Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psi a granule

Od: eulalie* odpovědí: 24 změna:

Dobrý den. Prosím vy, co máte doma psy a občas jim i dáte nažrat a krmíte je granulemi... tak používáte stále stejnou značkou granulí, nebo značku čas od času měníte? Nezomrzí se psovi stále stejné granule, den po dni furt jedna a tatáž chuť? Děkuji předem za odpovědi. E.

P.S. To moje psisko totiž chce pořád jen tu svoji oblíbenou značku, tak nevím, jestli je to pro jeho prospívání v pořádku, když asi celý život bude žrát jen Fitmin...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čubina už přes čtyři roky dlabe Brit care a když ji nabídnu granule jiné, čuchne a při odchodu se tváří, jako bych ji chtěl otrávit. Takže granule neměním a měnit nebudu.

eulalie*
hodnocení

Dobrý den, Brit care měl rád můj předchozí pes. Tento nový pes chce jen Fitmin...byl tak zvyklý v útulku a ne a ne přejít na jiné granule. Nad Brit care ohrnoval nos.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, vyzkoušeli jsme spoouustu granulí, než psi s chutí skákali a opravdu jim chutnalo, od té doby krmíme jen jednou značkou - asi 3 roky, čas od času k tomu dostanou vývárek, kousky masa, zeleniny.. ale značku granulí neměním.. Vypadají spokojeně a mají krásně lesklou srst.. :)..

eulalie*
hodnocení

Dobrý den, bylo by možné prozradit značku granulí, kterými psi krmíte?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, granule jsou náhražka, když je člověk líny uvařit . Já jsem také granule neměnil. Až s věkem pejska jsem přešel na menší (menší tvarem) a méně výživné. Pejsek také bral granule jako provizórium a nechával si je až mu vyhládlo. Když jsem mu vařil maso a ov. vločky, tak vartoval u sporáku, potom si nechtěl nechat vymluvit, že je to horké a musí počkat a pak se na to s chutí vrhl a za chvilku bylo vymeteno - ty granule nejsou pro pejska asi takový "rajc" jako maso. Zdravím!

doplněno 28.02.15 10:18:

Když bude někdo znát např. slepičí vývar jen jako takovou kostičku a potom se dostane ke skutečnému vývaru ze slepice, tak to jeho zažívání také nezvládne. V každém masu jsou léky, protože bez nich by se velkochov nedal uskutečnit (jedno nemocné zvíře by nakazilo další, tak se léky dávají už jako prevence). No, a jestli si někdo myslí, že v granulích je maso prvotřídní (např. svíčková), tak je idealista. Granule jsou kvalitní asi jako polévka z pytlíku.

Granule jsou náhražka když je člověk líný uvařit . . . on to je jen půlka pravdy. My vždycky psům vařili maso s těstovinama nebo vločkama. Jenže poslední pes má po takovém jídle střevní problémy a kdo viděl jaký objem má takový řídký řítní výstřik od rotwailera ten mi jistě odpustí že čuba dostává už jen granule :-D
eulalie*
hodnocení

Dobrý den, já nejsem líná vařit... vařím pořád, ale když má pes po vařeném jídle průjem, tak ještě rádi vezmete zavděk granulemi. Však to znáte :)

eulalie*
hodnocení

Dobrý den, vařené maso pejsek dostává také, k obědu, plus ty granule. A kuchyně patří mezi jeho nejoblíbenější místa, když nepočítám posezení u televize... Bohužel kompletně vařená strava bez granulí se nesetkala s dobrý výsledkem. Trávení psa stávkovalo, ale nějak moc rychle, spíše, jakoby ho honili četníci :)

hodnocení

0x

Já jsem 25 let vařila a až s Dorkou jsem objevila granule. Na granulích Royal byla 9 let. Teď má asi rok K-9. Nedávno se dodavatel opozdil a já jsem uvařila kuřecí žaludky, rýži a mrkev. Tož, to bylo! Srajda strašlivá, vybíhaly jsme i v noci. Takže je na stále stejných granulích. Občas to proložím vařeným, ale jen tehdy, když se jedná o kyselé zelí. S knedlíkem a kousíčkem vřelou vodou umyté pečené maso, segedýn nebo polívku zespodu. A taky, když vařím polívku z kuřete, tak klouby, chrupavky. ;) Jiné granule odmítá nebo nemá po nich pěkné hovínko. To jsem zjistila, když jsme od Royl odcházely (celé smutné) *hej* Jen bych chtěla připomenout těm, kteří vaří, že pokud nekoupí maso u lidského řezníka, ale krmné, jedná se o velice nekvalitní maso z nemocných nebo léčených kusů, obsahujících léky. Zkontrolujte barvu razítka na mase. Nechci se přít a hádat už vůbec, ale je to tak.

doplněno 01.03.15 07:31:

Eulálie, někdo, kdo má velkého psa, nemůže ho krmit od normálního řezníka. To by nezaplatil. Mívá nějaký kanál na krmné maso. ;) Suzy, dělávala jsem to podobně jako vy, jen do kelímků od Ostraváčků a více zeleniny jsem dávala. To tenkrát fungovaly nucené výseky. Slezině jsem se vyhýbala, měli z ní vždycky srajdu. Vy jste našla dobrý poměr a zvířátka jsou zdravá. ;)

eulalie*
hodnocení

Dobrý den, taky jsem zkusila psa krmit vařenou stravou a výsledkem byl průjem. Proto krmíkm jen těmi granulemi. A on ještě existuje i nelidský řezník? Jakože nucený výsek? To bývalo dříve, před rokem 1989. Nyní jsem se s tímto už nesetkala.

Prodává se ve zverimexu.U nás vždy byla fronta jistého etnika když mělo přijít zboží.

mon*

Ono totiž je daleko lepší dávat syrové. To psi líp snesou. A dávají se i kosti, ale syrové. Dále svalovina, vnitřnosti, šlachy, chrupavky. A neprané drštky, nebo zelenina. Jinak v dnešní době, kdy se rozmáhá BARF, neboli krmení syrovým je i mnoho společností co vám zavezou maso i domu. Dopsimisky.cz, Barf me, krmimmasem, ... atd.

Ahoj babko. asi by měli tu srajdu také, kdybych nepřidávala ty ovesné vločky a rýži. Někdy přidám i těstoviny. A v tom pajšlu jsou ty chrupavky a to je pro zvířátka zdravé. Opravdu mají hovínka pevná, oba dva. Ale určitě se musí přidat ta rýže a vločky. Mně to napadlo tak, že jsem přemýšlela, co by jim kromě masa ještě prospělo, protože podle sebe vím, že jenom maso není dobré. A ovesné vločky jsou velice zdravé i pro lidi a rýže také a vlastně "staví". Já bych to sem nepsala, kdybych to neměla vyzkoušeno. Začala to dělat stejně i má sousedka, ale trvalo jí to dlouho. Nechtěla se s tím patlat.

Mne k tomu vlastně donutilo to, jak mi umřel ten můj milovaný kocourek. Nakonec jsem po dlouhých a bezesných nocích dospěla k názoru, že musel mít nějaký nádor, který mu praskl a on dostal prudkou otravu. Všechno tomu odpovídalo. A tak jsem začala zkoumat, co je vlastně v těch kupovaných masových konzervách. A když jsem si přečetla co tam je, tak jsem se okamžitě rozhodla, že už nikdy nebudu svá zvířátka krmit něčím podobným. Když jsem byla malá, měli jsme jak kočky tak psy a tenkrát jedli co zbylo od stolu a ničím netrpěli a umírali na stáří. Ani žádní zvěrolékaři neexistovali, kromě těch, co jezdili do JZD. Teď jsou zvěrolékaři nutností, protože zvířata krmíme konzervami a granulemi a všelijakými "pochoutkami" industriálně vyrobenými, s chemickými přísadami a dochucovadly. Proč asi jsou ty konzervy od Whiskas tak zvláštně voňavé? Obyčejné maso přece takto nevoní. Jen sám Bůh ví, na co ti koumalové přišli a podle mne tam jsou i nějaké návykové látky. Určitě je tam nějaké zvláštní dochucovadlo na chemické bázi. Já nejsem odborník, jen přemýšlím selským rozumem. Navíc tam musí být konzervanty a jiné hnusy. Dělají to tak i pro lidi, tak co by se žinýrovali se zvířaty. A to by ti hajzlíci museli pitomí, aby nevyužili módního trendu, kdy lidé raději ušetří na sobě, jen aby mohli svému zvířátku "dopřát" něco lepšího.

A výsledek je ten, že oni bohatnou, veterináři bohatnou, zvířátka jsou čím dál chatrnějšího zdraví, a nám, jejich majitelům, nakonec zbydou jenom oči pro pláč.

doplněno 01.03.15 10:39:

Granule sice kupuji, ale dávám opravdu jen málo. Já vím, že někteří lidé krmí psy pouze a výhradně granulemi, ale já bych to nedělala, i kdyby mi to doporučila celá armáda veterinářů, protože většina z nich má dokonce smlouvy s některými prodejci zvířecího žrádla. I na granulích je popis, z čeho všeho jsou udělané. Jen si to v hlavě představ.

Složení: Obiloviny, maso a výrobky živočišného původu. A pak tam je 4% masa hovězího v červených granulích, 4% masa drůbežího ve žlutých granulích, vedlejší výrobky rostlinného původu (ptám se co to je. Pro mne neobjasněno-záhada) A pak tam jsou samozřejmě barviva, konzervanty, a tak dál. nemá cenu to vypisovat, koukni se doma na obal. Ale ptám se, co je teda těch zbývajících 96 procentech krmiva. Červené a žluté garnule 4% masa. A to si vůbec nejsem jista jakého. Určitě tam nemelou kuřecí prsa, ani zadní hovězí a ani přední ne. Tak jaké?

No, tak jsem se alespoň vypovídala, uf. Ulevilo se mi. Suzy.

Suzy, děkuji za upřímné povídání. Děláte to moc dobře a to, že jsou zvířátka v pořádku, to dokazuje. Myslím si, že bych u vařeného také zůstala. Ze začátku, když jsem Dorotku dostala, jsem vařila. To jsem měla namleté maso se zeleninou a zmrazené. Přílohu jsem vařila vždycky zvlášť, čerstvé. Rýži, těstoviny, brambory. Vločky jsem také jen spařila nebo nechala odstát v polívce. Jen psina jeden den se najedla a druhý den byl záhadou. Jedla, nejedla, pofrfňala, nechala. Já jako blbec jsem předpisově misku schovala. Druhý den v určenou dobu přihřála a ona se ani netkla. Nebo trochu ujedla a nic! Schovat? Neschovat? Zkysne? Bude dobré? Pak mi sousedka dala hrst granulí, právě Royal a bylo po problému. Teď se nestarám. Nasypu a je na ní, kdy si sní, ují, nechá. Někdy ráno, když jsem oblečená, klíče v ruce, letí k misce a žere jakoby čekala hladomor. Někdy večer pokřupká. ;) Pokoušela jsem se nasypat granulky, které byly jen z masa, zeleniny a snad brambor. Srajda. Pak jsem vyzkoušela Ontaria, stejný výrobce jako K-9 z Kanady. Z Ontaria kadila hezky, ale 5x za den. Od sousedky jsme vyzkoušely nějaké s bizonem nebo co to bylo, luxus veliký! Odmítla. Pravila, že raději hlady pojde. Asi 10 druhů granulí a nic nebylo dobře. Teď zůstala na superpremiových K-9. Váha je stále stejná, hovínka předpisová. :-D Děcka si nedovola takhle frfňat, jako ona. Ale teď jsem i já jiná a co bych pro ni neudělala, že?! Ona mi také ledacos toleruje a někdy to se mnou nemá snadné. :-D Jasněže somruje, piškoty jako odměnu musí dostat, třeba po stříhání, vždycky tři. Ale když je dostala do misky, tak se na mě dívala jako na vraha, že nevím, že je nemá ráda. Když je pes zdravý, tak je to radost! *ua*V Ostravě se zvedla mlha, svítí sluníčko, je dobře na světě. Hezký den vám i všem, kdo dočetl až do konce ;)

doplněno 01.03.15 15:58:

Nemyslím si, že je to zas až takový rozdí, aby pes, který má hlad, pohrdnul. Má jiné trávení. A díky tomu já mám o starost méně. Dodavatel doveze, moje vynese do patra. Já zavolám sousedům, kteří se na dodávce podílí spolu se mnou, ti si svoje odnesou z auta a máme všichni, na nějakou dobu, klid. Dodavatel je spolehlivý tak má práci. Spokojenost na několika stranách. :-D

Babko, asi to bylo tím, že jsi vařila zvláště ty vločky a možná i to, že jsi jen spařila. Já je fakt v tom sosu z toho masa uvařím a nechám všechnu tekutinu vsáknout. Je to pak taková kaše. A rýži zrovna tak. A ještě jeden poznatek. Když jsem s tím začínala, tak jsem si odebrala do misky a jednak dala to čerstvé zvířátkům hned. Čekali, až to bylo stroprocentně studené, pak vylízali do posledního drobečku misky. Tu část, kterou jsem si odebrala do misky na druhý den a nechala v lednici, tak to už oba ofrňovali, a třetí den k tomu čmuchli a čuměli na mne, co jako tím myslím. Dala jsem to nakonec těm kočičím tuláčkům, co ke mně chodí na jídlo. Už jsem měla strach, že to nebudou jíst a já měla v mrazáku minimálně pět kilo koulí. Ale světe div se, kkdyž jsem jim dala čersvě rozmraženou kouli, jen se po ní zaprášilo. Tak už jsem to vychytala. Večer si dojdu pro potřebnou várku koulí, nechám na lince do rána pozvolna rozmrazit a mají to ráno a večer. A tak už to dělám stále.

hodnocení

0x

Eulálie, můj pejsek také nechce jiné granule, než na jaké je zvyklý. Ale běda, když nasypu granule kočce. tedy její, kočičí granule. To závistivě čučí a evidentně si myslí, že jí nadržuji. Jinak pro oba kupuji pajšl, sleziny a játra. Uvařím, umelu na mlýnku s velkými dírami, uvařím pytlík ovesných vloček v té vodě, co se vařilo maso a pytlík rýže, každé zvlášť samozřejmě a nechám veškerou tekutinu vsáknout. To pak pořádně promíchám ve velkém lavóru jako sekanou, sednu si k televizi a dělám z toho kouličky. Kladu na plech a mrazím v mrazáku. Pak zmrazené sesypu a každý den jim dávám každému jeho porci. Už vůbec nekupuji žádné konzervy, pouze ty granule na překousnutí a kvůli zubům. Dá to práci, ale jednak to vyjde daleko levněji a hlavně vím, co moje zvířata opravdu jedí. Kocourek má krásnou lesklou srst a pejsek si také libuje.Ty pajšly koupím čtyři najednou, kilo slezin a půl kila jater. patlám se s tím skoro celý den, ale pak mám zdravé jídlo na dva měsíce.

eulalie*
hodnocení

Tak jsem přemýšlela nad těmi granulemi pro psy. Něco jsem si o nich nastudovala...pro psa nejsou zase až tak dobré. Přeci jen je to průmyslově vyráběná strava, ať se výrobci snaží sebevíce tvrdit, že je to to nejlepší, co svému psovi můžeme poskytnout. Přecházím na normální vařenou stravu.

doplněno 14.03.15 20:05:

Dobrý den, kam se hrabou granule Fitmin na vařené maso s mrkvi a rýží...hafak je nadšený :)

ben®

Dobrý den, to je od Vás velice rozumné rozhodnutí a pejsek Vás jistě pochválí. Zdravím!

mon*

Pokud byste chtěla, tak si mužete nastudovat i něco tady: manwe.eu

Syrové je ještě lepší než vařené. Ale určitě lepší vařené, než granule. :)

mon*
hodnocení

0x

Já krmím syrovým masem a moji psi mají každý den něco jiného. Takže se jim to neomrzí a jak jim chutná! ;)

eulalie*
hodnocení

Dobrý den, o tom BARF samozřejmě vím, ale mně zatím vyhovuje ta vařená strava, no syrovou zeleninu dávám taky, vločky, jogurt, sýry a tak podobně. Je fakt, že pes náramně ožil. Když dostane jídlo, tak pak si ještě chodí několikrát vylizovat prázdnou misku. Toto u granulí nedělal:)

mon*

Tak dělejte jak chcete, hlavně že je pejsek spokojený, ale pro mě je teda ten BARF daleko pohodlnější, vařit by se mi nechtělo. Takhle jen rozmrazim, hodim do misky a je to. ;)

Jinak k těm granulím, ono marketovky je hnus, obsahují mnoho soli, konzervantu, barviv k nejhnusnějším granulím patří - Chappi, Pedigree, Propesko, Purina, Royal Canin, Hills, Eukanuba.. z těchto granulí už mělo pár psů velké problémy, ale na mase se spravili. Jinak kvalitní granule, dobry, ale maso je maso.

A ještě výrobce si muže granule označit jak chce, takže třeba Pedigree, ktere bych nenasypala ani slepicím si muže výrobce označit jako prémiové, i když je to tak podpruměrné krmivo.

hodnocení

0x

Eulálie, když jsem se psy začínala, říkalo se, že kyselé zelí je pro psy velice zdravé. Vzpomněla jsem si na to a také na vašeho pejska včera a předvčerem, když jsem měla zelí, knedlík a sekanou. Po oba dva dny jsem naložila Dorotce plnou misku i knedlík i sekošku se zelím. Vždycky ji vylízala do vysokého lesku. :-D Vyzkoušejte! Je záhadou, proč tomu tak je, ale všichi psi, které znám, kyselé zelí milují a hlavně, velice dobře ho tráví, prospívá jim. Polívku, segedýn, zelí, tohle všecko Dorka miluje. Jednou, když jsem z trhu nesla sáček se zelím, společně jsme ho po cestě vyjedly. Z misky až tak syrové nemusí, ale když jsem jedla já, jedla i ona. *smich* Ani jednu z nás "neprohnalo".

eulalie*
hodnocení

Dobrý den Babko z OV :). Dneska měl hafan kysané zelí a šmakovalo mu. Co jsem měla předtím psy, tak byli taky na vařené stravě a žrali fakt kde co. Jeden miloval syrové ředkvičky, ten další zase jablka. A oba se dožili vysokého věku - 15 a 17 let. Pak jsem měla pejska z útulku, ale ten měl nějaké pošahané trávení, či co, prostě vařené jídlo mu nesedlo, tak holt musel být na granulích do doby, než mi ho zabil pes z vedlejší ulice... No a tady ten můj nejnovější přírůstek - protože byl z útulku zvyklý na granule, dávala jsem mu nejprve granule. Ale ta doma vařená strava je pro něho větší mňamka, no není to jen vařené jídlo, i syrové...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]