Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jaká byla lepší smlouva na brigádu. pracovní poměr dohoda o provedení práce?jde mi o to aby mi z mé výplaty strhly co nejmín peněz.Když firmě doložím potvrzení o studiu,že jsem studentka ještě nebudou mi nic strhávat?nebo jak je to?
Dohoda o provedení je limitovaná 300 hod práce za rok. Zdravotní a sociální pojištěn pojištění se z dohody o provedení práce odvádí, máte-li měsíční příjem vyšší než 10.000,-
Daň se platí vždy. Je 15 % . Za předpokladu, že si u zaměstnavatele podepíšete daňové prohlášení, vypočtená daň se sníží o
základní odpočet na poplatníka (2070,-)a odpočet na studenta (335,-).Není-li tedy příjem vysoký, daň pokryjí tyto odpočty a neplatí se . V každém případě při zaplacení daně si můžete u posledního zaměstnavatele do 15.2. následujícího roku požádat o roční zúčtování daně a pokud jste brigádník a nepracujete celý rok, zaplacená dań se Vám vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.