Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční klid vs noční akce v hospodě

Od: legenda* odpovědí: 11 změna:

Bydlím ve vesnici, kde je s těží 500 obyvatel. Několikrát za rok, zde pořádá místní hodpoda různé značně hlučné akce. Jinak tomu není ani dnes. I v tuto noční hodinu se k nám ozývá ohlušující dunění reproduktorů a "rep" nějakého ubožáka.
Je nějaká možnost, jak se tomu bránit? Už včera jsme díky tomu nemohli spát, protože nás to opravdu dost budilo a dneska znova. Jsem vyčerpaná, chce se mi spát, ale nemůžu.
Když nepočítám to, že tím kraválem ruší celý pátek a sobotu a tím kazí odpočinek celé rodině.
Navíc v obci žije opravdu dost důchodců ... To si proboha nikdo neuvědomuje, že jim to může vadit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste promluvit s majitelem hospody. Pokud to nepomůže, není nic jednoduššího, než na takovou akci rušící noční klid zavolat policii.

hodnocení

0x

a nedá se to několikrát za rok tolerovat? kdyby to bylo každý víkend, tak chápu, že to vadí.

nebo se odstěhovat na samotu...

legenda*
hodnocení

S majitelem není rozumná řeč. Víc arogantního hlupáka jsem asi ještě neviděla. A polici se mi volat nechce. Nechci z toho mít nějaké problémy.

Něco jako samota to tu opravdu je, ovšem do doby, než pan majitel zjistil, že na nočních stryptýzech možná něco vyrejžuje. A opravdu se to zvládnout nedá. Měli by si uvědomit, že existuje noční klid. My je přeci trpět nemusíme, mělo by to být automatické

ladinpraha*

V tom případě byl dotaz špatně formulován. Měl znít: Kdo bude ochoten přijet a řešit to za mě?

askmenow*

Buďto to řešte, nebo neremcejte. Nechápu, proč se bojíte zavolat na policii. Bože. Ani se nemusíte představovat. Klidně můžete zavolat ze simkarty, kterou si koupíte jen kvůli tomu, když už z toho budeme dělat detektivku.

Ale pokud je to jen párkrát do roka, vemte si špunty do uší, usmějte se na svět, buďze trošku tolerantní, dospíte to zítra ;) Aspoň to bych udělala já.

repkin*
hodnocení

0x

1) zjistěte si, zda to mají od obce povolené 2) zjistěte si, jestli má obec vyhlášku ve které je stanoven noční klid v obci 3) pojem noční klid je obecně známé nepsané pravidlo 22-06, ale nikde to není ze zákona dané, je pravda, že ústavní soud již několikrát řekl, že i přes to, že je to nepsané pravidlo, má se dodržovat, jenže jsme v tomto státě, nebudu dál komentovat jakém a neexistuje zde precedenc, takže co soud to jiný výklad 4) pokud se nelze s majitelem dohodnout, neb pokud bydlím vedle hospody musím s tím počítat a pro utužování sousedských vztahů by to mělo být občas tolerováno (jednou já, jednou ty), v tom případě zavolejte PČR, ta by měla při opakovaném rušení nočního klidu založit klasicky přestupek a pořadatele této akce oznámit na orgán obce s rozšířenou působností (magistrát města, obecní úřad, kde zasedá přestupková komise a dá mu pokutu). Z toho Vy, jakož to oznamovatel nebudete mít žádný problém, navíc se dá do telefonu říct, že to oznamujete anonymně, že nechcete být jmenována a policie by toto měla respektovat. Poškozený je v této věci veřejný zájem. 5) případně pokud majitel toho restauračního zařízení není majitelem celé budovy ve které má provozovnu, zkusit urgovat právě u majitele celé budovy a u něj si stěžovat. Eventuelně zjistit, zda v budově není domovní řád ve kterém by měl být stanoven i noční klid.

Co jsem ale zažil, když pořadatel také zábavy řekl policistům, tak mě oznamte, ta pokuta 1.000,-Kč co dostanu od obce mi za tu oslavu narozenin stojí a zabouchl za nimi dveře.

Takže pak už je jen jedna možnost a to podání žaloby na okresním soudě a soudit se, ale a) to potrvá dlouho b) bude to stát peníze

smilest
hodnocení

0x

My to řešíme dopisem s jiným jménem na obecní úřad.

Pro Smilest: Proč tak pokrytecky - s jiným jménem? Pokud je Vaše stížnost oprávněná a stojíte si za tím, že to tak je, nevím, proč si měnit jméno. Podepsala bych se pravým jménem a pokud by došlo k nějaké konfrontaci, nestyděla bych se říci, co se mi nelíbí a proč? Vy sice strčíte hlavu do písku, ale zadnice zůstane venku a do té Vás může kdokoliv nakopnout.*smich*Takového pokrytce bych s chutí nakopla i já.

Stalo se nám to: bydlí u nás pán středního věku, střídá dost partnerky, každá s ním asi půl roku žije a jde dál. Většinou s sebou přivede několik dětí ve věku puberty. A řvalo to v noci a ječelo a řičelo a lítaly rachejtle a smrděly dýmovnice a lidi kolem se nevyspali. Zavolali jsme městskou policii. Svým jménem - proč se schovávat za nějaký anonym, když je to oprávněné? Přijeli, uklidnili, zřejmě i pohrozili a ve vsi se znovu rozhostila klidná noc. A ta měnící se mládež z toho domu od té doby uctivě zdraví. Vidí prostě, že jim vše neprojde a že by se měli chovat jaksepatří. Jaga.

uska*
hodnocení

0x

legenda - propánajána, ve 23,26 hod se k vám nese zvuk ... to namená, že nesousedíte přímo s hospodou. A párkrát do roka by jste to mohla tolerovat. Ne všichni důchodci jsou jen na papuče a noviny a né všichni se mračí na celý svět. Klidně se můžete dospát přes den, do práce nemusíte.

Ještě lepší bude, když se pár důchodců domluvíte a takovou párty navštívíte. Je vás na dědině pět a půl, všichni se znáte, pobavíte se, dáte po štamplce, zazpíváte si (na přání i dechovku zajistí, aby měli od vás klid) a pak unaveni hopnete do peřin a vůbec nebudete vědět, že párty pokračuje.

V důchodu se jen nespí a nekritizuje. A nebo zjistěte si termíny párty a odjeďte třeba za vnoučaty - také je to řešění. Hlavně nehledejte problémy kde nejsou. Vy se jen nervujete a další párty třeba za půl roku stejně bude.

doplněno 17.06.12 11:53:

repkin . klídek. Stáčíte odpověď úplně mimo místu. Bylo řečeno - párty párkrát do roka a o tom to je:)

repkin*

Od Vás bych takovouhle odpověď nečekal 1) nikde tazatel nepíše, že je důchodce 2) vzhledem k tomu, že je to protiprávní, nevím, proč by se to mělo tolerovat, Vám by se taky nelíbylo, kdyby Váš soused dělal bordel, že by jste se nemohl/a vyspat.

Samozřejmě občas se to tolerovat dá, jednou já jednou ty, je to vše o dohodě a návštěva u příbuzných by to vyřešila, ale pokud je to často a se sousedem se nejde domluvit, tak potom už to není nic přájemného.

doplněno 17.06.12 12:24:

No je párkrát do roka a párkrát do roka, to je individuální, stejně tak, jako přístup k tomu, oficiálně se to ale nemusí tolerovat, ani kdyby to bylo jednou do roka, když na to přijde. Každopádně by měla být v první řadě domluva, ale to dle tazatele nejde.

rv*
hodnocení

0x

Berte to s klidem. Několikrát za rok jde hluk z hospody, kde se jiní baví a několikrát za rok vy třeba ostatní obtěžujete pálením větví ze zahrádky. Řešte to, pokud to bude často, jinak vám může být opláceno stejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]