajincem?
Očkování autismus nezpůsobuje.
V Kalifornii je boom neočkovat děti... a z nějakého podivného důvodu je tam epidemie spalniček. Kdo by si to kdy představil, že se něco takového stane?!
Taky děkuji za odpověď, děti umíraly a měly různé nemoce dávno před očkováním... v článku je spojitost s náhlým úmrtím novorozence, ale před 100, 150 lety se dospělosti dožila snad půlka dětí, z šesti třeba tři čtyři zemřely. Na běžné nemoce a náhlé úmrtí.
Spalničky jsou nepříjemné, ale méně nebezpečné než černý kašel nebo záškrt, asi bych nechtěla, aby bylo moje dítě v blízkosti jiných, nakažených právě touto nemocí. I kyž tomu mému by se teoreticky nemělo nic stát, že.
Dobrý den
Nejsem tedy a necítím se být "kompetentní" vyjadřovat se konkrétně k otázce, ale malá poznámka, těch sporů o to, zda něco "škodí či prospívá" je dnes v "lékařství" a nejen tam vícero, problém je asi v tom, že ne vždy lze na 100% prokázat, zda uvedené "opatření" "léčba" něco způsobí či ne, protože na tělo jako celek působí vždy celý "soubor různých faktorů" a dokázat pro nebo proti by znamenalo 100% vyloučit vliv všech ostatních faktorů a to prakticky asi nelze. Navíc tedy jako lidé máme sklon k černobílému vidění, praxe je ale jiná tam není jen dobro-zlo, ale i velká "šedá zóna" tzn. nic není na sto procent jen dobré nemusí být ani na sto procent špatné, každé + v sobě implikuje -.
Například: amalgámové plomby- škodí? neškodí? , existují výzkumy kde je škodlivost prokázaná, přesto se argumentuje množstvím lidí u nichž nikdy žádné problémy zaznamenány nebyly (od alergií po závažnější...)
: kouření- škodí?, jistě považuje se za prokázané, proč mají ale rakovinu plic i nekuřáci a naopak řada lidí silných kuřáků neměli nikdy žádný problém , otec známého 80 let bez problému, proto existují i studie které zahrnují i "podpůrné faktory" vzniku nemoci z kouření stres atp...
:ionizační záření, jistě škodí bez diskuze, proč ale někteří jedinci vystaveni silným dávkám odolali "jen" s "lehčími" byť doživotními následky zatímco jejich kolegové vystavení stejným nebo i nižším dávkám zemřeli?
Těch věcí je víc, nechci je zlehčovat, asi si zbývá položit otázku "co je menší zlo", menší riziko, popravdě ale udělat něco stoprocentně dobře je jen teorie, prakticky to nefunguje, ve hře je spousta proměnných, a určitě faktorů nad kterými ani nepřemýšlíme protože nám zatím "nejsou známy", je to dobře nebo špatně?,
Jinak očkování je metoda "starověká" byla známa už ve "staré Indii" v době, kdy o něčem takovém neměla Evropa a zbytek světa ani zdání, ale je-li to preventivně dobré nebo ne nevím...(každý zásah do organismu už je zásah a nese vždy + i - tomu se nelze vyhnout)
Existuje takové "úsloví" citát chcete-li: "Nechoď k lékaři lékař tě zabije! " (pochopitelně nadsázka bez lékařů to zkrátka také nejde ale všichni vědí co tím chtěl "básník říct")
Osobně zastávám v tomto "minimalismus" tzn. pokud k lékaři nemusím nechodím (vyjma předepsaných prohlídek) ale u preventivních zákroků a u dětí za něž máme zodpovědnost a jednou se jim možná budeme zpovídat,to je otázka...
Zdravím a děkuji za reakci. Vidím to podobně, zvolení menšího zla.
Jenže ono se to dobře povídá, kdyby mi po očkování zemřelo dítě, zřejmě bych na to měla v tu chvíli jiný názor... otázka je, jak se prokáže, že zemřelo právě na následky očkování.
Vypadá to jako nezávazné "vykládání" tím chci říct zkrátka NEVÍM, vezmete-li to objektivně tak nemůžete vědět, vše má + a mínus, jedině co je menší zlo. Ono těch metod léčeb a postupů co druhotně člověka poškodí je vícero, u očkování nevím např. ale v onkologii že vám poškodí zdraví drastickou léčbou berou jako "normální nutné zlo" je to šílené a nepřijatelné ale je to tak, a je to také prý "moderní medicína" a ten "zázrak jsem měl možnost vidět na vlastní oči" kdyby nebylo 21. století řekl bych že jsem ve středověku.
doplněno 28.02.15 17:56:U toho očkování také záleží jakou kvalitu má ta vakcína (druhotný faktor) ono totiž zvláště v zemích jímž se chceme přiblížit a kde hrají ve zdravotnictví hlavní roli peníze není vše tak "super a košer" jak mi to tady vidíme, takže smrt po vakcině může být i "technického rázu" tzn. špatně nevhodně chybně zhotovená vakcína... tady ohledně tohoto bylo tuším už více průšvihů a pak následné "stahování" a "sanování" ...
doplněno 28.02.15 18:08:A k návratu nemocí, osobně mám za to, že je to ponejvíc vlivem narůstání počtu lidí bez domova, a také "mladých bezdomovců" kteří se nutně vymykají lékařskému dohledu, na rozdíl od majoritní společnosti to však vidím zásadně jako "chybu systému" na to poukazuje jejich "vysoký počet" a kupodivu i "kvalifikace"...
Taky je možné se ptát,kolik dospělích osob je poctivě přeočkováno,protože pokud není od dětství dospělí člověk pravidelně přeočkovany např.na černý kašel,tak je nejen možným přenašečem nemoci,ale taky může sám onemocnět.
Švagr dostal na podzim černý kašel(byl i na odběrch krve,takže potvrzeno)a málem to nepřežil,průběh nemoci byl natolik vážný,že málem došlo k udušení.Léčil se několik měsíců antibiotiky.
Takže nemysleme jen na očkovaní dětí,ale taky na řádné pravidelné očkovaání dospělých,což se neděje.
To že vakcíny mohou byý pto malé nevyzrále dítě nebezpečné je určitě fakt,protože to co vakcíny obsahují bych se nedivil.
Pořád se v tom nedostatečně orientuji a tak se ptám.Ohrožuje neočkované dítě nějak ty očkované že nesmějí neočkované do školky mezi očkované?!
Neočkované dítě přinese do školky nemoc. Očkované děti budou v pořádku, ale mohou být dočasní přenašeči, i když oni samotní se nenakazí. Bohužel může takový přenašeč nakazit doma malinkého sourozence nebo kamaráda, co ještě očkování nepodstoupil, nebo třeba zavařit těhotné mamince, co má oslabenou imunitu.
Rodiče neočkovaného dítěte spoléhají na proočkovanost svého okolí, že se jejich dítě od očkovaných ničím nenakazí. Víte, že v zemích bez očkování umírají desetitisíce dětí na "běžné" nemoci, proti kterým jsou očkované děti chráněné? Fakt bych takovým rodičům doporučila jet do nějaké vývojové země, kde děti umírají denně na záškrt, spalničky, tetanus a další. To se dělo i u nás, ovšem vakcinací to vymizelo.
Neočkované děti jsou podle jejich rodičů vždycky pořádku (byly, jsou a budou), dokud se něco nepo.ere a dítě neonemocní.
V kolektivu proočkovaných dětí je výskyt nemoci ojedinělý a velmi nepravděpodobný. Když nemají od koho nemoc přinést, nepřinesou, chápeme? A pokud by ji přinesli, chytne to dítě bez očkování, může zemřít - čí je to pak vina? Školky? Nebo státu? Ráda bych viděla, koho budou vinit rodiče, jejichž dítě zemře na záškrt nebo neštovice.
Co mají američani, to je mi šumák. Naše děti jsou chráněné a rozhodně by se neměla vracet situace před pár desetiletími, kdy z narozených dětí půlka zemřela.
Dnes jsem četla zajímavý komentář k tomuto... lidi si toho nebudou vážit do té doby, než se konkrétně u nich něco podělá. Pak budou vinit systém a nemocnici z toho, že nepoznali problém dřív...
No ale průběh je úplně stejný když do školky jako přenašeč přinese nemoc nAočkované dítě ! Furt nevidím ten důvod zákazu chození do školky. Nehledíc na to, že účinnost vakcín není 100%, takže některé nAočkované děti jakoby nebyly očkované !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.