Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je to obraz českého malíře a měla by to být česká krajina. Ale, je fakt, že romantisté si také dost přikrášlovali a měli velkou fantazii. Jinak, je to obraz viz odkaz. Zdravím!
doplněno 10.04.15 19:53:lidus - díky. No, nikomu to neříkejte - autora jsem znal, ale název díla jsem si musel najít.
Alešku, můžete pro nás hloupější a zvláště pak pro mě, napsat přesný postup jak se to dělá? Děkuji.
1.ulozis si jakykoliv obrazek nekam treba na plochu
2.otevri google a nahore vpravo sou tri moznosti, klikni na "Images" (obrazky)
3. levym mysitkem klikni na obrazek na plose a stale mysitko pridrzuj a pouze ten obrazek pretahnes do google do oblasti, kde bude "Insert here" ci Vlozit a google najde nejlepsi shody s vasim obrazkem, fotkou, ci i ten konkretni, ktery hledas
Prosím, prosím byl by někdo tak moc hodný a zkusil tento obraz najít, nejde mi to i když mám nápovědu. DĚKUJI.
doplněno 14.04.15 12:19:Snad ten podpis bude vidět zde, obraz je nalezenec z půdy a nechceme ho vyhodit dřív, než zjistíme co to vlastně je. DĚKUJI za snahu.
doplněno 14.04.15 19:21:Dík za snahu, už jsem jeden "skvost " co jsem si myslela, že si nechám postavit barák měla, bohužel hodnota nulová. Jen než to spálím musím zjistit, co to je.
Dobrý den, tak jsem to zkoušel najít (protože ten obrázek neznám), ale já jsem nic podobného (ani stejného) nenašel. Zkuste přečíst a vložit zde ten nápis, který je dole na obrázku. Z druhé strany obrazu není napsáno nic? Zdravím!
P.S. Ale, je tam snad nějaký podpis autora, ne?
doplněno 14.04.15 16:21:lidus - tak, nejsem takový Vševěda. Nic jsem nenašel. Ten podpis jsem rozluštil (patrně nesprávně) jako P. Baleroy nebo P. Baleroyfu či P. Boleroy nebo také P. Boleroyfu - ale, žádný výsledek z toho není.
Pokud je to pouze tisk (reprodukce), tak to zřejmě hodnotné není. Jestli je to originál, tak to může být zajímavé. Zkuste to příležitostně ukázat v nějakém starožitnictví a třeba Vám řeknou více.
- lidus - pokud zjistíte, co je to za obrázek, docela bych ráda, kdybyste nás informovala. Moc se mi líbí. Děkuju.
doplněno 16.04.15 19:16:- asi to bude koňské polo - to už jsem taky hledala .
doplněno 16.04.15 19:18:- i když - pravdu má Tiffany - jsou to závody (su blbá)
Liduš, tak jsem zkoušela hledat Googlem obrázky podle návodu (když si obrázek uložíte jako zástupce na plochu a nastavíte Google obrázky dle návodu shora, tak to pak půjde), a ukázalo se dvacet "podobných" obrázků, ale nebyl to žádný z nich. No a pak jsem luštila podpis a vyšlo mi : P: B: Le Roy (pak něco jako feb.), pod tím Prague Jan. (nebo jour, fr. den) 1829. No a taky při velkém zvětšení je vidět, že to je něco jako jako koňské dostihy, závodí (nebo se jen tak projíždějí) úplně mladí kluci a na nápisu pod obrázkem, hodně špatně čitelném, jsou francouzská jména s tím, že se jedná o syna (nebo přítelova syna) a bratra. Určitě zajímavé !
doplněno 16.04.15 18:53:už to vidím, jsou tam jména s tím, že je to "můj bratr a můj přítel"
Děkuji, líp to fotit nelze, je to dost poničené.Jde o jeden z mnoha obrazů co jsme našli při úklidu sýpky, rámy sežral červotoč, některé obrazy myši a stejně zatím žádný nebyl nějaký umělecký skvost. Naši předkové byli zemědělci, myslím, že ti když měli peníze kupovali pole, dobytek, stavěli chlévy... těžko by investovali do umění. Ale přece jen jeden předek byl farář a druhý dokonce biskup a ti by mohli (to by teda fakt mohli!) uložit něco hodnotného co bych zpeněžila. Škoda jen, že to bude jen moje zbožné přání.
No ještě stopa by mohla být pražské dostihové závodiště, já znám jen Chuchli (Chuchel?... to snad né), odkdy se tam vlastně závodí, třeba by se jim to mohlo líbit, 1829, to už je docela slušné stáří... chtělo by to aktivizovat detektivní vlohy a zapátrat !
faktem je že většina krajinek které jsou na obrazech ve skutečnosti neexistují. Ale jsou dílem fantazie autorů
Určitě všichni znáte obrazy s lokomotivou, jelenem, polema podle pravítka a kdybyste potřeboval zelenou, tak mi doma ještě nějaká zbyla ať se s tím nemusíte štráchat. Bez dalších keců, opravdu jsem tohleto zažil v jižních čechách, kýč který byl in natura, kdo neviděl nepochopí. K původnímu obrazu a tématu nemám komentář, prostě nevím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.