Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seriál MI5 a skutečnost

Od: nikc® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Fanoušci seriálu MI5 nebo příležitostní diváci tohoto seriálu. Zajímal by mě Váš názor. Myslíte si, že to co se děje v tom seriálu, je možné i ve skutečnosti? Koukám na to pravidelně. I když se přiznám, že jen na půl oka. Mám ráda Lucase:). Je tam dost násilí a stříleček. Ale co mě zaujalo, že skoro v každém díle zemře jeden agent MI5 nebo jsou mučení. Zatímco hlavní oblíbený hrdina a hrdinka hodně dílů přežili, i to mučení. Ale v každém díle jim šlo o život. Hodně agentů ve vedlejších rolích zemřelo. Je to celé výmysl nebo je to částečně podle skutečnosti? Chodí to tak mezi bezpečnostními agenty a mezi sebou se střílí, když přejde jeden na druhou stranu nebo ne? Byli tam také falešní agenti, co to hráli na obě strany. I když se milovali (to bylo v předešlém díle), tak kvůli své práci, ve jménu státu a bezpečnostní agentury, stojí naproti sobě jako nepřátelé na život a na smrt a střílí se. Je to ve skutečnosti možné? Pokud takoví agenti opravdu jsou, obdivuju je. Musí mít pevné nervy. Mají za sebou určitě psychologické testy než tam nastoupí. Pro slabé povahy to určitě není. Je to nebezpečná práce, stejně jako práce u policie. Neví, jestli se dožijí druhého dne a počítají s tím. Myslím, že nemají takoví lidé moc pudu sebezáchovy nebo je musí přitahovat nebezpečí. Je to pro ně adrenalin. U mužů to ještě beru, ale u žen? Každopádně mají můj obdiv. Někdo to dělat asi musí. Dík za názor.

doplněno 24.02.15 22:12:

Já si neumím představit, že bych chodila do práce a to nejhorší, co by mě mohlo potkat je, že mě někdo zastřelí. Jakou mají motivaci lidé, kteří tuto práci vykonávají? Co je k tomu vede? Vědí, že když zemřou, budou chybět svým blízkým. Možná si to nepřipouštějí, že můžou zemřít. Nebo to vykonávají lidé, kteří nemají rodinu, blízké?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jho
hodnocení

0x

Lucas není žádný herecký zázrak - Adam byl lepší. Také proto asi Lucas nijak extrémně dlouho nevydrží. Jde o velkou fikci, která má ale reálné základy, spíše z doby před r. 1989, kdy šlo agentům o život.

hodnocení

Adama hrál Rupert Penry-Jones. Ten už tam dávno není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]