Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký volit deodorant?

Od: karel6 odpovědí: 16 změna:

Zdravíčko,

měl bych na vás dotaz. Vyzkoušel jsem několik sprejů(Adidas, torino lamborghini, Playboy)... Na mě ale vydží třeba jen 2 hoďky.. Udivuje mě, jak na ěnkom jde třeba deodorant cítít i skoro celý den.. CHtěl bych jsem se tedy zeptat, jaký byste mi doporučili deodorant? :) -

Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

No mě taky udivuje výdrž deodorantů prezentovaná v reklamách. Dle mě je to hloupost, tak dlouho prostě deodoranty nevydrží. Zůstaňte klidně u těch značek, co používáte. Myslím si, že si totiž moc lépe nevyberete - z naší bohaté zkušenosti s deodoranty.

karel6
hodnocení

Jj, je pravda, že v reklmách je toa ž moc přehnané ;) .. Ale připadá mi třeba, že spreje adidas vydrží méně, než lamborghini ... A tak se jen ptám, jaký máte zkušenosti s deodoranty - které značky se vám třeba zamlouvají :)

hodnocení

0x

Asi to nebude deodorant, ale pár kapek parfému.

Výdrž vůně od nejkratší doby po nejdelší: deodorant, toaletní voda, parfém.

doplněno 18.06.12 16:49:

Především si vyberte vůni, která se vám opravdu bude líbit.

Pak máte možnost si ji kupovat jako deodorant a během dne semtam několikrát příšplíchnout. Nebo si koupíte stejnou vůni jako toaletní vodu a pak si přidáte vůni třeba jen 1x za den. Nebo si koupíte parfém, ten je pochopitelně nejdražší, a ten by měl vydržet celý den, nebo do nejbližší koupele.

Nemám to až tak dokonale vyzkoušené, ale cenově by měla lahvička parfému vyjít přibližně stejně jako velké množství deodorantů.

A pak se mi také zdá, že vůně deodorantů, i když má stejné jméno jako parfém, je sice vždy hodně podobná parfému, ale není tak noblesní. Parfém má jaksi ještě něco navíc.

Parfém si my ženy dáváme za ucho nebo do výstřihu.

karel6
hodnocení

Takže raději volit parfém?

dery*

Určitě není dobré vynechat deodorat a místo toho používat parfém. Parfém se do podpaží nedává, ten si můžeš kapnout na krk, zápěstí atd. Ale moc ti nepomůže, když budeš vonět parfémem a přitom ti z podpaží půjde rychna jak z opičárny :) Jsem pro deodorant, pokud máš pocit, že nevydrží, chce to mít ho u sebe a "šplíchnout" se ještě i přes den. Pokud chceš vyloženě vonět, zkus k deodorantu nějaký ten parfém...

Osobně si myslím, že na vůni deodorantu nezáleží - ta jde stejně cítit jen bezprostředně po aplikaci. Deodorant není na to, abys voněl, ale na to, abys nesmrděl :)

hahanaj*
hodnocení

0x

zvol deodorant a stejnou začku parfému a tím prodloužíš vůni

sargo*
hodnocení

0x

Deodorand nevydrží celý den, ono i v reklamách jde hlavně o protipotící účinky - a tam je to otázka... :)

Ještě jednu věc je třeba brát v úvahu: to, že se necítíte vy neznamená, že vás necítí okolí. Pokud vám ta vůně opravdu sedne a je pro vás taková přirozeně příjemná, a také pokud si na ni zvyknete, přestanete ji cítit mnohem dřív, než nějakou nepříjemnou - a než ji na vás cítí okolí. Takže pozor s dovoňováním, chodící parfumerie jsou na ránu. :)

doplněno 18.06.12 19:07:

Z deodorantů jsem ještě nepadla na nic, co by mi vonělo, takže když už - jsem ten šťastný typ, co se prakticky nepotí - používám od Nivei bez jakékoli vůně a v případě nálady přidám kapičku parfému. *frajer*

karel6
hodnocení

Jasný :)

A myslíte, že je dobré si třeba deodorant i do školy a tam se třeba jednou navonět, nebo není potřeba? ono, hlavně teď v takových vedrech, se člověk hrozně rychle zapotí. Takže si myslím, že deodorant ztratí hrozně rychle účinek, když se s ním šplíchnu jen v 7 hodin a pak až do čtyř hodin nic ;) ..

Jak to děláváte vy? šplíchnete se jen ráno, nebo třeba i vícekrát za den( třeba v práci či ve škole)...

martinaa*
hodnocení

0x

Já nedávno nově vyzkoušela deodorant-antiperspirant Dove okurka a jakási tráva. Opravdu voním celý den, i když se zapotím, a voní i tričko.:)

doplněno 19.06.12 19:48:

Dery - já s nimi právě taky neměla dobrou zkušenost, ale ten s okurkou mě velmi překvapil:)

dery*

Já Dove necítím už cca po třech hodinách :( Nejvíce se mi osvědčily deoše od Oriflamu...

hodnocení

0x

Karel, vyzkoušejte tuhý deodorant. Bývá v takovém šikovném obalu, že se dá nosit v tašce. Je i velké i malé balení. Mi se třeba velice líbí Old Spice. A ten v podpaždí voní dlouho, protože od něho načichne i tričko a funguje i proti pocení. Cena je příjemná. Nutno vidět a čichnout si. ;) Jen pozor na přílišnou vůni. Vy se necítíte a okolí má z vás srandu, že voníte jako kufr lehké holky :D

karel9
tim tuhym myslite to co s patla do podpazi? Bekde jsemcetl ze to lry zadelava na rakovinuva ucpqva to pory nebp co.. je to pravda?

askmenow*

S rakovinou tuším souvisí obsah hliníku, takže hledat ty bez něj.

askmenow*
hodnocení

0x

Píšete, že na někom je deodorant cítit skoro celý den. Osobně nikoho takového neznám. Pokud někdo dlouho voní, bude to spíše toaletní voda nebo parfém.

Pokud vám deodorant vyhovuje v tom smyslu, že zakrývá pocení a jen nevoníte, doporučuji si k deodorantu koupit buď parfém )silnější), nebo toaletní vodu (méně intensivní).

Jinak nedoporučuji deodoranty, které pocení jen maskují, ale antiperspiranty, které by jej měly omezit.

doplněno 19.06.12 16:14:

Konkrétní značku neporadím, přecijen je to značně individuální a navíc mám osobní zkušenosti jen s dámskými :)

lidus*

Přestaňte používat antiperspiranty, obsahují aluminium zirkonium. Vyhoďte všechny ty tuhé deodoranty a místo holení podpaží se jen začněte stříhat nůžkami. Z rozmachem této kosmetiky a důkladně vyholenému podpaží nastoupil rozmach rakoviny prsu! Deodorant stříkejte na oblečení, ne na kůži. Vyzkoušeno několik roků a spolehlivě to funguje.

.

hodnocení

0x

Jak mámr rozlišit deodorant,který má takzvaný vodový obsah,na ten jsem alergický,protože mě nějakou dobu pálí v podpaží,oproti tomu,jak bych to podal laicky,rozprašujícímu-plynovému?

doplněno 05.02.15 21:50:

...po kterém se po aplikaci někdy dělá bílá vrstva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]