Nejste přihlášen/a.
Bydlím ve vesnici, kde je s těží 500 obyvatel. Několikrát za rok, zde pořádá místní hodpoda různé značně hlučné akce. Jinak tomu není ani dnes. I v tuto noční hodinu se k nám ozývá ohlušující dunění reproduktorů a "rep" nějakého ubožáka.
Je nějaká možnost, jak se tomu bránit? Už včera jsme díky tomu nemohli spát, protože nás to opravdu dost budilo a dneska znova. Jsem vyčerpaná, chce se mi spát, ale nemůžu.
Když nepočítám to, že tím kraválem ruší celý pátek a sobotu a tím kazí odpočinek celé rodině.
Navíc v obci žije opravdu dost důchodců ... To si proboha nikdo neuvědomuje, že jim to může vadit?
S majitelem není rozumná řeč. Víc arogantního hlupáka jsem asi ještě neviděla. A polici se mi volat nechce. Nechci z toho mít nějaké problémy.
Něco jako samota to tu opravdu je, ovšem do doby, než pan majitel zjistil, že na nočních stryptýzech možná něco vyrejžuje. A opravdu se to zvládnout nedá. Měli by si uvědomit, že existuje noční klid. My je přeci trpět nemusíme, mělo by to být automatické
V tom případě byl dotaz špatně formulován. Měl znít: Kdo bude ochoten přijet a řešit to za mě?
Buďto to řešte, nebo neremcejte. Nechápu, proč se bojíte zavolat na policii. Bože. Ani se nemusíte představovat. Klidně můžete zavolat ze simkarty, kterou si koupíte jen kvůli tomu, když už z toho budeme dělat detektivku.
Ale pokud je to jen párkrát do roka, vemte si špunty do uší, usmějte se na svět, buďze trošku tolerantní, dospíte to zítra Aspoň to bych udělala já.
1) zjistěte si, zda to mají od obce povolené 2) zjistěte si, jestli má obec vyhlášku ve které je stanoven noční klid v obci 3) pojem noční klid je obecně známé nepsané pravidlo 22-06, ale nikde to není ze zákona dané, je pravda, že ústavní soud již několikrát řekl, že i přes to, že je to nepsané pravidlo, má se dodržovat, jenže jsme v tomto státě, nebudu dál komentovat jakém a neexistuje zde precedenc, takže co soud to jiný výklad 4) pokud se nelze s majitelem dohodnout, neb pokud bydlím vedle hospody musím s tím počítat a pro utužování sousedských vztahů by to mělo být občas tolerováno (jednou já, jednou ty), v tom případě zavolejte PČR, ta by měla při opakovaném rušení nočního klidu založit klasicky přestupek a pořadatele této akce oznámit na orgán obce s rozšířenou působností (magistrát města, obecní úřad, kde zasedá přestupková komise a dá mu pokutu). Z toho Vy, jakož to oznamovatel nebudete mít žádný problém, navíc se dá do telefonu říct, že to oznamujete anonymně, že nechcete být jmenována a policie by toto měla respektovat. Poškozený je v této věci veřejný zájem. 5) případně pokud majitel toho restauračního zařízení není majitelem celé budovy ve které má provozovnu, zkusit urgovat právě u majitele celé budovy a u něj si stěžovat. Eventuelně zjistit, zda v budově není domovní řád ve kterém by měl být stanoven i noční klid.
Co jsem ale zažil, když pořadatel také zábavy řekl policistům, tak mě oznamte, ta pokuta 1.000,-Kč co dostanu od obce mi za tu oslavu narozenin stojí a zabouchl za nimi dveře.
Takže pak už je jen jedna možnost a to podání žaloby na okresním soudě a soudit se, ale a) to potrvá dlouho b) bude to stát peníze
Pro Smilest: Proč tak pokrytecky - s jiným jménem? Pokud je Vaše stížnost oprávněná a stojíte si za tím, že to tak je, nevím, proč si měnit jméno. Podepsala bych se pravým jménem a pokud by došlo k nějaké konfrontaci, nestyděla bych se říci, co se mi nelíbí a proč? Vy sice strčíte hlavu do písku, ale zadnice zůstane venku a do té Vás může kdokoliv nakopnout.Takového pokrytce bych s chutí nakopla i já.
Stalo se nám to: bydlí u nás pán středního věku, střídá dost partnerky, každá s ním asi půl roku žije a jde dál. Většinou s sebou přivede několik dětí ve věku puberty. A řvalo to v noci a ječelo a řičelo a lítaly rachejtle a smrděly dýmovnice a lidi kolem se nevyspali. Zavolali jsme městskou policii. Svým jménem - proč se schovávat za nějaký anonym, když je to oprávněné? Přijeli, uklidnili, zřejmě i pohrozili a ve vsi se znovu rozhostila klidná noc. A ta měnící se mládež z toho domu od té doby uctivě zdraví. Vidí prostě, že jim vše neprojde a že by se měli chovat jaksepatří. Jaga.
legenda - propánajána, ve 23,26 hod se k vám nese zvuk ... to namená, že nesousedíte přímo s hospodou. A párkrát do roka by jste to mohla tolerovat. Ne všichni důchodci jsou jen na papuče a noviny a né všichni se mračí na celý svět. Klidně se můžete dospát přes den, do práce nemusíte.
Ještě lepší bude, když se pár důchodců domluvíte a takovou párty navštívíte. Je vás na dědině pět a půl, všichni se znáte, pobavíte se, dáte po štamplce, zazpíváte si (na přání i dechovku zajistí, aby měli od vás klid) a pak unaveni hopnete do peřin a vůbec nebudete vědět, že párty pokračuje.
V důchodu se jen nespí a nekritizuje. A nebo zjistěte si termíny párty a odjeďte třeba za vnoučaty - také je to řešění. Hlavně nehledejte problémy kde nejsou. Vy se jen nervujete a další párty třeba za půl roku stejně bude.
doplněno 17.06.12 11:53: repkin . klídek. Stáčíte odpověď úplně mimo místu. Bylo řečeno - párty párkrát do roka a o tom to je
Od Vás bych takovouhle odpověď nečekal 1) nikde tazatel nepíše, že je důchodce 2) vzhledem k tomu, že je to protiprávní, nevím, proč by se to mělo tolerovat, Vám by se taky nelíbylo, kdyby Váš soused dělal bordel, že by jste se nemohl/a vyspat.
Samozřejmě občas se to tolerovat dá, jednou já jednou ty, je to vše o dohodě a návštěva u příbuzných by to vyřešila, ale pokud je to často a se sousedem se nejde domluvit, tak potom už to není nic přájemného.
doplněno 17.06.12 12:24:No je párkrát do roka a párkrát do roka, to je individuální, stejně tak, jako přístup k tomu, oficiálně se to ale nemusí tolerovat, ani kdyby to bylo jednou do roka, když na to přijde. Každopádně by měla být v první řadě domluva, ale to dle tazatele nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.