Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Způsob vázání tkaniček - proč

Od: john3333 odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

Snad celej život si lámu hlavu s tím, proč v obchodech všechny boty mívají tkaničky vložené způsobem A, když mě se zdá praktičtější a odjakživa používám způsob B - vizte obrázek.

No je to blbost, ale když vám ta blbost vrtá hlavou pokaždý když jdete kupovat boty jednoho dne si řeknete a DOST. Zeptám se, třeba někdo ví.

Mě přijde praktičtější a šetrnější a líp utahovatelný B. Má snad A nějakou výhodu?

Vždycky když si přinesu nový boty domu, sedím a přemotávám tkaničky. Jsem sám? Napište názory jak je vážete vy a případné postřehy jestli nějaká metoda je lepší nebo proč. Na tkaničky jsem fakt krátkej.

Kdo by věděl proč si obovníci oblíbili A.. nebo třeba na starý kolema zjistím že na to je nějaká 100 let stará obuvnická norma nebo že to předepisuje Evropská unie ale to ne, protože to už takhle snad vázali za totáče...

tkaničkám zdar !

Způsob vázání tkaniček - proč

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ještě nikdy jsem na prodejně neviděl úplně navléknuté tkaničky,vždy jen v prvních dírkách !

hodnocení

0x

Mám to samé.Nové boty vždycky překaničkuju,Líp se mi utahujjou.Minulý týden jsem to zrovna dělal.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. To máš jen dva příklady. Já jsem si na vojně zavazoval kanady na 4 vodorovné čárky a nebo na křížky. Něco jako případ B. ale v provedení: První dvě dírky zvenčí dovnitř (jako B), křížím a do druhé řady dírek z vrchu dolů. Pak křížek dole a další zase nahoře. Jiné nějak nedělám.

zajixxx*

Proč A? ... No protže dnešní mládež už nenosí na tkaničkách mašličku, ale tkaničky schová do boty. A ve druhém případě by to vypadalo blbě.

Ale houbeles, tahle móda je daleko starší. Taky jsem to v pubertě tak nosil a už je to víc jak 20 let.

joudic*
hodnocení

0x

taky to nechapu a cely zivot to predelavam jak vul, nechavam zacatek A (prvni 2 dirky) a pak pokracuju klasicky B

doplněno 25.02.15 22:03:

treba je to strojovka ;) precejen i ten nejdokonalejsi vazac (robot) by nezvladl zastrcit tkanicku zespod

martinaa*
hodnocení

0x

Já coby dnešní mládež vážu B s mašličkou, rozvázané boty se zatrčenými tkaničkami nesnáším :).

A taky by mě zajímalo, do furt váže A *smich*

doplněno 25.02.15 22:17:

Jojo, to je věčnej problém... proto si koupím kratší a převléknu je.

praivo*

A mě by zase zajímalo, proč se dnes dávají do skoro všech bot tkaničky tak dlouhé, že zastrčené být musí nebo bych si po nich šlapal. Docela mi to vadí...

isteron
hodnocení

0x

Upredňosťujem pri obuvi suchý zips, nemusím sa namáhať, a veľmi radi to majú aj 6 roční vnuci.

buss
hodnocení

0x

Řekl bych to tak, doporučuji na každou botu, vlevo, vpravo to uvázat podle A a B. Při normální chůzi to možná nebude poznat, ale v horším terénu snad. Počítám že A více stahuje dolů, B k sobě.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
řekl bych, že důvody navlékání tkaniček podle typu A jsou 2:
1) estetické
a) začínat na vrchu vypadá lépe - ta příčka je úhlednější
b) ta příčka kryje jinak poměrně nevzhednou "díru", kterí vzniká v místě napojení jazyka do svršku
2) praktické
a) takto zavázané tkaničky jsou samosvorné - utažení boty se nepovoluje ani u hladkých taniček, které na toto jinak trpí b) takto zavázané tkaničky při utahování prostě drží hned - jak zatáhnete za tkaničku, tak vlastě tlak tkaničky na svršek způsobí přitažení svršku k jazyku a drží to samo, takže jak postupně tkaničky dotahujete, stahujete celé vázání.
Pokud budete mít tkaničky navlečené podle verze A třeba na botách u bruslí na led, nepotřebujete, aby vám někdo "držel křížky", aby se dotahované tkaničky hned nepovolovaly a navíc se pak nepovoluje (neuvolňuje) při bruslení bota.

scorpionek
hodnocení

0x
Ahoj, tak to se musím přidat k tvému názoru ze způsob s číslem B je i pro mne praktičtější a nejsi sám kdo doma tráví čas představením tkaniček na své místo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]