Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si ve třinácti letech vydělat?

Od: pavel001 odpovědí: 12 změna:

Ahoj,je mi 13 let.Zatím mám našetřeno 1600,ale to je pořád málo.Chtěl bych jet s rodiči na dovolenou,někam k moři.(nejlevnější zájezdy jsou už od dvou tisíc)Jenže potřeboval bych mít našetřeno alespon 6000 Kč.Na brigádu chodit nemůžu,ale sbírám papír,kovy a víčka od pití.Na aukru se svolením rodičů prodávám nějaké věci.Takhle si,ale nikdy stejně pořádně nevydělám.Rodiče pořád pracují a nikdy si nemouhou dovolit dovolenou dražší 2000,-

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

..abys dovolenou zaplatil celé rodině?

Tahle částka bude pravděpodobně na celé dovolené to nejmenší. Suma všech nezbytných nákladů (přinejmenším pojištění, jídlo, nějaká výbava) bude reálně mnohem vyšší.

hodnocení

0x

Ahoj. Mrkni do diskuzí, kterých zde bylo na toto téma již mnoho.:

#Jak+si+ve+třinácticti+letech+vydělat

hodnocení

0x

Zájezd k moři za dva tisíce je samozřejmě bez dopravy, bez stravy a s ubytováním pod širákem, takže ty počty přehodnoť. Kromě toho, krásná dovolená u vody se dá udělat i v Česku (to neříkám jako útěchu, to je fakt).

doplněno 10.07.13 10:24:

No ale dva pracující rodiče s jedním dítětem... nevím jaké máte náklady na bydlení, ale i z nízké mzdy se dá aspoň jednou za pár let si dopřát slušnou dovolenou. Ale to je zase o prioritách, někdo jede k moři, někdo opravuje barák, někdo šetří dětem na školu... nemůžeme všichni všechno. Však je ti třináct, ještě si toho v životě užiješ ažaž :)

pavel001
hodnocení

@jethro Neboj,já poznám jestli je to s dopravou nebo ne.

vlasatec*
hodnocení

0x
Zkus se poptat v okolí jestli někdo nepotřebuje posekat zahradu, venčit psa nebo hlídat dítě. Dovolená u moře za 2000kc bude stát za starou belu...
k2

Nechat 13ti lete dite hlidat jine dite? No nevim, deti nemam, tak tomu nerozumim...

Mám stejně starého syna a nevidím v tom problém, pokud je v něm jakýsi smysl pro zodpovědnost. I z diskuze zde vidíte, že je vyspělý.

vlasatec*
A proč ne, běžně jsem v 13ti hlídal děti. Sice ne za peníze ale pár hodin jsem je na starost měl. Samozřejmě záleží jak je člověk odpovědný.
hedvika456

Mně je taky 13 hlídám za peníze děti mamčiných kamarádek :)

buss
hodnocení

0x

Podívej se na podobné dotazy, pomoc je někde možná, podívej se po okolí a poptej. Ale oficiálně tě nikdo nezaměstná. Jdu tak lesem a vidím trpaslíka odvětvovat pilou stromy, a ejhle, ono je to děcko, vybavené jak má být pracovník.

hodnocení

0x

Milý Pavle, myslím, že rodiče Tě mají pořád za malého chlapce a mohou Ti nakukat, co chtějí. Ty uvěříš všemu. Pokud si rodiče nemohou dovolit dovolenou dražší než 2 tisíce, vidím to tak jet na kolách ke Kačáku, tam sníst chleba se sádlem a vypít šumák. Za 2 tisíce neseženeš ani dovolenou v Čechách. Nejlevnější zahraniční dovolená pro jednoho bývá na začátku a na konci sezóny, autobus + ubytování, bez jídla a stojí to na 7 nocí tak okolo 5 tisíc. K tomu připočítej jídlo a pojištění. A vynásob to počtem členů vaší rodiny. Ale pokud rodiče chodí řádně do práce, tudíž vydělávají. A když vydělávají, dovolenou si určitě zaslouží. Nemusíte jezdit k moři každý rok, třeba 1x za 3 roky. Zkus s nimi promluvit, pokud nestaví dům, nebudují novou střechu, okna či fasádu, snad Tě pochopí. Vždyť život není jen o píchačkách ale i odpočinek je nutný. Tak ať Ti to vyjde. Jaga.

"Vždyť život není jen o píchačkách" :-P*palec**placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]