Nejste přihlášen/a.
Ahoj,je mi 13 let.Zatím mám našetřeno 1600,ale to je pořád málo.Chtěl bych jet s rodiči na dovolenou,někam k moři.(nejlevnější zájezdy jsou už od dvou tisíc)Jenže potřeboval bych mít našetřeno alespon 6000 Kč.Na brigádu chodit nemůžu,ale sbírám papír,kovy a víčka od pití.Na aukru se svolením rodičů prodávám nějaké věci.Takhle si,ale nikdy stejně pořádně nevydělám.Rodiče pořád pracují a nikdy si nemouhou dovolit dovolenou dražší 2000,-
Zájezd k moři za dva tisíce je samozřejmě bez dopravy, bez stravy a s ubytováním pod širákem, takže ty počty přehodnoť. Kromě toho, krásná dovolená u vody se dá udělat i v Česku (to neříkám jako útěchu, to je fakt).
doplněno 10.07.13 10:24: No ale dva pracující rodiče s jedním dítětem... nevím jaké máte náklady na bydlení, ale i z nízké mzdy se dá aspoň jednou za pár let si dopřát slušnou dovolenou. Ale to je zase o prioritách, někdo jede k moři, někdo opravuje barák, někdo šetří dětem na školu... nemůžeme všichni všechno. Však je ti třináct, ještě si toho v životě užiješ ažaž
Mám stejně starého syna a nevidím v tom problém, pokud je v něm jakýsi smysl pro zodpovědnost. I z diskuze zde vidíte, že je vyspělý.
Milý Pavle, myslím, že rodiče Tě mají pořád za malého chlapce a mohou Ti nakukat, co chtějí. Ty uvěříš všemu. Pokud si rodiče nemohou dovolit dovolenou dražší než 2 tisíce, vidím to tak jet na kolách ke Kačáku, tam sníst chleba se sádlem a vypít šumák. Za 2 tisíce neseženeš ani dovolenou v Čechách. Nejlevnější zahraniční dovolená pro jednoho bývá na začátku a na konci sezóny, autobus + ubytování, bez jídla a stojí to na 7 nocí tak okolo 5 tisíc. K tomu připočítej jídlo a pojištění. A vynásob to počtem členů vaší rodiny. Ale pokud rodiče chodí řádně do práce, tudíž vydělávají. A když vydělávají, dovolenou si určitě zaslouží. Nemusíte jezdit k moři každý rok, třeba 1x za 3 roky. Zkus s nimi promluvit, pokud nestaví dům, nebudují novou střechu, okna či fasádu, snad Tě pochopí. Vždyť život není jen o píchačkách ale i odpočinek je nutný. Tak ať Ti to vyjde. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.