Nejste přihlášen/a.
Už jste viděli stěnu z thují, jak kvete v červnu červeně a bíle? Tak se podívejte.
Paráda, což o to! Ale jak to na podzim budete dávat dopořádku? Jestliže to půjde snadno, je to skvělý nápad na ušetření místa a i na pohnojení stromků. Jestli se dobře pamatuju, ve škole říkali, že kořeny fazolí něco skvělého vytvářejí a přenechávají to v půdě. Nebo si to pletu s Radeckým?
Viki, určitě je to zajímavý nápad, vypadá to moc pěkně. Bohužel se přikláním k názoru Babkazov. Myslím si, že až na podzim budete fazole strhávat, tak hrozí poškození větviček.
doplněno 21.06.12 14:43:Babkazov máte pravdu. Fazole se na podzim nevytrhávají, ale odstřihávají těsně nad zemí. Maličké hlízky na kořenech váží na sebe dusík. Kořeny se pak na podzim zaryjí a tím obohatí půdu o dusík. Totéž platí o hrachu. Viki, vy máte fazole blízko stromků, tak fazole na podzim pouze odtřihněte. Spadané listí z listí bych uklidila. Doufám, že později přidáte ještě foto a na podzim napíšete, jak se dařilo při strhávání fazolí. Držím palce a sama jsem zvědavá.
,,no je to zajímavé,ale nezahluší to ty Tuje? Porostou ještě výš! Můj má fazole ty velké moc vysoké,,aby měly ty Tujky světlo pak. Jak je budete stříkat? Já je stříkám proti rzi. Jako hnojivo jsou fazolové lisky OK.Ty Tuje máte pěkné zdravé..
doplněno 21.06.12 19:38:..ono ty fazole zakryjí holá místa na tůjkách. Tak to je dobré. Mi to zase zakrývá okrasná tráva. Můj muž ten fazole vytrhává a sadí tam na rok opět. Tak jemu by asi ty zbytky kořenů vadily. Máme to jak psí víno husté ..takovou zástěnu,aby i lidi kolemjdoucí nekoukali.
doplněno 22.06.12 07:53:,,však to máte tůje ,,a ty se stříkají - myslím hnojivem i na list ,aby obrazily v rezavějících místech.
Pěkné odpoledne, přejí Vám všem. Odpovím najednou.
Proč sázím fazole k thújím? Vůbec nepotřebuji místo, jen ráda zkouším nové věci a jiné, než je běžné. Líbí se mi, veselé thúje.
Stěna z thújí, je vystavena celý den západnímu slunci, kořeny jdou vrchem až ¾ metru do trávy. Fazolky jsou nasazeny, asi půl metru od kmínku thují. Prostě tam, kde už kolem kořenů se dalo kopnou motyčkou a udělat důlek. Aby fazole měla dostatek vody, tak kolem thújí, dávám sekanou trávu, ze sekačky. Tráva, nejen udržuje vodu pro fazole, ale thújím, dává vláhu kořenům. Ta dřeva, jsou tam jen proto, aby manžel neposekal fazole. Fazole, než je tam nasázím, tak je nechám naklíčit, aby to moc dlouho netrvalo. Pak už kolem, mohu dávat posekanou trávu. Jak fazolka má výhonek, tak ho strkám kolem větviček thújí a dál už si najdou cestičku. Nikdy fazole nestříkám.
Na podzim, fazole vůbec nestrhávám. Dole ustřihnu a jdu nahoru a stříhám a ustřižené kousky odhazuji do kolečka. Pak si sednu na houpačku, fazole vedle a likviduji listy a odděluji fazole. Na zimu, zase kolem thújí, dávám piliny, chrání to kořeny.
Večer přidám další fazole a okurky, co mi rostou na jižní straně na stodole.
Dobrý den Arakaine. Všechno nám nemusí poskytovat konzumní užitek. Hodně věcí máme jen proto, že nám zpříjemňují život, potěší oko i ducha. Fazolky potěší nejen oko, ale i žaludek.
Tak nevím, ale určitě nevaříte. Fazole na smetaně s vepřovým přírodním plátkem, to je lahůdka. Do hrstkové polévky, dáte pár fazolek, polévka dostane úplně jinou chuť a barvu. Dobrou chuť.
Jo,krasavice.Právě jsem uvařil vélký kotel guláše ze samých dubáků.Fazole jsem tam ale nedal.
Není lepší třeba hovězí na smetaně(svíčková)?A ten přírodní plátek klidně k tomu jako zákusek.Ale umím klidně i buchty. Jo zapoměl jsem.Fazolovou polévku,guláš a šumajstr.To umím z fazolí a jiné dobroty taky.
A neberte to jako urážku.Prosím.
ČAAAU.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.